Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Царево Георги Лапчев коментира казуса местността „Силистар“

Георги Лапчев
Снимка: БГНЕС

Кметът на Царево Георги Лапчев ще коментира казуса, свързан с местността „Силистар“ днес от 9.30 ч. 

Той ще обясни дали ще има застрояване в този район.

Поводът е одобрената докладна записка на кмета, която предвижда разрешение за изработване на проект на подробен устройствен план в местността. 

Не се планира застрояване, а целта на докладната записка е узаконяване на достъпа до старият път към плажа, това обясни кметът на Бургас в интервю за БНР:

„Докладната беше приета и тя не касае утвърждаване на строителството, а касае допускане. Има огромна разлика и това не е допускане на някакви комплекси, които ще се строят, а път, който трябва да премине през този частен имот. Затова стартирахме процедура, която да отговори на всички законови процедури“. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44