Георги Дражев: Необходими бяха повече анализи преди въвеждането на интегрирания градски транспорт

Не бяха направени достатъчно социално-икономически анализи преди въвеждането на проекта за интегриран градски транспорт. Така коментира ситуацията със загубите на общинското предприятие „Бургасбус“ общинският съветник Георги Дражев. Според него не са основателни аргументите, че част от загубите на дружеството се дължат на вдигането на цените на горивата и на ел. енергия:
„Не можем едно транспортно предприятие да го държим на ръба и най-малкото колебание в цените на горивата да го събаря и да реализира огромни загуби. Въпросът е стратегически. Ние трябва да сме наясно колко точно са пътниците, колко точно са загубите, колко точно са разходите. Ние трябва да имаме стратегически резерв – да управляваме нещата така, че да имаме непрекъснато приходи от нови дейности. „Бургасбус“ е монополист в един уж проспериращ град. Трябва да се борим общинските дружества да бъдат на добра печалба, а не на ръба.“
Според Георги Дражев въвеждането на интегрирания градски транспорт е неуспешен проект:
„Не беше обмислен, целта беше бързо да се усвоят едни средства. Улиците са в трагично състояние. Объркани са много от линиите. Хората съвсем основателно протестираха, защото се затрудни тяхното предвижване. Едни пари се разпределиха в приятелските кръгове и фирми“. 
Според Георги Дражев, управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев трябва да изготви стратегия за оздравяване на предприятието за следващите години.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонт спира движението на тежкотоварни автомобили по пътя Обзор - Слънчев бряг

От утре - 21 октомври, ще бъде забранено преминаването на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 т по пътя Обзор – Слънчев бряг, поради извършване на ремонтни дейности на водосток при 185-ти км., съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани по обходни маршрути през проходите „Айтоски“ и „Ришки“. Предвижда..

публикувано на 20.10.19 в 09:53

Министър иска промяна в закона за читалищата

Промяна в Закона за читалищата е необходим и ще бъде направен, това заяви пред БНР в Сливен министъра на културата Боил Банов. Той коментира, че трябва да има яснота при финансирането им и да се дават средства на тези, читалища, които развиват реална дейност. Стоян Радев с още информация по темата. Министър Банов съобщи, че промените вече..

публикувано на 20.10.19 в 08:11

В Ямбол започна почистването на бетонираното корито на река Тунджа

В ход са същинските дейности по почистването на бетонираното корито на река Тунджа в рамките на град Ямбол. Водата бе спряна и източена в началото на седмицата и с помощта на специално ангажирани екипи рибата бе изловена и прехвърлена в съседния ръкав на реката. Всички дейности по източването на водата и улавянето на рибата бяха осъществени със..

публикувано на 19.10.19 в 15:58

"Походът за свобода" премина и през Бургас (ГАЛЕРИЯ)

За шеста поредна година в Бургас се състоя "Поход за свобода"  демонстрация в подкрепа на борбата с трафика на хора. Целта е чрез него да се обърне вниманието на хората за търговията с човешки животи у нас. Провежда се по повод 18 октомври - денят за борба с трафика на хора, каза за БНР Бургас Росица Янева от местната комисия за борба с това..

публикувано на 19.10.19 в 14:11

Мъглата се вдигна, слънчево време след обяд (ОБНОВЕНА)

По-рано тази сутрин видимостта на места достигаше до 50 метра заради мъгла, а пътищата преобладаващо мокри. Това съобщиха от областно "Пътно управление".  Заради намалената видимост бяха  затворени за маневриране пристанищата в Бургас. Те вече са отворени за извършване на нормалната дейност, информират от  Държавно предприятие "Пристанищна..

обновено на 19.10.19 в 09:24

Иконата на Света Богородица-Касперовска пристига днес в Поморие

Чудотворната икона на Света Богородица - Касперовска от украинския град Ананиев тръгва днес от Бургас и ще пристигне в Поморие.  Светинята ще бъде изложена за поклонение  в храм “Свето Рождество Богородично”, информират от Сливенската митрополия. По време на престоя на иконата ще бъде отслужен Акатист за здраве, спасение и изцеление.

публикувано на 19.10.19 в 09:07

Община Стралджа сама ще извършва сметоизвозването

Община Стралджа самостоятелно ще извършва сметопочистването и извозването на отпадъците до регионалното депо край Ямбол. По предварителни изчисления годишно ще бъдат спестявани близо 70 000 лева. До момента дейността по сметопочистването е извършвана от външна фирма, като ежегодно от общинския бюджет са заделяни . по 230 000 лв.Вече са закупени два..

публикувано на 19.10.19 в 08:34