Георги Дражев: Необходими бяха повече анализи преди въвеждането на интегрирания градски транспорт

Не бяха направени достатъчно социално-икономически анализи преди въвеждането на проекта за интегриран градски транспорт. Така коментира ситуацията със загубите на общинското предприятие „Бургасбус“ общинският съветник Георги Дражев. Според него не са основателни аргументите, че част от загубите на дружеството се дължат на вдигането на цените на горивата и на ел. енергия:
„Не можем едно транспортно предприятие да го държим на ръба и най-малкото колебание в цените на горивата да го събаря и да реализира огромни загуби. Въпросът е стратегически. Ние трябва да сме наясно колко точно са пътниците, колко точно са загубите, колко точно са разходите. Ние трябва да имаме стратегически резерв – да управляваме нещата така, че да имаме непрекъснато приходи от нови дейности. „Бургасбус“ е монополист в един уж проспериращ град. Трябва да се борим общинските дружества да бъдат на добра печалба, а не на ръба.“
Според Георги Дражев въвеждането на интегрирания градски транспорт е неуспешен проект:
„Не беше обмислен, целта беше бързо да се усвоят едни средства. Улиците са в трагично състояние. Объркани са много от линиите. Хората съвсем основателно протестираха, защото се затрудни тяхното предвижване. Едни пари се разпределиха в приятелските кръгове и фирми“. 
Според Георги Дражев, управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев трябва да изготви стратегия за оздравяване на предприятието за следващите години.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии

Община Бургас и "Бургасбус" ще осигурят безплатен превоз в изборната нощ за членовете на секционни избирателни комисии. Те ще предават до късно протоколи и бюлетини в спортна зала "Бойчо Брънзов". Безплатният превоз ще се осъществява от спирка "Зорница". Който желае да го използва, ще трябва да следи за автобуси с надпис "ИЗБОРИ". Часове на тръгване..

публикувано на 25.05.19 в 14:08

Безплатен достъп до безжичен интернет ще има в Стралджа

Със средства от Европейския съюз Община Стралджа ще изпълнява проект за изграждане на точки за безплатен публичен достъп до безжичен интернет. По Програмата WiFi4EU, срещу ваучери на стойност 15 000 евро, които ще постъпват директно от Брюксел, жители и гости на града ще могат да ползват безплатен интернет в района на центъра, площада, в парковете и..

публикувано на 25.05.19 в 09:00

На 26-ти май от 12 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите

На 26 май /неделя/ от 12 ч. до 20 ч., се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение в участъците с ремонт на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ има две ленти за София и една за Бургас или Варна. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите..

публикувано на 25.05.19 в 08:48

Дъждът не спря бургазлии да се включат в шествието по повод 24 май (снимки)

Хиляди бургазлии се включиха в шествието по повод Деня на славянската писменост и култура. Въпреки проливния дъжд те изминаха тържествено пътя от площад „Тройката“ до Приморския парк. „…Това е най-хубавият празник и не мога да не дойда. Колегите от университета „Проф.д-р Асен Златаров“ също са тук…“ „… Подготвили сме децата отдавна,..

обновено на 24.05.19 в 16:46

„Булевард Демокрация“ - на 24 май

Датата 24 май е станала празнична в календара преди много, много столетия. Денят на Светите братя Кирил и Методий бил отбелязван като църковен празник още през Средновековието. В хроника от XII в. има сведение, че братята Петър и Асен, след като възродили българското царство, по инициатива на епископ Василий решили да отбележат 200 -годишнината от..

публикувано на 24.05.19 в 14:42

Скулптура на Кирил и Методий поведе шествието в Ямбол

Скулптура на светите братя Кирил и Методий поведе и тазгодишното шествие в Ямбол в Деня на славянската писменост. Пластичната композиция  е с височина над два метра и е поставена върху движеща се платформа. Репортаж на Даниела Костова Празничното шествие завърши в центъра на града с тържествен концерт. По традиция на него присъстват..

публикувано на 24.05.19 в 14:32

Мажоретни състави и духова музика на шествието за 24 май в Сливен

С празнично шествие на всички училища и филиали на университети в Сливен бе отбелязан Денят на българската просвета и култура и славянска писменост. Десетки ученици, студенти, преподаватели, бивши учители и граждани се включиха в шествието, което бе предвождано от мажоретни състави и военна духова музика. Официалната церемония по..

публикувано на 24.05.19 в 14:25