Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дражев: Необходими бяха повече анализи преди въвеждането на интегрирания градски транспорт

Не бяха направени достатъчно социално-икономически анализи преди въвеждането на проекта за интегриран градски транспорт. Така коментира ситуацията със загубите на общинското предприятие „Бургасбус“ общинският съветник Георги Дражев. Според него не са основателни аргументите, че част от загубите на дружеството се дължат на вдигането на цените на горивата и на ел. енергия:
„Не можем едно транспортно предприятие да го държим на ръба и най-малкото колебание в цените на горивата да го събаря и да реализира огромни загуби. Въпросът е стратегически. Ние трябва да сме наясно колко точно са пътниците, колко точно са загубите, колко точно са разходите. Ние трябва да имаме стратегически резерв – да управляваме нещата така, че да имаме непрекъснато приходи от нови дейности. „Бургасбус“ е монополист в един уж проспериращ град. Трябва да се борим общинските дружества да бъдат на добра печалба, а не на ръба.“
Според Георги Дражев въвеждането на интегрирания градски транспорт е неуспешен проект:
„Не беше обмислен, целта беше бързо да се усвоят едни средства. Улиците са в трагично състояние. Объркани са много от линиите. Хората съвсем основателно протестираха, защото се затрудни тяхното предвижване. Едни пари се разпределиха в приятелските кръгове и фирми“. 
Според Георги Дражев, управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев трябва да изготви стратегия за оздравяване на предприятието за следващите години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Областният управител на Бургас се срещна с генералният турски консул

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се срещна днес с генералния консул на Турция в Бургас Толга Оркун. Проф. Нейкова подчерта традиционно добрите взаимоотношения между България и Турция в сферата на образованието, здравеопазването и икономиката. Анонсира съпричастността на мюсюлманското население при изграждането на храма в бургаското..

публикувано на 09.05.24 в 17:33

Информационно събитие-концерт в Бургас на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“

Бургас ще бъде домакин на заключително информационно събитие, представящо постиженията по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 -2020 г. Програмата е с бюджет от почти 3 млрд. лева и е една от десетте оперативни програми на Република България, които се финансират от Кохезионния и Структурните фондове на ЕС. Общата цел на..

обновено на 09.05.24 в 15:29

"Безсмъртният полк" премина по улица "Александровска" в Бургас

9 ти май 1945 година - Денят, който слага край на Втората световна война в Европа и на който пет години по-късно френският министър на външните работи Робер Шуман произнася прочутата си декларация, с която предлага създаването на Европейска общност за въглища и стомана. Идеята е за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която би..

публикувано на 09.05.24 в 13:33

Община Болярово с приветствие за 9 май

Приветствие за 9 май изпрати кметът на Община Болярово Христо Христов. В него той честити  Деня на Европа и  Деня на победата.  "На този ден отбелязваме окончателната капитулация на хитлеристка Германия във Втората световна война. Празнуваме и Деня на Европа в чест на мира и единството между държавите на нашия континент и в памет на годишнината от..

публикувано на 09.05.24 в 13:00

В Деня на Европа в Царево ученици поеха властта

Денят на ученическото самоуправление, посветен на празника на Обединена Европа – 9 май, стартира с натоварен график и добро настроение в Община Царево.  В лицето на възпитаниците на СУ „Н.Й.Вапцаров“ в морския град служителите в общинска администрация намериха достойни заместници, които се справиха отлично с поставените им задачи и показаха силна..

публикувано на 09.05.24 в 12:32

Отличие за платформата Smart Burgas

Община Бургас беше отличена на церемонията Annual Business Awards 2024 в категорията, отчитаща приноса на местната власт към развитието на бизнеса. Това се случи по време на Десетото юбилейно издание на Балканските бизнес награди. От името на кмета Николов златната статуетка прие заместникът му Станимир Апостолов. Сред мотивите за отличаването на..

публикувано на 09.05.24 в 10:28

Отбелязваме Деня на Европа и на победата над нацизма. Т. нар. "Безмъртен полк" повежда шествие в Бургас

На 9 май отбелязваме Деня на Европа и на победата над нацизма, която слага край на Втората световна война. На тази дата през 1950 година френският външен министър Робер Шуман предлага обединение  на въгледобивната и стоманодобивната промишленост на западноевропейските страни. То е първата реална крачка към създаването на Европейския съюз...

публикувано на 09.05.24 в 09:36