Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бави се обезщетението за собствениците на имот, където бе спрян строеж

Изграждането на сградата в кв. „Възраждане“ бе стопирано заради близостта с училище „Любен Каравелов“

Собствениците на имот в кв. „Възраждане“ на Бургас, където бе спрян строеж, все още не могат да бъдат обезщетени. След заповед на кмета, изграждането на жилищен блок бе стопирано, заради близостта до училище „Любен Каравелов“, а общинският съвет гласува парцелът да бъде отчужден. Трябва да влезе в сила и промяната в отреждането на имота, той да е за нуждите на училището, уточни директорът на „Общинска собственост“ Живко Димитров.

"Към настоящият момент процедурата е стартирала - има предложение за изготвяне на подробен устройствен план и одобряване на задание, въз основа на решението на Общинския съвет Бургас, във връзка с отреждането. Това решение на общинския съвет се е обжалвало от част от собствениците. Възможностите за обезщетяване се разглеждат на етап одобрен подробен устройствен план. Т.е. чак след този момент може да бъде разглеждан начинът на обезщетяване."

Ако собствениците поискат обезщетение с друг имот, законът не ни задължава той да е точно във „Възраждане“, поясни Живко Димитров. Припомняме, че те заплашиха с протести, ако не бъдат овъзмездени. 
Припомняме че в 30 дневен срок Административният съд - Бургас ще се произнесе дали ще бъде отменено разрешителното за строеж на сградата до училище "Любен Каравелов".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съдът решава до 30 дни за разрешителното за строеж до ОУ "Любен Каравелов"

В 30 дневен срок Административният съд - Бургас ще се произнесе дали ще бъде отменено разрешителното за строеж на сградата до училище "Любен Каравелов в кв. „Възраждане“. Строежът беше спрян със заповед на кмета Димитър Николов след протести на..

обновено на 17.07.19 в 17:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

В ямболското село Миладиновци имат нов кът за отдих и игра

Нов кът за отдих и игра бе изграден в ямболското село Миладиновци. Днес той бе открит в присъствието на  кмета Димитър Димитров, кметът на община „Тунджа“ Станчо Ставрев, жители и гости на селото.  Новата придобивка е реализирана по обществената..

публикувано на 02.07.24 в 17:20

Над 13 000 лв. се събраха на благотворителен концерт в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун

Над 13 000 лв. се събраха на организирания от областния управител благотворителен концерт под надслов „Да прегърнем слънцето“ в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун. Детски състави и изпълнители огласиха  откритата сцена „Охлюва“ в Морската..

публикувано на 02.07.24 в 15:34

Публично обсъждане на Бюджета на Община Бургас

Публично обсъждане ще се проведе във връзка с бюджета на Община Бургас. То ще е на 11 юли  (четвъртък), от 17.30 часа, в Заседателната зала №1 на Общината. Тогава ще се представи  Годишният отчет за изпълнение на бюджета и на сметките за средства от..

публикувано на 02.07.24 в 13:25
Община Нова Загора

Продължава отстраняването на щетите от бурята в Нова Загора

Продължава отстраняването и описването на щетите от бурята в Нова Загора. Бедствието от 13 юни е засегнало почти всички имоти в град Нова Загора, унищожена е и земеделска продукция в селата в общината. В момента се обобщават данните от..

публикувано на 02.07.24 в 12:00

Спират водата на няколко улици в Бургас, Айтос и Камено

На няколко улици в Бургас ще бъде спряно водоподаването, информират от ВиК. Без вода ще са ул."Одрин", ул. "Княз Борис", както и в с. Твърдица и в кв."Долно Езерово" ул."Кавакли"7.  Водоповаването ще бъде затруднено и в Айтос на ул. "В. Априлов", ул...

публикувано на 02.07.24 в 10:20

В 7 къщи ще живеят хора с ментални увреждания в село Мамарчево

Възрастни хора с ментални увреждания ще живеят в нови жилища в боляровското село Мамарчево. Те ще бъдат изградени така, че да заместят настоящия социален дом. Идеята е да бъдат в среда максимално близка до семейната, а в същото време да не бъдат..

обновено на 02.07.24 в 09:18

Атанас Орачев: Новият патриарх трябва да свика църковно - народен събор и да постигне единство в Църквата

България има нов патриарх - това е видинският митрополит Даниил. Разнопосочни са коментарите в медиите, църковните среди и обществото за това дали е направен правилният избор и каква ще е ролята на новия духовен глава за обединението на..

публикувано на 01.07.24 в 15:13