Жители на „Възраждане“ обвиниха община Бургас в произвол и настояват за обезщетение

Заради спрян строеж попадащ в двора на училище- собственици, придобили терена след реституция, протестираха пред сградата на община Бургас. Те обвиняват общинската администрация в произвол и настояват да бъдат адекватно обезщетени.

Преди 3 месеца със заповед на кмета Димитър Николов беше спрян строежът на 6 етажна жилищна кооперация, която трябваше да бъде построена на разстояние от 70 см. от новата сграда на училище „Любен Каравелов“. Днес наследниците на терена протестираха срещу действията на общината по отчуждаване на имота им.

"Смятаме, че има своеволия от страна на Община Бургас и отчуждаването на частен имот. Искат да отнемат частна собственост, за която самата Община е издала разрешителни за строеж..."

"... Човек не иска да изгуби собствения си имот, иска да бъде обезщетен с нещо, което заслужава да получи. Това е имот за милиони. Мъжът ми е собственик на мястото."

"... В момента за моя имот, който по нотариален акт е на стойност 90 000 евро, а общината ми предлага 10 000 евро да ми изплати моя дял."

От община Бургас  твърдят, че наследниците на терена ще бъдат обезщетени, но това ще стане, когато е изготвен подробния устройствен план. Според общинската администрация вариантите за обезщетение са два -изплащането на сума по пазарните цени на имота или замяната му с друг терен.

Снимка