Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркингът до плаж Силистар отново е безплатен

| обновено на 19.07.21 в 17:40
4
Снимка: БНР Бургас

Паркингът до плаж Силистар е безплатен, установи проверка на БНР Бургас. Днес никой не искаше от плажуващите по 5 лв. за престой. 

Припомняме, че преди дни концесионерът на плажната ивица в района подаде сигнал за неправомерно събиране на такси срещу конкретно лице

 Институциите реагираха много бързо, обясни Кирил Йовнов.Направени са проверки от полицията и НАП, уточни той :

Установено, е, че лицето е на място. Съставени са му протоколи, актове и т.н.Последните два дни на място има присъствие на полиция ежедневно, която следи въпросният човек дали събира такси или не. Вече трети ден никой не събира, хората си влизат спокойно. Не съм имал комуникация с него, проблемът ескалира,когато се нарязаха гумите на почиващи, които са на плажа.

Това е плаж, той се посещава всеки ден от страшно много хора. Факт е, че отзад имотите са частни, по-голямата част от тях. Тези хора, това, че имат там имоти, не ги прави престъпници.Тук е ролята на държавата, която трябва да се намеси, да ги регламентира.Човек с частен имот би следвало да може да си го експлоатира по начин, по който законът му го позволява и по който иска.

Сигурно никой няма против да си плати паркинг, но когато някой седи по средата на пътя, изглежда като такса рекет и такса вход.Част от имотите там са държавни, част от имотите са общински.По-голямата част са частни.Ако някой иска да си загради частния имот и да си сложи такса пет лева, или ако иска лев, ако иска два. Това няма никакво значение.

Има вариант ,според който, може да се направи път, който не преминава през частни имоти, а през държавни.За целта ще подадем сигнали до самите органи, които да задействат тази процедура.



Хора, които са избрали да почиват на Силистар, споделиха че, никой не им е искал такса. Знаят, че миналата седмица е имало конфликти. 


"Избираме мястото от години заради природната даденост и сме готови да дадем 5 лв, но ако условията бъдат подобрени и гората, която се използва за паркинг, се превърне в истински такъв", споделиха част от плажуващите.



За обновената ивица на Силистар, за пътя  до нея и настоящия туристически сезон, очаквайте интервю с Кирил Йовнов в програмата на БНР Бургас.

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

/musicbbn~

Свързани новини

снимката е архивна

Пукат гуми и събират нерегламентирано пари за паркинг край „Силистар“

Нерегламентирано събиране на пари за паркинг се извършва край плажа „Силистар“. За това сигнализира неговият концесионер Кирил Йовнов, който е подал сигнал до прокуратурата и екоинспекцията. Неприятната ситуация се развива на пътя към плажа,..

публикувано на 16.07.21 в 15:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

Състезатели демонстрираха разликите между спортни и стандартни автомобили

Над 15 автомобилни състезатели и притежатели на мощни автомобили от цялата страна се включиха в събитие, посветено на пътната безопасност. Демонстрацията се състоя в двора на професионалната гимназия по транспорт. Искаме да покажем, че скоростта на..

публикувано на 28.04.24 в 12:52

Благотворителен базар събира пари за ремонт на ямболската църква "Св. Троица"

Всички православни храмове в Ямболската духовна околия ще бъдат отворени на „Цветница“, но само в част от тях ще има празнични служби, заради липсата на достатъчно свещеници. В най- старата ямболска църква "Св. Троица" се организира благотворителен базар..

публикувано на 28.04.24 в 08:21

Концерт събира средства за 132-годишния храм в с. Долно Ябълково

Благотворителен концерт събира средства за възстановяването и реставрацията на църквата в средетското село Долно Ябълково. Храмът е над сто годишен и притежава ценни икони и богата история, разказа оперната прима на бургаската опера Мария Цветкова..

обновено на 28.04.24 в 08:11

Цветница е! Бургас отбелязва празника с богата програма

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим. Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е..

публикувано на 28.04.24 в 08:00

Агатополският епископ Йеротей с обръщение към миряните

През седмицата Светият Синод обяви новия списък на кандидатите за Сливенски митрополит. В него не фигурират епископите Йеротей и Михаил, които получиха най-много гласове на касираните избори.  На сайта на Светия синод бяха обявени имената на Велички..

публикувано на 27.04.24 в 16:19

Откриха националното изложение за цветя "Флора 2024" в Бургас

Рози и орхидеи са хитът на националното изложение за цветя „Флора 2024“ в Бургас. Над 90 фирми участват в него. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще видят бургазлии и гостите на града в откритите площи..

публикувано на 27.04.24 в 14:21

Георги Бърдаров и Симеон Идакиев част от най-големия географски фестивал у нас

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас – деветото издание на Български географски фестивал. Събитието ще се проведе на 27 и 28 април в Международния конгресен център, Търговска гимназия, Регионална..

обновено на 27.04.24 в 11:53