Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щети от бурята и в Сливенско (ОБНОВЕНА)

| обновено на 18.09.22 в 16:04
Снимка: Камен Жеков

Частично е възстановено електрозахранването в три сливенски села, които пострадаха при бурята снощи. В село Жельо войвода един от районите е без ток, заради паднал стълб. Вятърът е съборил и ламаринен покрив на улицата. Частично е възстановено електрозахранването в селата Драгоданово и Младово. В Камен е изцяло възстановено. Аварийните дейности продължават. 

Това обяви Снежана Кънева от кризисния отдел на общината. 

До ранния следобед без ток бяха селата Жельо войвода, Младово, Драгоданово и Камен. Няма пострадали хора.  

"Имаме паднали дървета, имаме разкрити покриви. Сега горското ще отиде да махне паднали дървета преди Меча поляна там (по пътя б.а.) за Карандила. Оглеждаме нещата, където не минават коли и автобуси, утре да продължим."

В разкритие покриви са на спомагателни постройки и ламарини, уточни Кънева: "Едното е близо до кметството (на село Жельо войвода), казват ламарини такива разкрити."

Общината продължава да събира информация за пострадали частни и общински имоти. 




По публикацията работи: Свобода Атанасова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
снимката е илюстративна

Търсят строителен надзор за укрепването на две свлачища в област Бургас

Обществена поръчка е отворена за избор на изпълнител на строителния надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. В област Бургас са включени два обекта. Сред тях са укрепване на АМ „Тракия“ в участъка от 342-и до 348-и км, както и за укрепване на свлачището на пътя Слънчев бряг – Бургас в отсечката между 225-и и 226-и км...

публикувано на 14.06.24 в 18:29

Пълен одит на Агенцията за борба с градушките, разпореди министър Тахов

Пълен одит и проверка на Изпълнителната агенция за борба с градушките е разпоредил министъра на земеделието Георги Тахов. Проверката е разпоредена на база медийни публикации и информация в публичното пространство за ефективността на структурата при работата ѝ. Министър Тахов заедно с министъра на транспорта Георги Гвоздейков участваха в свикания от..

публикувано на 14.06.24 в 18:18

Градушка падна над Средец /ОБНОВЕНА/

Градушка падна над град Средец и селата Момина църква и Факия.  Бурята, която се е разразила, е била кратка, но много интензивна, информират местни жители. От общината към момента не съобщават за нанесени щети по реколтата в дворовете или по селскостопанските посеви. Няма засегнати автомобили и къщи. О тпушва се запушена от водите канализационна..

обновено на 14.06.24 в 15:58
самодейци от Народно читалище ПРОБУДА-1925г. с.Пирне

С традиционен ритуал и хоро откриха жътвата в Бургаско (СНИМКИ)

По –високи добиви и по качествено зърно очакват зърнопроизводителите в Бургаско. С хоро и ритуал по зажънване край айтоското село Пирне официално днес поставиха началото на жътвената кампания. В празничната церемония се включиха самодейците от Народно читалище "Пробуда -1925г."  Тази година жътвата в региона започва по – рано..

публикувано на 14.06.24 в 13:38
снимката е илюстративна

Министрите на земеделието и транспорта участват в кризисен щаб в Нова Загора

Община Нова Загора обяви бедствено положение, след снощната буря, придружена с градушка и силен вятър. Днес е и неучебен ден за училищата и детските градини в общината, обяви кметът Галя Захариева. Снощи от полигона край Старо село са изстреляни 100 противоградни ракети по облачната система, която според специалистите е нетипична за България и е..

публикувано на 14.06.24 в 13:03

Община Нова Загора обяви бедствено положение

Община Нова Загора обяви бедствено положение, след снощната буря, придружена с градушка и силен вятър. Днес е и неучебен ден за училищата и детските градини в общината, обяви кметът Галя Захариева.  След снощната буря растителността е по земята. Ледените късове са начупили прозорци, има щети по покриви и сгради. Пострадали са и землищата на няколко..

публикувано на 14.06.24 в 08:22

Съветник иска спиране на ремонта на пътя Сарафово-Бургас през лятото

Да се преустановят временно ремонтните дейности в участъка между Гробищния парк  до Северния обход на Бургас през лятото иска общинският съветник от „Възраждане“ Мариян Иванов.  Той е отправил официално питане до общинската администрация дали е възможно спирането на ремонта за туристическия сезон и продължаването му през есента. Иванов посочва,..

публикувано на 13.06.24 в 16:39