А сега накъде


Оля Стояновапетък, от 16.30 до 17.30 часа

В предаването „А сега накъде“ разказваме истории, чертаем маршрути и даваме посоки за пътуване. Говорим за туризъм, екология, история и археология, но и включваме репортажи и автентични гласове, даваме думата на пътешественици и колекционери на истории, поставяме във фокуса на внимание онези хора, които имат неспокоен дух и не обичат да стоят на едно място. И разказваме, разбира се, за познати и непознати места у нас.
Героите на „А сега накъде“ са не само пътешественици, но и фотографи, археолози, историци, биолози, природозащитници, алпинисти, учени или просто хора, които имат история за разказване и маршрути за споделяне. Защото светът е голям и какво по-нормално от това да се опиташ да обхванеш многообразието му – и от истории, и от гласове.
Екип: Оля Стоянова и Диляна Трачева
За контакти с екипа тел: 02 93 36 647.

До 30 декември 2018 г. водещ на предаването беше Петра Талева.

Публикации

Седмица на италианската кухня – празници на сетивата, културата и традициите

 „Не познавам по-добра работа от яденето“. Думите се приписват на гениалния и в музиката, и в кухнята Джоакино Росини. И в двата вида труд има нужда от талант, вдъхновение, спазване на сакрални кулинарни знания, изпълнени с история, памет и традиции. Така..

публикувано на 23.11.18 в 17:40
Един от туристическите обекти в Осогово, с домакини Диана и Иван Михайлови.

Зимни спортове и маршрути в Осогово

Осогово е планина, добре позната на кюстендилци. Условията там се великолепни за целогодишен отдих. За свободното време на местните жители тя е онова природно убежище, каквото е Витоша за софиянци. Лесно достъпна, Осоговската планина е само на 20-ина км от..

публикувано на 23.11.18 в 17:05
Теменужка Спасова и Надя Янакиева

Колко определения за мокър сняг знаете? И колко агрегатни състояния има той?

Що е то мокър сняг? - Теменужка Спасова знае най-малко 28 определения за него, а мокрият сняг има поне 40 агрегатни състояния. Не се съмнявайте, Теменужка Спасова е специалист в тази област. Трупа данни по време на своите приключения в различни „ледени“..

публикувано на 19.11.18 в 13:15

С Емил Коралов по винените пътеки на познанието

Да се говори за вино в този сезон е повече от логично. Онова, което шушне в избите след летните жеги, се очаква с нетърпение да бъде опитано по това време от лозари, винопроизводители, любители – познавачи, както и от съвсем обикновени ценители. Виното е..

публикувано на 16.11.18 в 17:10

Акция „Зима“ и пътната безопасност

Все по-бързи коли, все по-напрегнато и стресиращо всекидневие: това е част от обичайния ритъм на съвременния човек. Никой не се учудва, по-скоро всеки се старае да се включи в общата картина да не изостава от другите: в ученето, в работата, в личния живот,..

публикувано на 16.11.18 в 16:55
Даниела Стоева

Кюстендил – поглед към туризма отвътре и отвън

Как хората от Кюстендил виждат възможностите на града и региона  за целогодишен туризъм „отвътре“, като постоянни обитатели?  И как оценяват тези дадености специалистите от туристическия отрасъл с професионален поглед „отвън“? За подобно „сверяване на..

публикувано на 15.11.18 в 11:25
Остров св. Анастасия

На остров Света Анастасия

До остров Света Анастасия туристите обикновено отиват през лятото, при много слънчево време. Как живее островът през есента? Как изглежда при бури? А как звучи? Да, островът наистина звучи и тътне. Знае го управителят Павлин Димитров. Той познава в различни..

публикувано на 13.11.18 в 15:01
Крепостта Хисарлъка

Есенни маршрути в Кюстендил

Искате да се порадвате на очарователната есен в по-топъл район на страната? Тогава тръгнете към Кюстендил. Ива Брусарска, главен експерт в отдел „Туризъм“ в общината е готова да разказва дълго и с любов за града и неговите забележителности. За..

публикувано на 13.11.18 в 12:45
Фонтанът пред художествената галерия

Културни маршрути с палитрата на Майстора и плодородието на Кюстендил

Художествената галерия в Кюстендил е създадена през 1959 г. От 1972 г. тя обитава специално построената за целта модерна сграда. Галерията носи името на именития творец Владимир Димитров–Майстора . Галерията е включена сред Стоте национални туристически..

публикувано на 12.11.18 в 14:05
Експонат от изложбата „Спасени съкровища на България“

Впечатляващи съкровища на България, спасени от нелегален трафик

„Спасени съкровища на България“ се нарича изложбата в Националния археологически институт с музей при БАН. Тя се организира съвместно с Министерство на вътрешните работи на Република България, с подкрепата Министерство на културата на Република България..

публикувано на 09.11.18 в 17:40