А сега накъде


Оля Стояновапетък, от 16.30 до 17.30 часа

В предаването „А сега накъде“ разказваме истории, чертаем маршрути и даваме посоки за пътуване. Говорим за туризъм, екология, история и археология, но и включваме репортажи и автентични гласове, даваме думата на пътешественици и колекционери на истории, поставяме във фокуса на внимание онези хора, които имат неспокоен дух и не обичат да стоят на едно място. И разказваме, разбира се, за познати и непознати места у нас.
Героите на „А сега накъде“ са не само пътешественици, но и фотографи, археолози, историци, биолози, природозащитници, алпинисти, учени или просто хора, които имат история за разказване и маршрути за споделяне. Защото светът е голям и какво по-нормално от това да се опиташ да обхванеш многообразието му – и от истории, и от гласове.
Екип: Оля Стоянова и Диляна Трачева
За контакти с екипа тел: 02 93 36 647.

До 30 декември 2018 г. водещ на предаването беше Петра Талева.

Публикации

Фигурките от рождественските ясли са неизменна част от коледния дух в Италия

Рождественски традиции по италиански

Точно преди година Ви запознахме с любимите празнични ястия на италианците: паста рагу и сладкиш, който в Италия наричат английска супа. Сладкишът има дълга биография. Споменава се в рецепта от 1654 г., която препоръчва резен хляб да се сложи в чиния и да..

публикувано на 21.12.18 в 17:30
Атанасовското езеро

Бургас – Атанасовско езеро – Музей на авиацията на летище Бургас

В Бургас работят упорито градът да стане целогодишна дестинация. Има идеен проект за бъдещ парк на миниатюрите „Европа“, който включва кулата Белем – Лисабон; сграда Фамилия – Барселона; Айфеловата кула – Париж; Колизеума – Рим, катедралата „Св. Петър“ –..

публикувано на 15.12.18 в 09:10

150 години град Троян и част от 150-те причини да го посетим

През 2018-та Троян празнува своята 150 годишнина. Троянци обичат своя град и могат да ви изброят поне 150 причини да го посетите и харесате, да се връщате отново и отново там. Който мисли, че познава неговите тайни, нека се опита веднага да отговори какво..

публикувано на 14.12.18 в 17:05
Мая Параскова

Международна програма за бъдещи природозащинтници

Мая Параскова е сред онези млади хора, които може да срещнете на доброволческа мисия за опазване на околната среда в различни точки на страната. Работата включва много дейности, както се казва – на терен, а това за един млад човек, бъдещ специалист -..

публикувано на 11.12.18 в 10:31
Сградата на общината във Върнячка баня

Върнячка баня – град на минералните води и на влюбените

Върнячка баня (или още Врънска баня), се намира в Сърбия, на средна надморска височина 217 m с около 10 000 жители. Малкотоспретнато курортно селище винаги е оживено. Целогодишно посреща гости от близо и далеч, сред тях, разбира се, и доста българи...

публикувано на 10.12.18 в 16:55

Живко Седларски и неговите рокли-пътешественици на три континента

Освен че пътешестват на три континента, роклите на   Живко Седларски се отличават и с феерични имена: „Дъга в нощта“ ,„Андромеда“, „Полъх“, „Бяла тишина“, „Виенски валс“, „Звездите на Щутгарт“, „Спирална галактика“, „Жената на рибаря“, „Рокля Сирена“ (в..

публикувано на 08.12.18 в 10:25
Доц. д-р Крум Бъчваров

Black Sea MAP разкрива 2500 години от историята на морската археология

Доц. д-р Крум Бъчваров е университетски преподавател в САЩ. Неговата специалност „подводна корабна археология“ е сложна и комплексна: включва история, археология, физика, химия и т.н. Той участва в екипа на Международния изследователски проект Black Sea..

публикувано на 07.12.18 в 17:05

Среща при Чашата или защо във Велинград всичко е по три

Когато туристът дойде във Велинград и не го познава, а трябва да си определи среща, обикновено предлага тя да е в центъра. Местните хора, обаче, питат точно за кой център става дума. От всички значими неща тук си имат по три: три центъра, три читалища и..

публикувано на 02.12.18 в 09:05
Златна огърлица от некропола на Месамбрия

Паметта на съкровищата

В Европейската година на културното наследство изложбата „Спасени съкровища на България“ е своеобразен подарък за цялата общественост. Изложбата е подредена в залата за временни експозиции на Националния археологически институт с музей при БАН. За..

публикувано на 01.12.18 в 09:25
Албена Джоунс, президент на Международния женски клуб

Светът идва при нас за да творим добро

Само за ден можем да обиколим много страни, да опитаме от тамошната кухня, да попеем на различни езици, да потанцуваме в ритъма на малко познати етноси и обичаи, а накрая да си вземем и местен сувенир. Времето и мястото на срещата са 2 декември, неделя ,..

публикувано на 30.11.18 в 19:10