А сега накъде


Оля Стояновапетък, от 16.30 до 17.30 часа

В предаването „А сега накъде“ разказваме истории, чертаем маршрути и даваме посоки за пътуване. Говорим за туризъм, екология, история и археология, но и включваме репортажи и автентични гласове, даваме думата на пътешественици и колекционери на истории, поставяме във фокуса на внимание онези хора, които имат неспокоен дух и не обичат да стоят на едно място. И разказваме, разбира се, за познати и непознати места у нас.
Героите на „А сега накъде“ са не само пътешественици, но и фотографи, археолози, историци, биолози, природозащитници, алпинисти, учени или просто хора, които имат история за разказване и маршрути за споделяне. Защото светът е голям и какво по-нормално от това да се опиташ да обхванеш многообразието му – и от истории, и от гласове.
Екип: Оля Стоянова и Диляна Трачева
За контакти с екипа тел: 02 93 36 647.

До 30 декември 2018 г. водещ на предаването беше Петра Талева.

Публикации

Пауталийските терми в Кюстендил са един от най-забележителните паметници от римската епоха в българските земи.

Кюстендил и споделената отговорност в туризма

Знаете ли защо наричат този благодатен район „земя на дентелетите“? – Древното тракийско племе дентелети е населявало земите по средното течение на река Струма, т.е. днешното Кюстендилско и Дупнишко поле и планините, западно от тях. В средата на IV век пр...

публикувано на 26.10.18 в 18:05
Алекси Кесяков в студиото на програма „Христо Ботев“

Инж. Алекси Кесяков за Визия Нула, любовта към пътя и към хората

Добри водачи ли сме на пътя – в автомобила, на мотора, с велосипеда? Имаме ли достатъчно бързи рефлекси, ако нещо, не дай Боже, непредвидено се случи? И какви са реакциите на останалите водачи? А на пешеходците? Разсеяни, забързани, препускаме в делници и..

публикувано на 26.10.18 в 17:30
Елисавета Шапкарева и Мария Бранкова

Библиотеката на София - в книги, приключения и празници за своята 90-годишнина

Много преди 24 октомври, когато Столична библиотека официално навършва 90 години, започна осъществяването на празничната програма: с много идеи, четения, изложби и други присъщи за подобна културна институция прояви. В „А сега накъде?“ по време на нашето..

публикувано на 22.10.18 в 12:36
Кърджали

21 октомври – Ден на град Кърджали

Кърджали e първият град в България, в който се представя изложба за 7- годишната реставрация на Желязната църква „Св. Стефан” в Истанбул. Изложбата е част от богатата на събития празнична програма по случай 21 октомври, когато се чества Денят на града. По..

публикувано на 19.10.18 в 17:35

Археологическа изложба „Гърция – България: Културни мостове за напредък и развитие“

В Националния археологически институт с музей при БАН е подредена постерната изложба „Гърция – България: Културни мостове за напредък и развитие“. Тя отразява част от богатата съвместна работа в културната и научната област на двустранното сътрудничество,..

публикувано на 12.10.18 в 17:55

Седми фестивал на кестена - празник на Подгорието

На 13 октомври село Коларово, Община Петрич, за седма поредна година става домакин на вкусния Фестивал на кестена: с празнична програма, представяне на местния фолклор, култура, традиции, ястия и напитки. По време на събитието в творческо ателие Кът..

публикувано на 12.10.18 в 17:45

По следите на най-дългия тиквеник и на още оранжеви изкушения в Севлиево

14 октомври, Петковден, е Празникът на Севлиево. Освен официалната програма, градът отдалеч подготвя още две други, любими събития – Севлиевския панаир и Фестивала на тиквата. Сякаш цялото изобилие от оранжеви нюанси е изсипано щедро върху листата на..

публикувано на 12.10.18 в 17:35
Статуята, открита по време на разкопките в Хераклея Синтика тази година от екипа, ръководен от  доц. Людмил Вагалински

Хераклея Синтика - винаги изненадваща и привлекателна за туристите

Хераклея Синтика се превърна в любимо и много посещавано място от туристите. Древният град непрекъснато поднася нови открития. Поредна сензация бе намирането на впечатляваща статуя и ценни надписи. Находките поставят поредните въпроси пред историците и..

публикувано на 08.10.18 в 11:40

Вкусни и забавни маршрути с Трансграничния център за забавления

В Благоевградска област нов Трансграничен център за забавления помага на гостите да открият малките, оставащи встрани селища с великолепни гледки, с типичен поминък и характерна кухня. Културната кулинарна памет е част от световното и европейско..

публикувано на 08.10.18 в 11:30
Ванина Хаджиева

27 септември - Световният ден на туризма и българското ваканционно лято

Можеш да си пътешественик, дори без да излизаш от къщи. С книга, със стандартен или електронен пътеводител – телефон, таблет, компютър, да „посещаваш“ местности, градове и страни, да се наслаждаваш на вдъхновяващи гледки. Но най-приятно е човек да се отдаде..

публикувано на 27.09.18 в 10:34