Пенсия от чужбина

В това издание ви обясняваме как да получите допълнение към пенсията си заради работа в чужбина или изцяло чужда пенсия – европейска, американска или друга.

Съветите са на Цветанка Гинева, управител на фирма за пенсионни услуги.
Ще научите кои от вас имат право на пенсия от друга държава, защо се получават многото случаи на забавяне на пенсията и на административни неуредици и как да се справите в подобна ситуация. И още – има ли смисъл хора, които работят в България, все пак да се осигуряват в чужбина с идеята да получат пенсия от по-богата държава.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Величка и Вели Чаушеви с техните деца - Диана и Георги в студиото на „Моето семейство“

Моето семейство: Величка и Вели Чаушеви

В рубриката „Моето семейство“ гостуваха Величка и Вели Чаушеви и техните деца. Музиканти, които се радват на „забележително единомислие“, и смятат, че това е ключът към хармонията. Говорихме за каракачанския род на Величка, чухме и нейната майка – Даниела Георгиева от Самоков, която е ръководител на две детски певчески групи. Също стана дума и за рода на..

публикувано на 13.12.18 в 15:10
Таня Величкова, Красимира Величкова и Нина Цанева в студиото на

Как доброто да не остава анонимно

В сезона на благотворителността в „Нашият ден” разговаряхме за медиите и корпоративното дарителство или по-точно за това как медиите /да/ разказват за него. Дали законът пречи да цитираме имена на компании, реализирали значими инициативи и проекти в полза на обществото или дарителски кампании? Къде и как да определим границата между скритото търговско..

публикувано на 13.12.18 в 14:50
Пламен Старев в студиото на програма „Христо Ботев“.

Пламен Старев: Мисията на АБУЖЕТ е да разказва приказки за близки и далечни земи

Главният секретар на АБУЖЕТ Пламен Старев гостува в "Нашият ден", където разказа за мисията на Асоциацията и нейното издателството - едно общество на журналисти, които пишат за туризъм. През 1956 година основатели на Асоциацията са били личности като Валери Петров, Богомил Райнов, Богомил Нонев, а днес в нея членуват не по-малко известни писатели и..

публикувано на 13.12.18 в 14:00
Село Куманово

Събота сутрин в село Куманово

Село Куманово е част от община Аксаково в област Варна. Някога мястото на селото било на около 500 метра на североизток от днешното село, но избухнала чумна епидемия. Населението, главно гагаузи, бяга към Бесарабия и опожарява всички постройки, включително и къщите. След около 50 години няколко мъже и жени посетили една врачка, която им казала, че..

публикувано на 13.12.18 в 07:45

Топла закуска за верен приятел

На грижата за бездомните кучета в кв. „Левски Г“ в София е посветена  поредната история за добротворчество, която разказваме в „Нашият ден“ днес. Станислава Кютинска – студентка от София – е героят в днешното ни издание. За Станислава ежедневната грижа и внимание към животните е нещо естествено и обичайно, което се подразбира от само себе си. Но да..

публикувано на 12.12.18 в 17:00