Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбъдване на мечти в България – мисия възможна

БНР Новини
Снимка: личен архив

Олга Василевска е един млад и амбициозен човек, с когото се срещнах. Хора като нея ни показват, че е възможно човек да сбъдне мечтите си в България и да бъде успешен и щастлив от това, което прави. Тя ми разказа за своето желание да помогне на младите хора в България да направят правилния избор за своята реализация. Проектът, който е създала с помощта на много доброволци, се нарича Wishbox. Благодарение на своя опит в чужбина, свежи идеи и креативност тя успява по нестандартен начин да насочи ученици и студенти към правилната професионална сфера за тях и да им помогне да намерят не само бъдеща професия, но и това, което ще ги кара да се чувстват удовлетворени от себе си.
Блогът е най-популярната част от сайта на Wishbox. Статиите, които се публикуват там се пишат от доброволци и разказват за интересни личности, за полезни идеи и любопитни решения на проблеми, които лесно могат да се прилагат в ежедневието. Блогът съдържа статии с вдъхновяващи цитати, информация за различни събития в София, както и практични съвети как да действаме в различни ситуации. Благодарение на този проект младите хора получават стимул и желание да се развиват в България и да сбъдват мечтите си тук, както и самата Олга е направила.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Книга за съвременното китайско общество беше сред акцентите на Панаира на книгата в София

В рубриката "Епизоди от живота" поглеждаме към Панаира на книгата в София. Сред многобройните събития, привличащи вниманието на читателите, се открои премиерата на книгата "Съвременното китайско общество – устройство и начин на живот". Този изключителен труд е издаден по повод 75 години от установяването на дипломатическите отношения между България..

обновено на 03.06.24 в 10:03

Свободата и свободите

Денят на Ботев и загиналите за свободата на България е повод да се запитаме за това всеобхватно и така податливо на безброй тълкувания понятие. Какво е свободата във философско измерение? Защо "тоз, който падне в бой за свобода, той не умира" – безсмъртието чрез саможертва ли се постига? А свободата на избора, свободата на словото, свободата на..

публикувано на 02.06.24 в 12:21
Иисус Христос и Самарянката

С дух и истина

Стремежът на хората към безсмъртие съществува от древни времена. Той е отразен и в приказките за деца чрез мотива за "живата вода", която има свойството да възкресява и да прави други чудеса. Истинската жива вода може да дойде обаче единствено чрез Бога, Който е Извор на живота. Сам Той обяснява на самарянката свойствата на живата вода: "А който пие..

публикувано на 02.06.24 в 09:20

Надежда за Ръжево Конаре

Село Ръжево Конаре се намира в община Калояново и е на 27 километра от областния град Пловдив. В него живеят около 1400 човека. Ранни сведения за живота в селото през първата половина на 19-и век са преданията за чумавото – чумната епидемия от 1836 - 1837 година. Те разказват, че цели семейства напускали селото и се заселвали или само нощем..

публикувано на 01.06.24 в 09:05
Амели Льоклер

Животът на една френска бизнесдама в България

В "Мигранти с таланти" ви срещаме с Амели Льоклер , една французойка, родена близо до Бордо, живяла из цяла Франция и дори за няколко години в Белгия, която казва, че климата на България е най-хубавият. Амели живее трайно тук от вече седем години.  След като е премила през работа в съдебната и МВР системата у нас, днес Амели е управител на своя..

публикувано на 31.05.24 в 16:44