„Умно дете си ти, Тино!“ – книжка за малки и големи

Детска книга с мъдрите уроци на родителите, преплетени в реални случки от живота на малчуганите, се появи на родния пазар. „Умно дете си ти, Тино!” е първата литературна творба на бизнесдамата Нели Беширова.
В деветте глави става дума за любов, упоритост, лъжа, завист, гняв, стремеж за успех, за социални различия– с добри думи, усмивка, със забавни, но и философски притчи и истории. Прекрасните илюстрации, такива каквито ги помним от старите детски книжки, са дело на две млади художнички – Кристина Иванова и Цветелина Крумова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Хляб в джоба“ с премиера в Сливенския театър

Премиера на спектакъла „Хляб в джоба“ предстои в Сливенския драматичен театър „Стефан Киров“. Постановката по пиесата на съвременния румънски драматург Матей Вишниек е дипломна работа на Веселин Петров, който сега завършва режисура при проф. Пламен Марков в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, а преди това е завършил актьорско майсторство в класа на проф...

публикувано на 23.01.19 в 16:16
Фонотеката на БНР

Спомени за радио

На 25 януари празнуваме Деня на българското радио. Тогава ще се връчат и тазгодишните награди „Сирак Скитник“. По това време на годината навярно всеки, който е част от радиото по някакъв начин се връща назад към отминалите дни и спомените, свързани с тях. Именно на спомените за радио отделихме цяло едно „Време и половина“ днес. Спомените на колегите,..

публикувано на 23.01.19 в 14:40

„Елада Пиньо и времето“ в програмата на Фестивала на българската драматургия „Януари“

„Елада Пиньо и времето“ е моноспектакъл на Габриела Хаджикостова по едноименния роман на Керана Ангелова, който е отличен с няколко литературни награди. Музиката в представлението е на Николай Иванов – ОМ. Габриела Хаджикостова е българска актриса, която от дълги години живее и работи в Унгария. Режисира и превежда пиеси на български и унгарски..

публикувано на 23.01.19 в 14:05
Изкуствоведите Теодора Константинова и Радослав Механджийски, създатели на платформата Art and Culture Today

Нови предизвикателства пред публиката на съвременното изкуство в България

Изкуствоведите Теодора Константинова и Радослав Механджийски, създатели на  платформата Art and Culture Today избират да започнат новата творческа година с арт лекцията, посветена на хумора и балканските нрави в съвременното изкуство и култура. Събитието е продължение на темата от края на миналата година, без обаче да е необходимо да сме гледали..

публикувано на 23.01.19 в 12:15
Изложбата на Иван Паскалев „Прототип“ в 0GMS-шкаф в СГХГ

„Прототип“ – изложба на Иван Паскалев в СГХГ

За втора поредна година един интересен, с много концептуална насоченост проект, назован 0GMS  - шкаф гостува на Софийска градска художествена галерия, това е изложбата на младия художник Иван Паскалев със заглавие: „Прототип“. Идеята на авторите на това начинание са търсели ефекта на едно от най-малките по размери изложбени пространства в..

публикувано на 23.01.19 в 10:45