Виж трейлъра на "Крилата помощ" и ела на 24 септември в 19 часа в Първо студио на БНР на нашия спектакъл-реставрация


Автор: Иван Юруков
С участието на:
Асен Аврамов, Велислав Павлов, Иван Юруков, Йосиф Шамли, Явор Гърдев, Николай Ламбрев, Георги Михалков, Илиян Марков, Христо Терзиев.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Франк О’Конър на български в превод на Иглика Василева

Големият английски писател Джулиан Барнс казва за разказите на ирландеца Франк О’Конър: „Съчувствие, изпълнено с въображение" и още – "яростен, а за някои и вбесяващ, перфекционизъм в пресъздаването на живота на другите“.  О’Конър (1903, Корк – под името Майкъл О`Донован – 1966, Дъблин) е писател, поет и драматург, на чието име е кръстена..

публикувано на 22.10.19 в 16:29

Дебют в изкуството на разказа

Антония Апостолова представя тази вечер (22 октомври) в Пловдив, а утре и в София, сборник с разкази „Потъване в мъртво море“. Мъртво море е изписано с малка буква, тъй като идеята на авторката е да означава повече от едно географско понятие. Разказите са 12, като от книгата отпада един по препоръка на редакторите Надежда Радулова и Красимир Лозанов...

публикувано на 22.10.19 в 15:46
Слав Бакалов

В памет на Слав Бакалов

На 17 октомври си отиде Слав Бакалов. Художник с над 40 изложби, писател – автор на „Плъхове в капан“, „Донор: животът и смъртта на един предник“, „Дзът или Животът и смъртта на един задник“, „96 кг плът“, режисьор на театрални пиеси и сценарист на над 55 филма, сред които анимационния „Женитба“. Филмът е носител на наградата „Златна палма“ в..

публикувано на 22.10.19 в 15:24
Сцена от „Три сватби и едно възкресение“

Ивайло Ненов е тазгодишният носител на Наградата „Слави Шкаров“

За втора година Драматичният театър „Сава Огнянов“ в Русе връчи Наградата за млад театрален режисьор на името на Слави Шкаров. Тазгодишният носител на престижното отличие е Ивайло Ненов , който спечели конкурса със спектакъла си „Три сватби и едно възкресение“ по „Слуга на двама господари“ от Карло Голдони. Освен него претенденти за отличието бяха още..

публикувано на 22.10.19 в 13:55

В търсене на търпението с Ванина Кондова

Трябва да подхождаме с доверие и уважение към самите себе си, казва Ванина Кондова, седнала удобно в студиото на „Време и половина“. Причината за разговора е предстоящият втори сезон на авторския ѝ уебсериал „Lost & Found, NY”, на който този път режисьор изцяло е Калин Иванов – носителят на цели четири награди „Еми“ за операторско майсторство...

публикувано на 21.10.19 в 16:30