„Т - Емпатия” показва съвременните лица на Варненския театър

Снимка: личен архив на Веселин Василев

Театралната изложба на фотографа Веселин Василев „Т - Емпатия” е посветена на 95-годишния юбилей на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров”. Противно на очакванията, портретите художествена фотография на Веселин Василев показват актьорите и ветераните на театъра не на сцената, а по необичаен, „нетеатрален” начин - такива, каквито ги „вижда” авторът на снимките.
Те са публични личности, актьори в светлините на прожекторите, така че имат милиони стандартни кадри. Но някои от тях са ми приятели и познавам дълбоката им душевност, извън професионализма им. И за мен беше интересно да видя дали в някаква степен ще мога чрез снимките да направя и зрителя съпричастен към това, което те не виждат, когато са без грим.
След успешното й представяне в морската столица, сега изложбата гостува в софийската галерия „Астри”, където може да бъде видяна до 9 юли.
Събитието е подкрепено от Българската фотографска асоциация и е част от проявите в Месеца на фотографията.ВИЖТЕ ОЩЕ

Истинското синьо в джаза

Музиката не е изкуство само за ушите, но и за очите. Доказва го изложбата Jazz Vinyl Cover Design, която включва 30 образци на едни от най-известните дизайнери от средата на миналия век. Такива като Рийд Майлз, Дейвид Стоун Мартин, Нийл Фуджита и Анди Уорхол. Нейн организатор е собственикът на най-стария музикален магазин в София Явор Ганчев. Идеята му..

публикувано на 16.10.17 в 14:30
Адриан Лазаровски

Реквием за Сбъдващия мечти

Авторите на хорър в България от клуб „LAZARUS“ разказват за библиотека „Български риалити романи“ в памет на своя патрон Адриан Лазаровски. Клуб „LAZARUS“ е кръстен на един голям приятел, участник в не една радиокнига на библиотека „Български риалити романи“, талантлив писател и брилянтен преводач на Кинг и Лъвкрафт, който за жалост вече не е сред нас...

обновено на 16.10.17 в 10:34

Непредсказуемо минало – в галерия „Васка Емануилова”

Първата самостоятелна изложба на художника Радостин Седевчев, открита до 29 октомври 2017, представя работите му с документи през последната година. Което не означава проучване в подредени и класифицирани архиви обаче. Документи за художника се явяват намерени на битака обекти, изхвърлени като ненужни „хвърчащи” бележки, снимки, картички, тетрадки. В..

публикувано на 16.10.17 в 09:55

„Думи извън сцената“ от драматурга Константин Илиев

Най-новата книга на Константин Илиев „Думи извън сцената“ е прожектор, насочен към онези събития от българската театрална история, в които драматургът е пряк участник, очевидец, а често и потърпевш. Документалното, театралното и личното са в емоционално въздействаща симбиоза. А Константин Илиев има какво за разкаже за българския театър. Осъществената..

публикувано на 16.10.17 в 08:50
Милан Кундера

Искам, 14 октомври: Шега

• Да опиташ да разбиеш авторитета на голяма и морална личност не е шега работа. Не на шега Думата на деня е… Шега . Шегата, злата, се разиграва през октомври 2008. На 13-и чешкото списание „Респект“ съобщава, че добилият световна известност с романа си „Шегата“ писател Милан Кундера навремето натопил пред тайните служби на комунистическа..

публикувано на 14.10.17 в 17:10