Как да развием личностния си потенциал

Снимка: Архив

Младите психолози Даниел Троев и Андрей Ганев са част от сдружение „ЧУДнО”. Те са обединени около идеята, че за да се развива „науката за душата” в България, трябва старите методи да се обединят с новаторски подходи. Защото психологията се развива така, както се развива и човекът.
Във времето на високите технологични постижения, когато всеки ден се надпреварваме не само с околните, но и със себе си, стресът се превръща в начин на живот. А понякога, улисани в работния процес и постигането на желаните материални цели, забравяме кои са истинските ни желания и неусетно се озоваваме в „омагьосан кръг”. Тогава спираме да развиваме себе си.
Ние се развиваме доброволно и то в една безкрайна посока - човек винаги може да стане по-добър и по-мъдър, но бягаме ли от проблемите - значи сме спрели на едно място казва Андрей Ганев за една от пречките да развиваме личностния си потенциал.
Според него всеки човек е създаден, за да живее извън построената матрица, а не да влага целият си потенциал, за да бъде в нея.
Желанието за промяна в ежедневието, в мисленето и осъзнаването, че имаме нужда от нея, е първата крачка към постигането на лична свобода и развитие в желаната посока.
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Проф. Ивайло Дичев, Нина Алиоски и проф. Георг Краев (отляво надясно)

Патриотизмът днес

Събитията от последната седмица ни накараха да се замислим какво представлява патриотизмът днес. Дали думата патриотизъм е натоварена само и единствено с партиен оттенък. Можем ли да дадем по-точно и неутрално определение като родолюбие. Опасно или полезно е използването на думата патриотизъм в българската политика? Как изглежда патриотизмът през призмата..

публикувано на 14.08.18 в 12:43

Мантрата БИО без регулация в България

Какво означава „био“, „еко“ и знаем ли какво да четем на етикетите на биохраните и продуктите в България? Защо Сметната палата алармира, че контролът у нас не защитава добре интересите на потребителите? Как се оказа така, че контролът върху биохраните е в ръцете на 17 частни сертифицирани фирми и къде е ролята на държавата? Дали се злоупотребява с етикета..

публикувано на 10.08.18 в 13:25

Ивелина Чолакова – за фотографията и манията посткросинг

Фотографът Ивелина Чолакова е един от първите българи в платформата Postcrossing. В нея тя открива начин да се свърже с хора от различни краища на света с помощта на позабравените от мнозина пощенски картички. Така тя преживява много забавни истории, преоткрива различни култури и се вдъхновява за бъдещи пътувания из далечни дестинации. Какво още..

публикувано на 10.08.18 в 12:40

Разстройство на геймъра

Наскоро Световната здравна организация обяви страстта към компютърните игри като най-новото психично разстройство. Предстои болестта да бъде официално добавена в списъка с патологии. Заболяването ще се нарича "разстройство на геймъра" и ще попада в групата на "разстройствата, дължащи се на употребата на вещества или пристрастяване към поведение"...

публикувано на 09.08.18 в 14:37
Паметна плоча на Цончо Чапанов на мястото където е живял като дете в Ботевград

Цончо Чапанов пръв развява българския флаг на Антарктида преди повече от 50 години

Цончо Чапанов , един позабравен метеоролог, е първият българин, стъпил на Антарктида още през далечната 1967 година и развял българския флаг на ледения континент… Как е станало това – той е бил включен като участник в международна антарктическа експедиция под егидата на учените от тогавашния Съветски съюз и заедно с колегите си посещава трите полярни..

публикувано на 09.08.18 в 13:26