Как да развием личностния си потенциал

Снимка: Архив

Младите психолози Даниел Троев и Андрей Ганев са част от сдружение „ЧУДнО”. Те са обединени около идеята, че за да се развива „науката за душата” в България, трябва старите методи да се обединят с новаторски подходи. Защото психологията се развива така, както се развива и човекът.
Във времето на високите технологични постижения, когато всеки ден се надпреварваме не само с околните, но и със себе си, стресът се превръща в начин на живот. А понякога, улисани в работния процес и постигането на желаните материални цели, забравяме кои са истинските ни желания и неусетно се озоваваме в „омагьосан кръг”. Тогава спираме да развиваме себе си.
Ние се развиваме доброволно и то в една безкрайна посока - човек винаги може да стане по-добър и по-мъдър, но бягаме ли от проблемите - значи сме спрели на едно място казва Андрей Ганев за една от пречките да развиваме личностния си потенциал.
Според него всеки човек е създаден, за да живее извън построената матрица, а не да влага целият си потенциал, за да бъде в нея.
Желанието за промяна в ежедневието, в мисленето и осъзнаването, че имаме нужда от нея, е първата крачка към постигането на лична свобода и развитие в желаната посока.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Димитров от УНСС

Политическата 2018 година

За политическата 2018 година, за политическите и икономически злоупотреби, за скъпоструващия „евтин“ популизъм и за споразуменията зад привидните разногласия в „Нашият ден“ говорим с политолога и преподавател в УНСС Александър Димитров. Повече ще научите в звуковия файл

публикувано на 19.12.18 в 09:15

Често доброто се бърка с глупостта

Здравейте Казвам се Христина Иванова и искам да ви разкажа за това, колко често доброто се бърка с глупостта. Преди няколко години работих в малък магазин за хранителни стоки. Бях касиерка и имах две колежки, които зареждаха щандовете и описваха стоката. Едната беше свита, работлива и много отговорна - незабележима за околните (ще я нарека Мария). От..

публикувано на 19.12.18 в 08:35
Логото на наградите Антинобел

Обзор на Стоян Кирчев от БТА и Магдалена Гигова от БНР на най-забавните куриози на 2018 година

Класацията за куриоз на 2018 година на Стоян Кирчев от БТА се оглавява от Антинобела в областта на нутриционистиката – науката за хранене. Това е научната разработка на тема „Защо канибалската диета през неолита е с по-малко калории от съвременния начин на хранене“. Значително по-назад се класира друга научна разработка, този път от областта на..

публикувано на 18.12.18 в 16:15

Направи добро и го покажи на всички!

Нужно ли е една кампания за добри дела да бъде предизвикателство? Отговорът е положителен според организаторите на проект „Доброделие“ в гр. Габрово, които доказват ,че доброто е мисия на младите хора. От помощта за възрастните, почистването на градските пространства и местата на отдих до благотворителните базари и разходките с кауза- всичко това са..

публикувано на 18.12.18 в 15:13
Петър Руевски, Ива Дойчинова и Любомир Бабуров в студиото на

„Рацио“ – науката като приказка или "Няма глупави въпроси" преди Коледа

Третата среща от поредицата „Няма глупави въпроси“ ще се състои днес (18  декември) от 20.00 часа в клуб „Строежа“. По този повод гости в „Нашият ден“ бяха Любомир Бабуров - основният инициатор за създаването на организацията за популяризиране на науката – „Рацио“ , и Петър Руевски, инженер и програмист, с интереси в областта на физиката. В „Нашият..

публикувано на 18.12.18 в 14:38