Как един занаят може да осигури бъдеще

Снимка: архив

С председателя на сдружение „Ре- Акт”, Любен Георгиев, говорим за децата настанени в коригиращи институции и могат ли те да намерят практична професия за себе си.

Благодарение на младите и мотивирани доброволци от организацията, те изучават различни занаяти и придобиват умения, с които да продължат живота си извън възпитателните училища-интернати.

По този начин те имат шанс в живота. Занаятът е нещо, за което наистина да се захванат и то да е стабилно, целта е това умение да остане с тях за цял живот.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Една от реновираните сгради на ул. Веслец

Нова визия за едно добре познато място

В рубриката „Домът цветно“ ни гостуват арх. Любо Георгиев и градския антрополог Никола Венков. Темата този път е посветена на един софийски квартал, заключен между булевардите „Дондуков“, „Васил Левски“, „Сливница“ и „Мария Луиза“. Какви са идеите за нова визия и как да бъде „съживено“ това място, за да се подобри неговия облик и да привлече повече хора,..

публикувано на 25.09.17 в 16:35

Родът на Васил Априлов

В рубриката „Моята история“ - съвместен проект с гражданска платформа „MOVE.BG”, ви разказваме интересни родови истории, историята на вашата къща, улица и град. Днешната ще ни отведе в Габрово, за да чуем историята на рода на Васил Априлов. Разказва я Даниела Цонева – уредник в РИМ в града.

обновено на 25.09.17 в 15:57

Времето за игра

Научих, че пясъчниците за игра, намиращи се в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно. Решението е взето от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след постъпили писмени искания от родители, които настояват да бъдат предприети действия в тази посока. Основният мотив е, че често пясъчниците могат да бъдат източник на зарази. Община..

публикувано на 25.09.17 в 12:30
Доц. Росен Коларов и проф. Златимир Коларов

Медицина и мир

Често се случва двама братя да изберат една професия. Рядко се случва и двамата да бъдат творци и извън основното поприще, в случая медицината. Ще говорим за това, но и за спецификата на двете специалности: за най-честите заболявания в ревматологията и за най-баналните и по-сложните травми в лицево-челюстната хирургия... По подобна схема ще разкажем..

публикувано на 25.09.17 в 12:14
Панаир на учебно-тренировъчните фирми в ПГИ

Учебно-тренировъчните фирми – една възможност учениците да усетят риска на предприемачеството и насладата от успеха

Продължаваме в „Нашият ден практично“ да разказваме за това къде децата ни могат да получат практически умения за живота и бизнеса, къде могат да получат социални умения, да опознаят начина на функционирането на икономическата и финансова система, къде могат да се срещнат с т. нар „риск на предприемача“. Една такава възможност предоставят..

публикувано на 25.09.17 в 12:00