Скъпи мой провинциалист в Swimming pool

Снимка: Мартина Вачева

"Скъпи мой провинциалист“ е споделяне на сетивността, породена от личния опит на живот в несигурност, но и онзи опит от вглеждането, вслушването, вживяването в социалния живот на една общност. През това споделяне се ражда и принадлежността към една общност.
Проектът е началото на едногодишно изследване на етичните, социални и въображаеми структури на обществото, в което живеем, както и на възможностите на пространства като Swimming Pool за участие в изграждане на общност - може би най-важната задача пред българското общество в момента.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Когато всички думи имат смисъл

„Котаракът Франт и загадъчният остров“ на българския писател Иван Раденков е книга-мюзикъл, която освен разказ за приключенията на един котарак, има и диск песните от книгата, изпълнени от Вокално-театрална формация „Врабчета“ с ръководител Катя Вучкова. А в края на книгата има дори пиеса, която децата могат да се опитат да разиграят. Докато..

публикувано на 19.12.18 в 16:44
Греди Асса

Изложба на Греди Асса

Греди Асса – разпознаваемо, като един от най-известните български художници  име, показва новата си самостоятелна изложба в галерия „Ракурси“. Добре познат, но винаги различен, непрестанно променящ се и търсещ да изрази себе си в различна емоционалност и поглед към света. Респектиращ е броят на неговите самостоятелни изложби – 80 на брой. Сред..

публикувано на 19.12.18 в 15:44
Григорий Нанев, Диана Петрова и Александър Михайлов

Финансов балон ли е IT индустрията

Предприемачи от Израел откриват своя софтуерна компания в България. За да оправдаят инвестицията, българските програмисти имат трудна задача. Трябва да разработят продукт, който да подлъгва служителите със забавните си модули, така че те да прекарват повече време в мрежата и неусетно да вършат повече работа. Такова приложение би си купил всеки..

публикувано на 19.12.18 в 15:30

Пирати, русалки и скрити съкровища очакват малки и големи в театър „Азарян“

„Островът на съкровищата“ е най-новото заглавие в афиша на театър „Азарян“. Постановката по популярния приключенски роман на Робърт Луис Стивънсън е на младата режисьорка Анастасия Събева, чието име запомнихме от предишния ѝ спектакъл – „Кралят елен“, който се играе също в театър „Азарян“. Представлението е със специалното участие на Христо Мутафчиев..

публикувано на 19.12.18 в 13:55

Идва Коледа и ни трябва нещо стоплящо

Здравейте, Понеже напоследък е мразовито и снежно, а пък идва и Коледа, си мисля, все по-често ни трябва нещо стоплящо. Така тези дни, докато четях един от любимите си нови български поети, попаднах на тази история и ми се прииска да я споделя с повече хора. Оранжевата роза ("Извънсезонни наблюдения", Манол Глишев) в един двор видях оранжева роза и..

публикувано на 19.12.18 в 10:11