Мехмед Юмер: Справедливостта отсъства в турското общество днес

Николета Атанасова и Мехмед Юмер в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирил Чобанов

Марш или поход? Какво е справедливост и свобода на словото в контекста на Турция, година след опита за преврат? Какви заявки дава „Походът на справедливостта“, ще успее ли да запази енергията си до президентските избори в Турция през 2019 г. и ще имат ли достатъчно силен кандидат-президент от опозиционната партия? Достатъчен ли е „Походът“, за да покаже, че страхът в Турция е надживян?
Липсата на отговори е един от големите проблеми в Турция днес. Но такива режими идват и си отиват, въпросът е, че оставят много големи беди себе си. И въпреки всичко, тези два милиона, които излязоха на похода и тези 50 %, които казаха „не“ на референдума не бива да бъдат подценявани и игнорирани. Надеждата все пак умира последна. – каза Мехмед Юмер, главен редактор на в. „Седмичен обзор“.ВИЖТЕ ОЩЕ

За новия проект на разните евроскорости

И днешните декларации на евролидери от национален и общностен мащаб доказват, че Европа е на няколко скорости. Те се определят не от обществената необходимост на съюза, а от личната електорална необходимост на избираеми водачи с чувство на многовечност. Някои от тях в опити да възвърнат поне медийно значение на страните си. И за бъдат записани за дълго..

публикувано на 19.04.18 в 12:45
Добри Хубенов в двора на къщата за гости в село Горно Брястово, Хасковска област.

Сбъднат сън

Семейството на Добри и Марияна Хубенови живее своя сбъднат сън заедно с дъщерите си Габриела и Християна. В село Горно Брястово, в района на Хасковските минерални бани те са изградили чудна къща за гости, която има с какво да изненада и малки, и големи, с какво да угости вкусно любителите и на традиционната, и на съвременната кухня. Работят всички –..

публикувано на 19.04.18 в 09:55
Глобяват кмета на Царево за замърсяаване

За едно остатъчно Черноморие

Министерството на околната среда и водите публикува Доклад за оценката на степента на въздействие върху защитените зони на Изменението на Общ устройствен план на община Царево. Документ, който трябва да има всяка община. Царевският е от 1998 година. Променян, без екологична оценка десет години по-късно. Битката, както се досещате слушатели на програма..

обновено на 18.04.18 в 12:58

Кампания „Да помогнем на абитуриентите в нужда“

„Да помогнем на абитуриентите в нужда“ е благотворителна кампания, която цели да осигури мечтаните тоалети на възможно най-много деца, лишени от родителски грижи, които тази година ще завършат своето средно образование. „Тези деца са наистина прекрасни, аз имах възможността да комуникирам с доста от тях. Те са изключително интелигентни, с много големи..

публикувано на 18.04.18 в 11:45

Интерактивното съдържание – свят на виртуални емоции

Да бъдеш въвлечен в нещо – това може да бъде както коварно действие, така и едно истинско приятно изживяване. Особено що се касае до виртуалния свят, където почти всичко е подвластно на емоциите. Затова и повечето компании се стараят да създадат съдържание, чрез което не просто да те въвлекат в дадена ситуация, провокираща всевъзможни емоции, а и да те..

публикувано на 17.04.18 в 15:50