Как да потърсим правата си, когато сме станали жертва на имотна измама?

Захари Генов, Пламен Димитров, Анелия Торошанова и Ангел Методиев
Снимка: Росица Михова

Каква е схемата на една имотна измама и кой стои зад нея? Има ли чадър над извършители на измами у нас и защо не могат да бъдат осъдени години наред? Защо съдът и прокуратурата разглеждат тези казуси като гражданско-правни спорове? Отговорите на въпросите ще чуете в предаването. Ще се запознаете с казусите на Ангел Методиев и Тодор Костадинов от София и с коментарите на адвокат Пламен Димитров и адвокат Захари Генов.

Ангел Методиев: Съпругата ми се натъкнала на обява „Давам кредити и купувам дългове“ и така започна всичко. Жената, даваща кредити, се казва Цветолюбка Езеако. Зад титлата адвокат омайва и заблуждава хората. Взехме кредит и без наше знание тя промени датата на изплащането му без нашия подпис. Успя да заграби имота ни и сложи желязна врата.“
След всички жалби и преписки се предприемат недостатъчно действия от следствените органи. Жалбите постоянно се губят, цялата история продължава вече 12-13 години.
При първия опит за заграбване на апартамента полицията неправомерно ни изгони оттам, нарушавайки основни текстове от конституцията.

Адвокат Пламен Димитров: Има някакъв чадър над такива хора. Говорил съм с други колеги адвокати – делата ни са безуспешни. Има протакане, Вазивната ми жалба три години не може да стигне до Градския съд.

Тодор Костадинов: Нещата се развиват по една и съща схема, това е комбинация от лихварство и имотна измама: трябват ти пари, появява се въпросната жена и ти дава пари, срещу които ти й прехвърляш апартамента си с ангажимента да ти го върне като си изплатиш заема. Междувременно тя ти ипотекира апартамента, взема пари, а взема и от парите, които ти й връщаш. В един момент погасяваш заема и тя ти връща апартамента, но ти го връща с ипотека, която ти трябва да плащаш.

Адвокат Генов: Когато вземате кредити, никога не ги гарантирайте с имот!ВИЖТЕ ОЩЕ

Трудът, благословен от Бога

Заедно с   д-р Смилен Марков, преподавател   във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий" ще говорим за това как труда развива психо-физическото същество на личността и дава възможност за придобиване на добродетели. За предназначението на човека.

публикувано на 23.09.18 в 08:10

In Memoriam

В петък, 21 септември 2018 г. на 64 години в дома си почина нашият скъп колега Георги Василски. Болестта дълго време не успяваше да го сломи физически, но все пак успя да ни го отнеме и да изпрати завинаги веселата му душа в небесните селения. Съдбата на Георги Василски е свързана с Българското национално радио и програма “Христо Ботев” – репортер и..

обновено на 22.09.18 в 10:17
Ива Дойчинова, Venzy, Анет Маринова и Мария Петкова

Проблемът с тормоза в училище е решим с намесата на всички

Тормозът в училище беше фокусът на разговора в "Нашият ден"  с поп и хип хоп изпълнителя Venzy и представители на обединение "Детство без насилие" Мария Петкова и Анет Маринова. Детето не би трябвало да бъде оставено да се справи само с този проблем, както се е случило преди години с младия музикант. Venzy подчерта още, че в срещата си с ученици често е..

публикувано на 21.09.18 в 13:59
Отляво надясно, изправени: Елеонора Петрова, Анелия Торошанова, седнали: Димитрина Русева и Вера Иванова

Съдбата на децата с тежки увреждания, навършили 18 години

Каква е съдбата на децата с тежки увреждания, когато навършат 18 години? Какво правят държавата и институциите? Това е темата на предаването днес. Събеседници са Вера Иванова-председател на Конфедерация за защита правата на децата, член на Националния съвет за закрила на детето, Димитрина Русева –майки на деца с увреждания и Елеонора Петрова – юрист,..

публикувано на 21.09.18 в 13:18
В студиото импровизират Мария Мира Христова и Златин Цветков

Импровизация или любов? Едно и също е...

Златин Цветков е основател на ШиЗи Импро Театър и сериозен идеолог и двигател на процеса София да се превърне в световна столица на импровизационния театър. Всяка година. Дори и за седмица... Вече трета година. Истината за себе си е трудно достижима, но точно толкова е и разстоянието до щастието. Да импровизираш – значи да си достигнал до..

публикувано на 20.09.18 в 16:35