Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неделя, 7 октомври

Избрано от програмата

от 0.30 до 1.00 часа
Кабаре
Никола Анастасов

от 1.00 до 2.00 часа
Кабаре „Фата Моргана“

от 02.00 до 03.00 часа
Радиотеатър след полунощ
„Прекрасната от Амхърст“ от Уилям Люс

от 3.00 до 5.00 часа
Еврокласик ноктюрно
Записи от международния музикален радиообмен

от 5.00 до 6.00 часа
Българска народна музика
Изпълнения на Костадин Атанасов, Мария Тодорова, Емил Ристосков, Ана Назърова, Трайчо Синапов, Величка Гьорева, Любомир Владимиров, Жасмина Живкова, Ангел Димитров и други.

от 6.00 до 7.00 часа
Изгрев
Радост и печал в село Ботево, община Аксаково – съдбите на двама приятели, които въпреки неволите продължават родовите си занятия в земеделието и строителството. Разказите на Добри Добрев и Гюнай Незиров.
Малкото стопанство на Галина Савова в землището на община Аксаково – интервю.
Селскостопански вести.

от 7.15 до 8.00 часа
Благовестие
За безсмъртието на човешката душа
Според Достоевски: „Няма добродетел, ако няма безсмъртие... Само от  тази вяра в безсмъртието излиза целият висш смисъл и значението на живота, произлиза желанието и нравствеността към живота.“ Ще разговаряме за ада и рая с протойерей Николай Нешков, предстоятел на храма „Св. Николай Мирликийски“.

от 8.00 до 11.00 часа
Семейно радио
• Радиотеатър за деца: „Как мишокът стана котарак“  от Максим Асенов - 2 част.
• Детското БНР: гостуват деца, отличени в Националния конкурс „По стъпките на учените в региона“, част от Европейската нощ на учените в Софийския университет.
• Новото в Детския сайт и предложения за приятно семейно прекарване.
• Неделна радиоигра.
• Какви правила следва ненасилствената комуникация и как, с нейна помощ, можем да избегнем проблемите в семейните взаимоотношения и във възпитанието на децата – гост Зорница Трифонова, преподавател по „Ненасилствена комуникация“ и майка на три деца.
• Моята история – Ангел Златков от „MOVE.BG“ разказва за един от големите българи-дарители, хаджи Ненчо от Копривщица и представя новия проект, по който ще работим заедно.
• „Солидарна кухня“, в следващите три недели, в София – как да се включим. Разговор с Галина Лачева от инициативата за споделяне на сготвена храна и облекло.
• Музиката в мен: музикален експеримент със слушателите.
• Семейна библиотека: „Дзен в изкуството да пишеш“, Рей Бредбъри.
• География на сетивата: с Гергина и Владимир Дворецки ще пътуваме до Аржентина и Бразилия.

от 11.00 до 12.00 часа
Музика до обед – От песен в песен
Ще отбележим осемдесет години от рождението на Янка Рупкина, заедно с голямата ни певица. Ще си говорим за музика, спомени и още нещо.

от 12.20 до 13.00 часа
БНР представя
Документални записи от концерта на саксофониста, композитор и аранжор Николас Симион и Биг бенда на БНР, дирижиран от Антони Дончев. Събитието се състоя на 19 април 2018 г.

от 13.00 до 14.00 часа
Академия комика - Дядовата ръкавичка
Спомени за Георги Василски в „Дядовата ръкавичка“
Тази неделя сбирката на творческия клуб е по-различна, за съжаление тя не е като другите. Този път тя е посветена на Георги Василски - добрият колега и веселият приятел, който ни напусна завинаги преди две седмици. Трудно е за вярване, че един толкова жизнен човек вече го няма. Повече няма да го виждаме как бодро крачи по коридорите на радиото, подсвирквайки си безгрижно, но можем отново да чуем гласа му, неговите скечове и стихотворения от предишни сбирки на „Дядовата ръкавичка“. Ще си спомним още веднъж за него, ще си спомним с усмивка с помощта на разни случки, той беше забавен човек и смешни случки с него да искаш. Сценките и стихотворенията извадихме от архива на редакцията, а случките си припомнят осем радиоприятели на Георги Василски от „Хумор и сатира“.

от 14.00 до 16.00 часа
Музикален следобед – Неделен следобед
„Срещи, гласове, съдби“ – проф. Павел Герджиков припомня личността на легендарния български певец, актьор и педагог Христо Бръмбаров. Ще звучат и записи на някои от прочутите му ученици: Димитър Узунов, Гена Димитрова, Рафаел Арие, Валери Попова.

от 16.00 до 17.00 часа
Радиотеатър в неделя
„Звезда без име“ от Михаил Себастиан

от 17.00 до 18.00 часа
Изпята поезия
Посветена на есента песенна лирика от: Петя Йорданова, Кева Апостолова, Недялко Йорданов, Милчо Спасов, Роджър Уотърс, Александър Петров. Първа част.

от 18.00 до 19.00 часа
Покана за пътуване
• Ракия от метлата на баба Яга - китайската напитка моутай - Александър Симеонов.
• Гаел Бонел Санчес - французин и испанец, предпочел да живее в България.
• Банатските българи - Светослав Марков и Теодор Борисов.
• Амстердам - Магдалена Гигова.

от 19.00 до 21.30 часа
Музикалните вечери
Директно от залата на ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен – концерт от програмата на фестивала Лауреатски дни „Катя Попова“.
Свири Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров. Солисти: Вито Фернандес – кларинет (Португалия), Кевин Трайбер - виола (Германия), Марта Мари – сопран (Италия).

от 21.30 до 22.30 часа
Риалити роман
Разказвач - Продан Проданов

от 22.30 до 24.00 часа
Голямата къща на смешните хора - Открито студио
Бъдете с нас, за да чуете налудничавите превъплъщения на един от най-забавните актьори на родната сцена – невероятния Христо Гърбов. Чакаме ви, вход свободен, изход също.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвъртък, 9 май

Избрано от програмата от 0.15 до 0.30 часа Радиоколекция "Разкази за мутанта Крум" от Кръстьо Кръстев от 0.30 до 2.00 часа Среднощен радиоекспрес водещи: Кирил Чобанов, Александър Янев от 2.00 до 3.00 часа Музиката, която обичам водещ: Людмил Фотев В четвъртък обръщаме внимание на "coup de coeurs" – влюбвания, в случая от първа слушане...

публикувано на 08.05.24 в 09:25

Сряда, 8 май

Избрано от програмата от 0.15 до 0.30 часа Радиоколекция "Монолози" от Кръстьо Кръстев от 0.30 до 2.00 часа Среднощен радиоекспрес водещ: Зоя Димитрова от 2.00 до 3.00 часа Музиката, която обичам – Джаз концерт водещ: Людмил Фотев В сряда представяме в развитие контекстуални плейлисти в  различни стилове, обединени в началото от идеята за..

публикувано на 07.05.24 в 17:03

Вторник, 7 май

Избрано от програмата от 0.15 до 0.30 часа Радиоколекция "Дзен под кедъра" от Кръстьо Кръстев от 0.30 до 2.00 часа Концерт забавна музика водещ: Георги Величков от 2.00 до 3.00 часа Музиката, която обичам водещ: Людмил Фотев Вторник е времето, посветено на артистите, първи повярвали в новото (април 1993) предаване на програма "Христо Ботев" –..

публикувано на 06.05.24 в 08:18

Понеделник, 6 май

Избрано от програмата от 0.15 до 0.30 часа Радиоколекция "Стриптийз", "Давай, Лазаре" – разкази от Кръстьо Кръстев от 0.30 до 3.00 часа Джаз плюс Дуенде водещ: Людмил Фотев Пътешествията са в сърцевината на този Джаз+Дуенде. Продължаваме с втората част на диптиха на контрабасиста Рено Гарсия-Фонс "Кинематичен бас" – сега е ред на "В духа на..

публикувано на 05.05.24 в 07:46

Неделя, 5 май

Избрано от програмата от 0.30 до 2.00 часа Радиотеатър след полунощ "Албена" от Йордан Йовков от 2.00 до 3.00 часа Нощна Академия комика водещ: Весел Цанков Избрано от "Дамско парти" и от "Голямата къща на смешните хора". от 3.00 до 5.00 часа Еврокласик ноктюрно Записи от международния музикален радиообмен от 5.00 до 6.00 часа Българска..

публикувано на 04.05.24 в 07:17