Повече от трибют: The Tree Gees

Четвъртък, 11 октомври, 11 часа
Снимка: Claudio Junior Bielli

Италианските музиканти Алесандро Самарини (китара), Паоло Амати (бас), Франц Банкалари (пиано и кийборди) и Ецио Заканини (барабани), създават групата си The Tree Gees в началото на 90-те години на миналия век.
Вдъхновени от своите кумири, легендарните Bee Gees, посвещават кариерата си освен като изпълнители на хитовите им песни, така и на свои авторски, но в уникалния стил на братята Гиб.

След успешното им представяне из цяла Италия през годините, The Tree Gees осъществяват концерти и в основните градове на Германия, Полша, Холандия, Швейцария, Монако и Франция.
Превръщат се в най-добрата европейска трибют група на Bee Gees и печелят сърцата на публиката.
Радвайки се на богата сценична дейност, тъй като досега концертните им изяви надхвърлят 700 участия, те се появяват активно в радио и телевизионни предавания, което подсилва популярността им.

Както знаем, британската група Bee Gees е едно от явленията в световната популярна музика и много трудно, почти по никакъв начин не биха могли да бъдат пресъздадени съвсем автентично.
Техните фалцети, вибрато, специфична бленда и безметежното им интониране, са отличителните белези, по които винаги могат да бъдат познати.

Каня ви да се убедите в обратното, уважаеми слушатели, тъй като, това което ще чуете, също можем да наречем явление.
И тук не става дума за имитация, а за висок професионализъм и любов към завещаното от Bee Gees.
Освен много добри инструменталисти и певци, членовете на The Tree Gees са перфектни композитори и аранжори.

Тази година излезе албумът им Sunday for lovin` с изцяло авторски песни, които ми спряха дъха.
Изненадана и очарована останах от чутото. Гласовите им тембри, соло и вокалните изпълнения, мелодиите и аранжиментите ме навяват на мисълта, че това са преродените братя Гиб.
Заповядайте да чуете, от една страна песни, в които прозират виталната атмосфера на британските братя, а от друга - собствената душевност и почерк на италианските музиканти.
Нека се срещнем не просто с един трибют бенд, а с едно съчетание от уважение и обожание към големите Bee Gees!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тромбонисимо

Когато решихме да представим музика за тромбон и тромбони, малко се колебаехме дали този импозантен със звук и осанка инструмент няма да внесе известно еднообразие, но оказа се, че превъплъщенията му в двата стила са толкова интригуващи и много, че дори и няколко предавания не биха ни стигнали да ги покажем. Предлагаме Ви изпълнения на група от четири..

публикувано на 10.12.18 в 16:35
Сцена от операта

Знаменитият Джанлуиджи Джелмети дирижира „Тоска“ в Лиеж

В края на ноември Кралската опера на Валония в Лиеж зарадва оперните любители с девет представления на шедьовъра на Джакомо Пучини „Тоска“. Една от най-играните опери по световните сцени, която с вълнуващата си интрига държи в плен зрителя от началото до края. Страстна и своенравна оперна дива, вдъхновен и свободолюбив художник, безскрупулен и жесток шеф..

публикувано на 09.12.18 в 12:00
Ре Лема

Ре Лема и българските гласове

Ре Лема е композитор и пианист от Конго. В началото на 90-те е един от първите, които включват български хорове, вплитайки ги заедно с афро-ритми в произведенията си. Гласовете на Ансамбъл „Пирин“ звучат в албумите му, певиците гостуват на турнетата му, самият Ре пее на български. Четвърт век по-късно се срещаме отново във Франция, гледаме заедно..

публикувано на 08.12.18 в 15:35

Мария Калас: Не съм певица, която играе, а актриса, която пее!

Наричат я „Божествената“. Най-голямата актриса и певица на всички времена. А гласът й: необикновен! С тъмнооцветен леко металичен тембър, с изключителни драматични възможности. Нестандартен, нетрадиционен глас в смисъл на класически красив светъл сопран, на който можеш да се любуваш безметежно… Не, гласът на Калас по всеобщо мнение провокира дръзко и..

публикувано на 08.12.18 в 09:00
Любов Миронова

Оправи си честността, пък тогава се занимавай с братството

На 8 декември от 10.30 ч. в Сити Марк Арт Център на бул. „Янко Сакъзов“ № 30 ще се състои концерт за деца, който ще промотира албума с песни „Добродетели“. В студиото на „Нашият ден“ по програма „Христо Ботев“ на БНР Любов Миронова обяснява, че прави албума за да подпомогне обучението по новата програма за добродетели в началното училище. „Урок се прави с..

публикувано на 07.12.18 в 14:54