Повече от трибют: The Tree Gees

Четвъртък, 11 октомври, 11 часа
Снимка: Claudio Junior Bielli

Италианските музиканти Алесандро Самарини (китара), Паоло Амати (бас), Франц Банкалари (пиано и кийборди) и Ецио Заканини (барабани), създават групата си The Tree Gees в началото на 90-те години на миналия век.
Вдъхновени от своите кумири, легендарните Bee Gees, посвещават кариерата си освен като изпълнители на хитовите им песни, така и на свои авторски, но в уникалния стил на братята Гиб.

След успешното им представяне из цяла Италия през годините, The Tree Gees осъществяват концерти и в основните градове на Германия, Полша, Холандия, Швейцария, Монако и Франция.
Превръщат се в най-добрата европейска трибют група на Bee Gees и печелят сърцата на публиката.
Радвайки се на богата сценична дейност, тъй като досега концертните им изяви надхвърлят 700 участия, те се появяват активно в радио и телевизионни предавания, което подсилва популярността им.

Както знаем, британската група Bee Gees е едно от явленията в световната популярна музика и много трудно, почти по никакъв начин не биха могли да бъдат пресъздадени съвсем автентично.
Техните фалцети, вибрато, специфична бленда и безметежното им интониране, са отличителните белези, по които винаги могат да бъдат познати.

Каня ви да се убедите в обратното, уважаеми слушатели, тъй като, това което ще чуете, също можем да наречем явление.
И тук не става дума за имитация, а за висок професионализъм и любов към завещаното от Bee Gees.
Освен много добри инструменталисти и певци, членовете на The Tree Gees са перфектни композитори и аранжори.

Тази година излезе албумът им Sunday for lovin` с изцяло авторски песни, които ми спряха дъха.
Изненадана и очарована останах от чутото. Гласовите им тембри, соло и вокалните изпълнения, мелодиите и аранжиментите ме навяват на мисълта, че това са преродените братя Гиб.
Заповядайте да чуете, от една страна песни, в които прозират виталната атмосфера на британските братя, а от друга - собствената душевност и почерк на италианските музиканти.
Нека се срещнем не просто с един трибют бенд, а с едно съчетание от уважение и обожание към големите Bee Gees!

ВИЖТЕ ОЩЕ

Програмата на Еврокласик ноктюрно от 16 до 30 октомври 2018 година

16 октомври 3.00 часа – Бела Барток (1881-1945), Дивертименто Sz.113. 3.29 часа – Лудвиг ван Бетовен (1770-1827), Концерт за пиано и оркестър № 2 в си бемол мажор, oп. 19. Соло пиано – Шимон Неринг. 4.00 часа – Карол Шимановски (1882-1937), Мазурка, oп. 50 № 4. Изпълнява Шимон Неринг (пиано). 4.03 часа – Карол Шимановски (1882-1937), Мазурка, oп. 50..

публикувано на 15.10.18 в 19:25
Кирил Калев

В „Изпята поезия” ще звучи “Изкуството на песента – акустично” с Кирил Калев, Ваня Костова и Стефан Диомов

В днешното издание на „Изпята поезия” ще слушаме първа част на документалния запис от спектакъла “Изкуството на песента – акустично” с Кирил Калев, Ваня Костова и Стефан Диомов. Концертът се състоя в Сити Марк Арт център в столицата на 2 октомври 2018 година. Специални гости на Кирил Калев - вокал, китара, модератор и автор на идеята, бяха  Ваня Костова и..

публикувано на 14.10.18 в 07:15
Портрет на Верди от Джузепе Бордини

205 години от рождението на Джузепе Верди

В съботната вечер ще си припомним три от оперните шедьоври на гениалния италиански Маестро – „Набуко“, „Симон Боканегра“ и „Отело“. Ще си ги припомним в паметни за родната публика постановки в театрите на София и Варна. Започваме с „Набуко“ по понятни причини. С „Набуко“ Верди влиза през парадния вход в историята на световния оперен театър. А историята..

публикувано на 13.10.18 в 07:45

Bach to Jazz в един специален концерт

Началото на десетия сезон на „Кварто квартет“ в зала „България“ ще започне с предизвикателство за музикантите и публиката - Бах и джаз на една сцена, тази вечер (12 октомври) от 19 часа в Голямата зала „България“ - своеобразно доказателство за непреходността на музиката преди повече от 300 години до съвременните джаз композитори. В първата част на..

публикувано на 12.10.18 в 13:02
Уинтън Марсалис

Уинтън Марсалис

Уинтън Марсалис е роден в люлката на джаза – Ню Орлиънс. Има късмет да расте и в семейство на музиканти. Баща му Елис Марсалис – младши, е професионален джаз пианист и учител по музика. Свири в биг-бенда на знаменития през 60-те години на 20 век тромпетист Ал Хърт. Именно Хърт подарява на малкия Уинтън един от своите тромпети по случай шестия му рожден..

публикувано на 12.10.18 в 11:20