„Страшно и чудно съм направен“ – по следите на тийнейджърската истерия

Снимка: pixabay

Никога не e лесно да си жив човек – независимо дали си бебе или старец. И все пак, има периоди, които са ни особено трудни. Юношеството е един от тях.
Тийнейджъри, заставащи на високи и опасни места, за да си направят вълнуващо селфи. Тийнейджъри, които в градския транспорт стоят един до друг, но въпреки всичко си крещят така, че ги чуват всички пътници. Поотраснали деца, които плачат и се смеят, смеят се и плачат – горе-долу едновременно. При тях сякаш всичко е на ръба. Защо?
Като всеки човешки феномен, юношеството има много обяснения. Част от тях можете да чуете в звуковия файл – гледните точки на лекар, социален антрополог и клиничен психолог.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ива Дойчинова и Златна Костова

Среща със Златна Костова в края на циганското лято

"Обещава и сребро, и злато – Циганското лято"  – финалът на стихотворението "Циганско лято" на Златна Костова е добро начало за срещата с нея в рубриката "Главен герой" на "Нашият ден". Тя се пада на датата на имения ѝ ден, а Златна е от хората, които не просто напълно отговарят на името си, ами и му придават допълнителен блясък. Преводачка на пиеси,..

публикувано на 18.10.19 в 10:57

За избора на кредитор

Преди професионалния празник на брокерите на недвижими имоти – накъде върви пазарът и кои фактори му въздействат? Каква е перспективата пред инвестициите в недвижимости? За избора на кредитор – сериозно проучване на пазара самостоятелно или чрез агенции; За това как за ц ената на кредита годишният процент на разходите (ГПР) е основен..

публикувано на 17.10.19 в 15:45

Поход на свободата срещу трафика на хора

Трафикът на хора е зловеща реалност, за която смятаме, че се случва някъде далеч от нас. Приемаме, че животът ни се е сложил така, че рискът да бъдем отвлечени, подмамени от фалшива обява за работа или от близък човек за нас не съществува. По болезнената тема за трафика на хора в студиото на "Нашият ден" Любомира Константинова разтоваря с Мартин..

публикувано на 17.10.19 в 12:54
Корица на книгата “Евлогий и Христо Георгиеви - Живот и дейност” от проф. Христо Глушков

Честването на делото на Евлоги и Христо Георгиеви продължава в Букурещ

През този месец фондация „Евлогий и Христо Георгиеви” и Инициативният комитет в Карлово за отбелязване на 200 години от рождението на Евлоги Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев стартираха поредица инициативи, посветени на годишнината на тези най-големи благодетели в българската история. Братята са дарили не само 6 млн. златни лева и..

обновено на 16.10.19 в 11:31
Мария Мира Христова и д-р Пламен Димитров

Шефът се разкрива на горещия стол на мълчанието

Разчитането на професионалните кодове „работодател/мениждър-работещ/подчинен“ е част от психологията на бизнеса. Успешната дейност и организацията на човешките ресурси са немислими без психология, а успешните комуникации на работното място във вертикалните и хоризонтални структури определят в значителна степен състоянието, поведението и адекватния живот..

публикувано на 16.10.19 в 10:25