„Страшно и чудно съм направен“ – по следите на тийнейджърската истерия

Снимка: pixabay

Никога не e лесно да си жив човек – независимо дали си бебе или старец. И все пак, има периоди, които са ни особено трудни. Юношеството е един от тях.
Тийнейджъри, заставащи на високи и опасни места, за да си направят вълнуващо селфи. Тийнейджъри, които в градския транспорт стоят един до друг, но въпреки всичко си крещят така, че ги чуват всички пътници. Поотраснали деца, които плачат и се смеят, смеят се и плачат – горе-долу едновременно. При тях сякаш всичко е на ръба. Защо?
Като всеки човешки феномен, юношеството има много обяснения. Част от тях можете да чуете в звуковия файл – гледните точки на лекар, социален антрополог и клиничен психолог.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниела Колева, Цвета Николова и Деница Каменова

Отново „Заедно срещу насилието в училище“

За насилието в училище   отново разговаряме  в „Познати и непознати“. Отново за причините, отново за видовете насилие и как да го разпознават децата, учителите, персоналът и родителите. Екипът ни не знае за кой ли вече път говорим за агресията в училище. Правим го от години. Понякога и с чувство на безсилие защото процесът продължава и продължава..

публикувано на 15.02.19 в 15:15
Доц. Ана Джумалиева

Има ескалация на езика на омразата

„Има ескалация на езика на омразата в публичното пространство“ – това каза днес в ефира на „Законът и Темида“ доц. Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация. Това е и една от причините тя да подпише Манифеста „Заедно срещу омразата“, който е инициатива на организацията на евреите Шалом. Манифестът е подписан от всички..

публикувано на 15.02.19 в 14:55

Една майка търси дъщеря си, но… къде са институциите и държавата

Даниела Седмакова е майка на седемгодишната Мария, която е в неизвестност от 24 август 2018 г. Тя е била изведена от дома й в град София, кв. „Динабад“, където през последната година е живяла с баща си Христо. По думите на майката бащата я укрива, за да не може да бъде изпълнено съдебно решение на Софийски градски съд от май 2018 г., потвърдено от..

публикувано на 15.02.19 в 14:43

9 години "Семейно радио"

"Всички щастливи семейства си приличат" - гласи първата част на едно от най-прочутите първи изречения в световната литература. Вече девет години "Семейно радио" запознава публиката с различни фамилии и доказва, че щастливите семейства всъщност са различни и пъстри, така както са различни хората и е пъстър животът. Чуйте къде ще ви отведе водещата на..

публикувано на 15.02.19 в 13:06
Михаил Вешим

73 години вестник "Стършел"

„Стършел” е най-старият български вестник, който никога не си е сменял името и нрава" - каза Михаил Вешим, който работи във вестника от 1982 г., а от 2003 г. е и главен редактор на изданието.   Днес „Стършел” е и единственият хумористичен вестник не само у нас, а и в бившите соцстрани. Хуморът в последните години се промени много, но дълголетието..

публикувано на 15.02.19 в 11:23