Битките на малкия човек

Филип Симеонов
Снимка: Здравко Петров

За битките на малкия човек срещу банки и строителни компании говорим в „Нашият ден“ с един активен гражданин – Филип Симеонов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

За силата на добре осмислената традиция в борбата с престъпността

В Деня на подкрепа на жертвите на насилие в студиото на „Нашият ден“ водещата Ива Дойчинова насочва вниманието към модерните аспекти на този тежък проблем на съвременното българско общество. Особен интерес предизвика анкетата с граждани на София – „Какво прави човек престъпник?“. Сред получените отговори са: собственото желание, семейната среда, улицата,..

публикувано на 22.02.19 в 12:53

Истории от утре със Саша Безуханова

Промените и големите социални трансформации се правят от хора – това е азбучна истина, но понякога е нужен повече от един човек, за да се случи онова, което ще оформи утрешния ден. Кои са новаторите и експериментаторите, как могат да бъдат свързани и да работят заедно? На тези въпроси е посветен проектът The Changemakers („Двигатели на промяната“). Той..

публикувано на 22.02.19 в 11:06
Мария Мира Христова, Станислава Николова, Веселин Боришев и Габриела Василева

Часът на Истината

Цветовете и виното нахлуват като символи в сюрреалистичен радиосюжет с участието на: фоторепортера Веселин Боришев с новия му проект chicklit365, художничката Станислава Николова – Стаси, и организатора събития Габриела Василева – Габи, със сбъднатата им мечта да бъдат част от dalivino.bg. В една от междинните сцени на сцената излиза психотерапевтът..

публикувано на 20.02.19 в 15:25

Харалан Александров: Не можем да мислим за социалната справедливост извън контекста на културата и историята

В международния ден на социалната справедливост в студиото на „Нашият ден“ водещата Ива Дойчинова поставя въпроса за социалната справедливост към своя гост доц. Харалан Александров, преподавател в Нов български университет и член на настоятелството на Институт „Отворено общество“, и слушателите, които активно се включват в разговора. Доц. Александров..

публикувано на 20.02.19 в 12:52
Ива Дойчинова и Кирил Калев в студиото на

Кирил Калев представя в „Нашият ден“ човека проф. Минко Балкански

Известно е, че българската култура е създала множество незабравими образи на майката, същевременно произведенията, посветени на бащата, не са твърде много. Дори от тази гледна точка книгата на проф. Минко Балкански „Завет – писмата на баща ми“ е интригуваща и важна.  Чрез нея големият ни учен отдава почит на баща си. Писмата, които Миню Балкански пише на..

публикувано на 20.02.19 в 11:13