Борислав Велков: Създадохме специален VIP клуб в НДК, който е част от Зала 1

Снимка: БГНЕС

Борислав Велков, председател на съвета на директорите на НДК, беше гост в „Нашият ден“ на Ива Дойчинова по повод пресконференцията, на която бяха обявени стратегическите цели на институцията за 2019 - 2020 г.
„Обявихме нашата стратегия за развитие за 2019 и 2020 година защото искахме да кажем на посетителите на НДК, че знаем къде отиваме – каза Борислав Велков. Знаем какво правим и искаме да го направим заедно. Всъщност заявяването на една стратегия показва освен целите на едно ръководство и нивото на неговата прозрачност.
Тази година НДК участва в ILMC Лондон. Това е най-престижният форум на продуценти и промоутъри в целия свят с много широк спектър на дейност в културата и развлекателната индустрия. Ние искаме да бъдем част от него. Там има много информация, там се коват всички големи музикални събития и турнета. Искахме да заявим НДК като една силна локация, да дадем силна заявка, че ние също можем да бъдем част от световните културни процеси.“
Ива Дойчинова попита Борислав Велков свързана ли е по някакъв начин поканата към Марио Бионди с новата стратегия?
„Поканата към Марио Бионди е част от стратегията ни да повишим нивото на продуциране в НДК. Ние имаме всичките възможности да бъдем продуценти на качествено културно съдържание. Така че Марио Бионди отговаря напълно на целите, които си поставяме,“ каза Борислав Велков.

Какво друго включва стратегията на НДК и какви културни събития ще имате възможност да видите там, можете да научите в звуковия файл.