„Филиповци“: За боклуците, хората и образованието

Столичани от сдружението „Спаси Филиповци“ се срещнаха с кметския наместник Александър Владимиров в ефира на „Нашият ден“

„Филиповци“ – столичният квартал с богата и древна история, но в началото на ХХI век -  затънал в тонове боклуци, с ограничен брой контейнери и кошчета за боклук, неработещо осветление, неизградени и разбити тротоари и огромни дупки по улиците. Столичани и жители на квартала се обръщат с официално писмо към Столична община и очакват отговор за решаването на посочените проблеми.

От някога приветливо място за живот днес „Филиповци“ е грозна гледка, която дразни погледа още при преминаването по новоизградения мост над магистралата.  В очакване на официален отговор от Столична община жители на квартала се срещнаха с кметския наместник Александър Владимиров, който обяви сигнала за приет и заяви, че започва работа по отстраняване на посочените нередности.

Доказателство за това, че се променя отношението към извозването на боклука и почистването в квартала стана акция за почистване на тревните площи още по време на ефир.
Какво следва и дали жителите на кв. „Филиповци“ ще имат достойни условия на живот в българската столица – чуйте още в звуковия файл.