Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаряват се 13 000 бели бора и 250 000 предпазни маски

Четвърт милион предпазни маски за лице, предназначени за хора, които не могат да си позволят закупуването им, даряват в поредна своя инициатива Никола Рахнев от Гората.бг и и Tui Care Foundation. 

Ето какво казва за начинанието Никола Рахнев, организатор на кампанията:

„Подаряваме 250 000 маски с Гората.бг и бихме се радвали, ако те достигнат до добри и реално работещи организации, а през тях и до нуждаещи се хора – възрастни, бездомни, бедни, хора със заболявания, социално изключени и изобщо нуждаещи се, за които дарените 20-50 маски биха им спестили 20-50 лв., които да използват за други цели.

Маските са трипластови, с всички необходими сертификати, със степен на защита FFP2, за еднократна или изключително умерена многократна употреба.“

Друго събитие на Рахнев ще се осъществи тази неделя, на 12 декември, от 10:30 в град Елин Пелин ще се проведе инициативата „Засади дърво за Коледа 2“.

Как възниква идеята? Откъде могат да се получат маските? Кои са организациите, които могат получат тези маски? Отговорите на всички тези въпроси, както и информация за инициативата „Засади дърво за Коледа 2“, може да се чуе от Никола Рахнев в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Биоразградимост

Анджела Иванова е част от малък екип, чието производство на биоразградими опаковъчно и ламиниращо фолио, е готово, буквално на "нисък старт" да започне с пълна пара. Годините експерименти, тестове, сертифициращи процедури и търсенето на машина се увенчават с успех, защото успехът определено очаква продуктите на компанията на Анджела и..

публикувано на 02.07.24 в 18:53

"Education+", или как да намерим своето професионално място в България?

А сега накъде?  Това е въпросът, който често си задават младите хора след завършване на университет. Точно за тях е платформата Education+. Тя е създадена от млади хора за млади хора и цели да се справи с младежката безработица. Тази иновативна платформа успя да впечатли журито на тазгодишното издание на “Академия за иновации”. В ефира на рубриката..

обновено на 02.07.24 в 12:45

Инж. Венцислав Славков: Спалните вагони са най-предпочитани, но местата са ограничени

В ефира на “Нашият ден” инж. Венцислав Славков , управител на "БДЖ – Пътнически превози" ЕАД, сподели информация за текущите инициативи и предстоящите подобрения в железопътния транспорт в България. Той разказа, че от вчера е започнал да работи извънреден сутрешен влак за Бургас , който спира на спирка "Искърско шосе",  за да осигури връзка с Летище..

публикувано на 02.07.24 в 10:18

Да живееш лесно

Ден преди посрещането на изгрева с July morning на Uriah Heep от много българи, си припомняме друг хит на групата – Easy livin’ – "Да живееш лесно".  Всъщност стремежът към по лек и пълен с повече удобства живот е движил човешката цивилизация, откакто съществува човечеството. Техническите придобивки обаче и разцветът на консуматорското общество..

публикувано на 01.07.24 в 11:10

Светлана Драгнева: Имаме кураж и воля, за да продължаваме напред

Деветнадесетата световна среща на българските медии, традиционно организирана от БТА, се проведе в Одеса, Украйна, между 18-21 юни, под мотото "Медии и общност". Наред с много срещи на различни нива, наред с посещението на ключови места, градове и села, свързани с българите и историята им в Украйна, бяха сключени договори и подписани меморандуми за..

публикувано на 01.07.24 в 10:11