Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съвети на адвоката – адв. Захари Генов отговаря на слушателски въпроси

Незаконосъобразно уволнение – втора част

Земеделски имоти в близост до електропроводи

В рубриката на предаването "Законът и Темида" "Съвети на адвоката" адв. Захари Генов отговаря в ефир на слушателски въпроси.

Снежанка Христова от София поставя въпроса за нейно дело, минало на няколко инстанции, по искане за прогласяване на нищожност на нейната заповед за уволнение, като дисциплинарна заповед. Втората инстанция СГС потвърждава решението на първата инстанция. Следва касационна жалба от името на Христова. Допуснато е касационно обжалване по отношение на неправилността на уволнението и съответно за обезщетение по чл. 334. Отхвърлено е искането за касационно обжалване по отношение на искането ѝ за обезщетение за невзет годишен отпуск. 

Има ново развитие по отношение на касационното обжалване. Вследствие на това е обезсилено решението на втората инстанция – СГС.

Георги Добрев от София има няколко земеделски земи, възстановени на майка му в района Бучин проход. Върху тях има тежест – върху тях минават електропроводи, които затрудняват обработката на тези земи и не може да се прави никакво строителство.

Чуйте подробности от звуковия файл.

Снимка – Pixabay
По публикацията работи: Милена Очипалска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Празнично богослужение, в първия ден на Възкресение Христово, в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София

Възкресение Христово – празникът на празниците

"Христос възкръсна от мъртвите, като чрез Своята смърт победи смъртта и на ония, които бяха в гробовете живот подари." Това са словата от Пасхалния тропар, който огласява всички храмове в нощта на Христовото възкресение. Те разкриват неговата същност, благодарение на която ние човеците придобихме живот вечен. От светлината на Неговото..

обновено на 05.05.24 в 13:39

Стара семейна рецепта за козунак от село Габра

В софийското село Габра тази събота навсякъде мирише на козунак, защото тамошното Народно читалище "Стоян Богданлийски 1931" организира кулинарният конкурс "Най-вкусен домашен козунак". Целта му е съхраняване и насърчаване на традицията за домашно приготвяне на празничните хлябове. 83-годишната баба Гергана споделя стара рецепта за козунак,..

обновено на 04.05.24 в 16:03

Храна за нечовеци

Храните за животни са също толкова важни, колкото храните за човеци – не само защото кучето е най-добрият приятел на човека, а и защото човекът може да направи избор в полза на своите четирикраки питомци. Иван Бенин от Банско е потомък на Неофит Рилски и цял живот е обичал животните. Някак естествено е той да започне да се занимава с храни за..

публикувано на 03.05.24 в 15:22

Спомен за Иван Андонов

Снимки: Уикипедия, БНТ

публикувано на 03.05.24 в 13:21

Богословът Мария Касабова: Бог е с нас, ако ние сме с него!

В един от най-вълнуващите епизоди на предаването "Нашият ден" гостува богословът Мария Касабова, чиято родова линия се свързва с братя Миладинови, а нейните деди са свещеници. Тя представя в разговора своето семейство, неговите корени и ценности, които го определят. Мария споделя, че нейният съпругът, Андрей, е диригент на Църковния мъжки..

обновено на 03.05.24 в 13:14