Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кариерен форум за бъдещи енергетици

| обновено на 18.04.24 в 12:14

Кариерният форум "Презареди кариерата си" 2024 представлява изключително значимо събитие в България, целящо да представи възможностите за професионално развитие във възобновяемата енергетика. Организиран от сдружение "Соларна Академия България" и M3 Communications Group, Inc., този форум събира водещи представители от енергийния сектор, държавната администрация, бизнеса, академичните институции, НПО, инвеститори, експерти и амбициозни кадри, които желаят да се ангажират с този динамично развиващ се сектор.

В предаването "Нашият ден" Мария Тодорова, технически координатор на "Соларна Академия България", споделя, че форумът е насочен към ученици, студенти и всички, които се стремят към професионално развитие в областта на възобновяемите енергийни източници.

На събитието присъстват компании-изложители, предлагащи разнообразни кариерни възможности в сектора. Посетителите имат възможност да се запознаят с конкретни позиции за работа и да влязат в директен контакт с потенциалните работодатели.

Тодорова подчертава важността на професионалните кадри за реализацията на "зелената сделка", отбелязвайки, че в момента има сериозен недостиг от такива специалисти. Въпреки че в сектора са заети над 55 000 души във 1300 компании, все още се усеща необходимост от добре обучена работна ръка, която да подкрепи устойчивото развитие на енергийния пазар в страната.

Чуйте в звуковия файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Донка Байкова

Храносмилателната система е много важна при заетия човек в трудоспособна възраст

По повод Световния ден за безопасност и работа, отбелязан миналата седмица (28 април), в "Нашият ден" проф. Донка Байкова споделя своите съвети за хранене в забързаното работно ежедневие. Климатичните промени тази година са акцент в обществения разговор за трудовата безопасност. В тази връзка проф. Байкова казва: "През последните години има..

публикувано на 01.05.24 в 13:45
Ангел Иванов

Ангел Иванов: Саможертва е да преодолеем желанието да ни е комфортно, леко и приятно

В седмицата на Христовите страдания в "Нашият ден" писателят и журналист Ангел Иванов разсъждава за саможертвеното поведение на човека .  Иванов вярва, че любовта и доброто са иманентни качества на човека , вменени от божествения първообраз. Чрез тяхната проява е възможно душата да достигне своята крайна дестинация, която всъщност е едно..

публикувано на 01.05.24 в 12:17

Безопасността при работа е и лична отговорност

На 28 април беше отбелязан Световният ден за безопасност и здраве при работа, посветен на значимостта на създаването на безопасна и здравословна работна среда за всички. В тазгодишната светлина фокусът е върху въздействието на изменението на климата върху безопасността и здравето при работа (БЗР). Защо работим, или работата като житейски и..

обновено на 01.05.24 в 12:03

Защо работим, или работата като житейски и ценностен избор

В своята ежедневна рутина работата изпълнява роля, която е далеч по-сложна от простото изкарване на прехраната. Тя е източник на смисъл, идентичност и социално влияние. В рамките на предаването "Нашият ден" четири различни събеседници –  юрист и психолог, книгоиздател и музикален продуцент, имигрант, както и антрополог , споделят своите уникални..

обновено на 01.05.24 в 11:15

Милена Статева: Отново хората са си повярвали, че егото може да владее

Как професионалното битие се отразява на човешката ни същност? Колко е важно да знаем кои сме и да откриваме смисъл в работата, която извършваме? Оставят ли работните ни часове място за каузи, етика и личен живот – разговор в "Нашият ден" със социолога Милена Статева . По думите на Статева трудът е това, което ни отличава от животните –..

публикувано на 01.05.24 в 09:16