Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Романът "Съдба " - древногръцка трагедия, от която струи и много светлина

Наскоро п исателят, роден в смолянското село Гълъбово Светозар Казанджиев представи мащабния си роман "Съдба", в който описва съдбините на цял един род и на планината. Разказът прилича повече на антична трагедия, но в него прозира и много..

публикувано на 23.03.23 в 16:12

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва разговор с родопския писател Светозар Казанджиев , за последния му роман "Съдба" – к нига, написана с размах, за съдбата на цял един род и цяла планина. Във втората част на предаването ще научим защо шафранът е толкова популярен в..

публикувано на 20.03.23 в 12:00

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще ви разкажа за кулинарния базар, който деца от Кърджали подготвиха за лечението на 11-годишно момиченце и ще чуете надъхващи съвети от Емил Златев, за това как да се поддържаме във добра форма и здраве..

публикувано на 12.03.23 в 18:22

Д-р Ахавни Кеворкян: В Армения, когато стъпи в къщи, мъжът боготвори жената

Д-р Ахавни Кеворкян е писател , отскоро председател на Дружеството на писателите в Пловдив, пазител на традициите . Радка Петкова разговаря с нея в един откровен диалог за образа на майката, за почитта към жените в арменското общество , за фигурата на..

публикувано на 07.03.23 в 16:08

Звезделин Минков: От малък се научих да обичам жените

Комикът Звезделин Минков има от малък специално отношение към жените . В ефира на радио Кърджали ще чуете неговия поздрав за деня на жената, 8 март, какво го е накарало да стане кавалер, и размисли за обичта , която остава след припламването..

публикувано на 07.03.23 в 15:42

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората ча ст на предаването след 17: Разсъждаваме с д-р Ахавни Кеворкян, председател на Дружеството на българските писатели в Пловдив, за ролята на жената, за символите на майката и жената в арменската литература, за това как се..

публикувано на 05.03.23 в 18:17
Николай Милчев

Писателят Николай Милчев: Как да живееш в блок, построен върху езерце?

Във втората част на интервюто на Радка Петкова с Николай Милчев ще чуете какво си спомня от идването си в Кърджали, за това дали представите му за жената са почерпени само от една жена и какво си представя като говори пред публиката.

публикувано на 01.03.23 в 17:12

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав ден, от мен, Ра дка Петкова и развлекателното предаване "Вкусен следобед". Подгответе се за приятни мигове на наслада и разтуха от 4 до 6, защото това е епизодът от тази неделя, 26 март.  В първата част на предаването..

публикувано на 01.03.23 в 13:27

Домашната пастърма никога не разочарова!

Времето стана слънчево, но съм сигурна, че то тепърва ще ни изненадва и все ще има поне няколко по-студени дни, в които може да си приготвим домашна пастърма. Как да не я пресолим прекалено много, какви подправки се слагат и какви още..

публикувано на 21.02.23 в 17:23

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част: - Ще научим какъв е нравът, особеностите и личния живот на прочутия котарак Румен , от неговата стопанка или хигиенистка, както тя се определя – Наталия Атанасова. Освен че е любимец на много хора, той е и..

публикувано на 21.02.23 в 12:53