Илия Вълков

„РадиоТочка“ с Илия Вълков – новото предаване на програма „Хоризонт“

"РадиоТочка" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“ на БНР, което започва на 6 октомври. Всеки петък от 17 ч. водещият Илия Вълков ще  предлага на слушателите различен фокус към темите и събеседниците. Като територия за анализи и..

публикувано на 04.10.23 в 11:10

"Джаз в Първо студио" с Innerglow на 4 октомври

Новият сезон на поредицата "Джаз в Първо студио" на БНР стартира на 4 октомври в 19:00 ч.  с една от най-обичаните групи Innerglow . Триото за електронен поп и рок с алтърнатив, денс и фънк елементи ще представи песни от новия си албум, като..

публикувано на 03.10.23 в 16:16

Далибор Карвай дебютира с Радиосимфониците на 6 октомври

Симфоничният оркестър на БНР  ще открие своя творчески сезонна 6 октомври от 19:00 часа в зала "България".   Под палката на главния диригент  Константин Илиевски своя дебют с Радиосимфониците ще направи словашкият цигулар  Далибор Карвай ...

публикувано на 02.10.23 в 14:39

"Притури се планината" – първият музикален видеоклип на БНР

"Притури се планината" – първият музикален клип на БНР, вече може да бъде гледан в You T ube - канала на  Радиото. Емблематичната песен от Беломорска Тракия е с нов аранжимент, нова визия и в изпълнение на Детския хор, Симфоничния оркестър и..

публикувано на 02.10.23 в 11:52

Детски празник в БНР по случай Деня на музиката и поезията

На 29 септември, петък, от 10:30 часа БНР кани най-малките си почитатели на детски празник по случай Деня на музиката и поезията в двора на радиото. Събитието е с вход свободен. Вокална група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова ще изнесе..

публикувано на 28.09.23 в 13:00

Новият сезон на Симфоничния оркестър на БНР: Маестро Илиевски обеща емоция

Блестящ пианист, вълнуващ композитор, а отскоро и главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – представяме ви маестро Константин Илиевски в едно по-различно и откровено интервю за "Хоризонт до обед".  Само..

публикувано на 27.09.23 в 17:29

10 безспорни кандидати и твоят вот: Гласувай за "Будител на десетилетието"

Българското национално радио пусна специално създадена платформа , на която всеки един от Вас – нашите читатели, или слушатели на обществената медия, ще може да гласува за един от десетте номинирани в кампанията "Будител на десетилетието" ...

публикувано на 27.09.23 в 10:45

Изпълнения на Оркестъра за народна музика на БНР ще звучат на Стария континент в Европейски ден на фолклора 23 септември

Българското национално радио се включва в първия Европейски ден на фолклора на 23 септември. Фолклор от различни страни ще звучи в ефира на програма „Хоризонт“ и Радио Варна , както и в програмите на още 24 обществени радиостанции в Европа и..

публикувано на 21.09.23 в 13:11

Сайтът на БНР - информационен лидер сред новинарските платформи през август

Интернет порталът на Българското национално радио bnr.bg оглави класацията на най-посещаваните новинарски сайтове през изминалия месец август. Уникалните потребители на сайта  bnr.bg  през най-ваканционния месец са 1 907 463 (по GemiusPrism) и 2..

публикувано на 20.09.23 в 08:00
Програмният директор Даниела Късовска представя програмите на БНР.

Журналисти от Украйна дискутираха с колеги от БНР борбата с дезинформацията и предизвикателствата пред медиите по време на война

Журналисти от Украйна посетиха Българското национално радио в рамките на програмата "Бюро Европа-Украйна“, финансирана от Европейската комисия. БНР е сред избраните медии, които те посещават в шест европейски държави – Франция, Германия, България, Италия,..

публикувано на 19.09.23 в 17:42