Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев: Инвестициите в производство на филми могат да бъдат утроени

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Инвестициите в производство на филми у нас могат да бъдат утроени, ако държавата покаже, че филмовата индустрия е приоритет. Това посочи президентът Росен Плевнелиев, който посети филмово студио "Ню Бояна" и обсъди с ръководството на студиото възможностите за производство на филми в България. 

Над 3700 човека работят само в този проект за производство на филми на България. Има възможност инвестициите, които до момента в България са над 100 милиона долара, да се утроят. Има проект в Министерство на икономиката по ОП "Конкурентоспособност", който да подкрепи производството на филми в България, за да могат те да бъдат конкурентоспособни. Има възможност и чрез целенасочени действия на Министерство на културата и правителството да направим това, което други държави в Европа правят, например, Унгария, Великобритания, Франция, посочи държавният глава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Татяна Буруджиева: Росен Плевнелиев се бори за втори президентски мандат

Има засилена активност от страна на президента да превърне президентската институция в център на политическите процеси и политическата власт, след като в голяма степен от него чуваме външната политика на страната, тъй като мисля, че външният..

публикувано на 19.03.15 в 16:42
Росен Плевнелиев

Плевнелиев: Кандидатурата на Димитър Георгиев за ДАНС ще бъде одобрена

Посвещавам тази награда на стотиците кметове, на шестте български региона и на институциите, които наистина разбраха най-важното – кметовете, регионите и министерствата да работят заедно, да споделят общи приоритети и да подадат ръка на хилядите..

публикувано на 18.03.15 в 17:14

Росен Плевнелиев и Хайнц Фишер са обсъдили енергийния сектор

Българският президент Росен Плевнелиев е обсъдил във Виена енергийния сектор и проблемите на Западните Балкани с австрийския държавен глава Хайнц Фишер . Австрийският президент е изразил своето задоволство от двустранните политически отношения и доброто..

публикувано на 17.03.15 в 19:02

Президентът Росен Плевнелиев заминава на работно посещение в Австрия

Президентът Росен Плевнелиев заминава на работно посещение в Австрия. Днес той ще разговаря с федералния президент на Австрия Хайнц Фишер . Държавният глава ще се срещне и с представители на австрийския бизнес. Участие във форума, организиран от..

публикувано на 17.03.15 в 08:36