Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събития и личности" - 22.05.2015 г.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

8.00 - 11.00 часа
Водещ: Донка Найденова

Музикален редактор: Даниела Маринова


Обзор на събитията от седмицата.

Пакета от мерки за пенсионната реформа на път към Парламента. Ще има ли широк консенсус между партиите? - разговор със Светлана Ангелова, зам.-председател на Социалната комисия от ГЕРБ и Георги Гьоков, зам.-председател от БСП.

Управлението в местната власт - на прицел.  Какво още се случи  през седмицата на полето на политиката? - коментар на политолога Първан Симеонов. /Чуйте звуковия файл/





„Сблъсъкът в Македония е по-скоро морален сблъсък на обществото“ - интервю с проф.Яни Милчаков, дипломат от кариерата, преподавател.

Младите хора и местната власт - разговор с кмета на община Самоков Владимир Георгиев.

Пред празника 24-май - среща с декана на Филологическия факултет в ЮЗУ „Н.Рилски“ - Благоевград проф. Антони Стоилов.        /Чуйте звуковия файл/ 






„Училище на годината в Благоевград“ - репортаж .

Важните теми от сесията на ОбС в Благоевград - директно включване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За новосъздадения Алианс за достъпна енергия - Пламен Павлов – председател на Българската газова асоциация. Как благоевградчани приемат промяната в транспортната схема в областния град? Анкета. За отношенията в Република Северна Македония – доц. д-р Димитър Тюлеков от ЮЗУ „Н.Рилски“ – Благоевград. Новите проекти на Община..

публикувано на 04.06.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

От днес НЗОК стартира кампания под мотото „НЗОК за теб“, чрез която ежеседмично ще запознава здравноосигурените лица с техните права и задължения – Александра Георгиева, директор на Дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ в НЗОК. Мигрена и главоболие – д-р Иван Стоянов от Клиниката по неврология и медицина на съня в Аджибадем Сити..

публикувано на 04.06.24 в 08:15

"Събуди деня" с Агнес Манова

След трагичния инцидент преди дни, когато жена почина, след като беше нахапана от домашния си питбул във Варна, се обръщаме към специалист относно избора на силовите породи кучета и тяхното обучение. Ще чуем разказ от първо лице на Магдалена Асенова за тормоза и страха, който съседи имат от домашен питбул. Търсим съветите на специалиста – среща с..

публикувано на 04.06.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Как ще изглежда пазарът на труда в община Благоевград през лятото. Гост в студиото Адриана Бачева, началник отдел „Посреднически услуги“ в Бюрото по труда. Защо Симитли се превърна в пример за качествени социални услуги? Гост в студиото Ивайло Гоцев, ръководител на звено "Заведения за социални услуги" . Жителите на село Изгрев на..

публикувано на 03.06.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Трудово-производителните кооперации във века на високите технологии. По темата ще включим председателя на НС на ТПК в България, доц. Владислав Лазаров. Какви са идеите при поставянето на тържествени общоградски чествания – ще разговаряме с режисьора на подобни събития, благоевградският общественик, Жорж Гатев. Книгоиздаването като..

публикувано на 03.06.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Филмът „Брезнишката следа в спасяването на българските евреи“ спечели първа награда в конкурс на МОН, създаден от учениците от Клуб „Пътешественици из етнографията на Граово“. За създаването на филма разговаряме с ръководителя на клуба Аниела Асенова. Какви са нагласите за гласуване на хората от малките населени места? Ще..

публикувано на 03.06.24 в 05:05

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

С полагане на венци и цветя Благоевград почита делото и паметта на великия български революционер и поет Христо Ботев. Репортаж. Изхвърляме ли боклука си разделно? Защо? Колко време отнема? Какви са ползите? Рециклирането е забавно и образователно за децата, даваме ли личен пример? По всички тези въпроси ще говорим с гостите в студиото на Радио..

публикувано на 02.06.24 в 10:01