Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Агнес Манова

Слушайте на 4 юни от 07.00 до 10.00 ч.

След трагичния инцидент преди дни, когато жена почина, след като беше нахапана от домашния си питбул във Варна, се обръщаме към специалист относно избора на силовите породи кучета и тяхното обучение. Ще чуем разказ от първо лице на Магдалена Асенова за тормоза и страха, който съседи имат от домашен питбул. Търсим съветите на специалиста – среща с треньора на кучета в Благоевград Алекс Илиев. 

Богата лятна културна програма на Община Благоевград. Репортаж.

Старт на летния сезон и подготовка на очаквани фестивални събития в разложкото село Елешница. За тазгодишните „Рок фест“ и „Фоклорна среща“ е разговорът с кмета Владимир Фръндев.

Творческият път като предопределена посока – среща със скулпторката и художничка Мара Латева, която обича да рисува в местността Рупите, а всяка нейна картина е свързана с богатата история на български забележителности - гробници, тракийски култови места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Екстремни спортове“: Велопреход по билото на планина Беласица – коментира Стойчо Станоев от клуб „Бела екстрийм“. Рубриката „Време за шампиони“: Момичетата от ФК “Спортика“ на гости на гръцкия гранд ПАОК – репортаж. Рубриката „Футбол от региона“: Обзор на Трета лига. Рубриката „Ветераните в спорта“: Мач на бившите..

публикувано на 31.08.24 в 08:10

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

В деня, когато празнува най-малкият град в България – Мелник, ще се разходим до средновековния манастир „Света Богородица Спилеотиса“, обявен за паметник на културата с национално значение. Той е познат още под името „Света Зона“, заради Поясът на Богородица, който се е пазил в храма половин век. Повече за това свято място ще ни разкаже отец Николай...

публикувано на 31.08.24 в 05:44

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Разговор за обстановката в Благоевградска област с главен инспектор Юлиян Петров – началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в дирекцията. Пожарът в Рила високо над Самораново..

публикувано на 30.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Водещите политически теми на седмицата ще обобщим и коментираме с политолога Георги Киряков. Разривът в ДПС: Ахмед Доган изключи Пеевски и други влиятелни фигури – легитимно ли е решението и какво следва за партията? Коментар на Илхан Кючюк, евродепутат и зам.-председател на ДПС. Изтича срокът за номиниране на кандидати за..

публикувано на 30.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Каква е макроикономическата картина в страната и предизвикателствата пред местните власти – ще разговаряме с макроикономиста, проф. Ганчо Ганчев от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Културният туризъм като възможност за подпомагане на местната бизнес среда: Ще чуем заместник-председателя на Сдружение „Дестинация Сандански“, Георги Кунчев...

публикувано на 29.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Планински спасители настояват автомобилите им да бъдат със специален режим на движение и за промени в Закона за бедствията и авариите. Коментар на Георги Ботев от отряда в Благоевград. Ще успеят ли общините да въведат реформата на системата за управление на отпадъци? Разговор с Наталия Попова, началник отдел „Екология“ в Община..

публикувано на 29.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ ЗНП измества БДС за млечните продукти в детското и ученическо хранене. Влизат ли в противоречие двата стандарта, какви ще бъдат ползите за децата и последствията за млекопроизводителите? Владислав Михайлов, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите в България. Ще има ли достатъчно..

публикувано на 28.08.24 в 08:30