Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

27.11.2015г., 08.00-11.00ч., "Събития и личности" с Елизабет Александрова

Снимка: ЕПА/БГНЕС

08.00 - 11.00 часа

Водещ: Елизабет Александрова


Акцентите в предаването:

„Важно е да работим с Китай, но трябва да защитим бизнеса си там“ – Юрген Грот, външен експерт на ЕК.

Брюксел остава в най-висока степен на терористична тревога до понеделник 30.11.15 – Никола Миладинов, кореспондент на БНР в европейската столица.

„Необходима е ефективна световна стратегия за борба с тероризма“ – генерал-майор от резерва Съби Събев, председател на Съюза на офицерите от резерва.

Повишава се доверието към ГЕРБ и управляващата коалиция след местните избори – коментар на социолога Станислав Стоянов.

ПРЯКО ОТ ПАРЛАМЕНТА:

Димитър Дъбов, народен представител от ПГ „БСП лява България“, зам. председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения за процесите в партията след заседанието на ИБ, за промените в Конституцията, за делото „Червей“ и за сваления руски самолет.

Проф. Иван Станков, народен представител от АБВ, зам. председател на Комисията по земеделието и храните  с коментар на промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност.

Сесия на общински съвет Благоевград.

В Благоевград избраха „Любим учител на пиринско“ за 2015 г. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Агнес Манова

След трагичния инцидент преди дни, когато жена почина, след като беше нахапана от домашния си питбул във Варна, се обръщаме към специалист относно избора на силовите породи кучета и тяхното обучение. Ще чуем разказ от първо лице на Магдалена Асенова за тормоза и страха, който съседи имат от домашен питбул. Търсим съветите на специалиста – среща с..

публикувано на 04.06.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Как ще изглежда пазарът на труда в община Благоевград през лятото. Гост в студиото Адриана Бачева, началник отдел „Посреднически услуги“ в Бюрото по труда. Защо Симитли се превърна в пример за качествени социални услуги? Гост в студиото Ивайло Гоцев, ръководител на звено "Заведения за социални услуги" . Жителите на село Изгрев на..

публикувано на 03.06.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Трудово-производителните кооперации във века на високите технологии. По темата ще включим председателя на НС на ТПК в България, доц. Владислав Лазаров. Какви са идеите при поставянето на тържествени общоградски чествания – ще разговаряме с режисьора на подобни събития, благоевградският общественик, Жорж Гатев. Книгоиздаването като..

публикувано на 03.06.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Филмът „Брезнишката следа в спасяването на българските евреи“ спечели първа награда в конкурс на МОН, създаден от учениците от Клуб „Пътешественици из етнографията на Граово“. За създаването на филма разговаряме с ръководителя на клуба Аниела Асенова. Какви са нагласите за гласуване на хората от малките населени места? Ще..

публикувано на 03.06.24 в 05:05

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

С полагане на венци и цветя Благоевград почита делото и паметта на великия български революционер и поет Христо Ботев. Репортаж. Изхвърляме ли боклука си разделно? Защо? Колко време отнема? Какви са ползите? Рециклирането е забавно и образователно за децата, даваме ли личен пример? По всички тези въпроси ще говорим с гостите в студиото на Радио..

публикувано на 02.06.24 в 10:01

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Петата неделя след Пасха: неделята на Самарянката – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: Летни гатанки. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Защо ни е нужен национален велосипеден план? - Радостина Петрова от сдружение “Велоеволюция” преди националното вело-шествие в София,..

публикувано на 02.06.24 в 04:00

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Разговор в ефир с журналистката Маргарита Благоева – за  нейната детска книжка „Приключенията на врабчето Незабравко”, която могат да четат и деца с дислексия.    Ирина Вагалинска - за своя исторически трилър „Мистерии в Хераклея Синтика”. Разговор в ефир с писателя  Венцислав Божинов – за новата му повест „Потъване”. За..

публикувано на 01.06.24 в 08:20