Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23.07.2016г., 14.00-17.00ч., "Арт сезони" с Любима Бучинска

Картина на Цветанка Грънчарова

14.00 - 17.00 часа

Водещ: Любима Бучинска

-  Сюжети от Кюстендил и Перник: Репортаж от откриването на изложбата – мозайка на Иван Пенев в градската художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора” в Кюстендил; За откритата в четвъртък в галерия „Любен Гайдаров”  изложба , посветена на 110-годинишнината от рождението на този виден представител на българската живопис, чийто живот и творчество са свързани с Перник;

-  Изложба живопис на Цветанка Грънчарова в Градската художествена галерия в Благоевград – интервю с художничката;

-  За лятното четене, последните тенденции и политики, свързани с българското книгоиздаване – разговор с издателя Иван Гранитски;

-  Връща ли се интересът към поезията – интервю с издателя Манол Пейков;

-  „Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова;

-  „Лятна киномания под звездите” – Петър Атанасов, председател на сдружението „Международен фестивал на планинарския филм”, за кинофорума, който се провежда в Банско от 20 до 23 юли;




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За новосъздадения Алианс за достъпна енергия - Пламен Павлов – председател на Българската газова асоциация. Как благоевградчани приемат промяната в транспортната схема в областния град? Анкета. За отношенията в Република Северна Македония – доц. д-р Димитър Тюлеков от ЮЗУ „Н.Рилски“ – Благоевград. Новите проекти на Община..

публикувано на 04.06.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

От днес НЗОК стартира кампания под мотото „НЗОК за теб“, чрез която ежеседмично ще запознава здравноосигурените лица с техните права и задължения – Александра Георгиева, директор на Дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ в НЗОК. Мигрена и главоболие – д-р Иван Стоянов от Клиниката по неврология и медицина на съня в Аджибадем Сити..

публикувано на 04.06.24 в 08:15

"Събуди деня" с Агнес Манова

След трагичния инцидент преди дни, когато жена почина, след като беше нахапана от домашния си питбул във Варна, се обръщаме към специалист относно избора на силовите породи кучета и тяхното обучение. Ще чуем разказ от първо лице на Магдалена Асенова за тормоза и страха, който съседи имат от домашен питбул. Търсим съветите на специалиста – среща с..

публикувано на 04.06.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Как ще изглежда пазарът на труда в община Благоевград през лятото. Гост в студиото Адриана Бачева, началник отдел „Посреднически услуги“ в Бюрото по труда. Защо Симитли се превърна в пример за качествени социални услуги? Гост в студиото Ивайло Гоцев, ръководител на звено "Заведения за социални услуги" . Жителите на село Изгрев на..

публикувано на 03.06.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Трудово-производителните кооперации във века на високите технологии. По темата ще включим председателя на НС на ТПК в България, доц. Владислав Лазаров. Какви са идеите при поставянето на тържествени общоградски чествания – ще разговаряме с режисьора на подобни събития, благоевградският общественик, Жорж Гатев. Книгоиздаването като..

публикувано на 03.06.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Филмът „Брезнишката следа в спасяването на българските евреи“ спечели първа награда в конкурс на МОН, създаден от учениците от Клуб „Пътешественици из етнографията на Граово“. За създаването на филма разговаряме с ръководителя на клуба Аниела Асенова. Какви са нагласите за гласуване на хората от малките населени места? Ще..

публикувано на 03.06.24 в 05:05

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

С полагане на венци и цветя Благоевград почита делото и паметта на великия български революционер и поет Христо Ботев. Репортаж. Изхвърляме ли боклука си разделно? Защо? Колко време отнема? Какви са ползите? Рециклирането е забавно и образователно за децата, даваме ли личен пример? По всички тези въпроси ще говорим с гостите в студиото на Радио..

публикувано на 02.06.24 в 10:01