Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Предстоят много разговори за решаването на проблемите с водоснабдяването в община Струмяни

Това стана ясно след среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с участието на зам.-министър Николай Нанков, областния управител на Благоевградска област и председател на Асоциацията по ВиК в областта Бисер Михайлов, директора на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград инж.Росица Димитрова, кмета на общината Емил Илиев, председателя на Общинския съвет в Струмяни Златка Яневска и представител на Инициативния комитет от общината. 

Жители на община Струмяни протестираха срещу повишената цена на водата. Има и искания за напускане на Асоциацията по ВиК. Според жители на общината това не е нужно. Според кмета на община Струмяни трябва да има разговори, тъй като напускането на Асоциацията по ВиК няма как да стане толкова лесно, а и то ще бъде в нарушение и на европейските изисквания и ще попречи за осигуряване на допълнителни средства за поддържането на ВиК системата и ще попречи за модернизацията й.

В звуковите файлове можете да чуете  участието в предаването "Днес" на кмета на община Струмяни Емил Илиев и записа с мнението на кмета на село Илинденци Илия Башлиев по време на един от протестите - >Вижте още

След контакт със заразен с коронавирус – какви са стъпките?

Рекорд след рекорд - заразените с коронавирус в страната ни нарастват през последните седмици, а здравната ни система започва да се задъхва. Ако до преди месеци само бяхме чували, че някъде в България има заразени, то днес почти всеки познава хора, които са болни или са били заразени. Температура, кашлица, загуба на вкус и/или обоняние, хрема,..

публикувано на 29.10.20 в 16:14

Полицаи от Благоевград излязоха на мълчалив протест

„Въпреки, поканата от министъра на вътрешните работи за разговор на 2 ноември, ние не отменихме днешния протест, не отменяме и националния, обявен за 8 ноември“- съобщи Валентин Попов, председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР, по време на протеста на колегите му от Областната дирекция на МВР – Благоевград. По време на..

публикувано на 29.10.20 в 15:00

„История на България“ от 1761 г.

По повод  Деня на народните будители Сдружение „Българска история“ издава „История на България от 1761 г.. Трудът на Блазиус Клайнер предшества с една година „История славянобългарска“. Редактор на изданието е Теодор Борисов, който даде повече подробности в разговор с Елизабет  Александрова. Водещ: Г-н Борисов, кой е Блазиус Клайнер?..

публикувано на 29.10.20 в 13:24

Мечките в Парка край Белица се готвят за зимен сън

„Подготовката на мечките за зимния сън по принцип започва още от юни месец, но точно сега мечките стават най-неактивни, защото започват подготовката са зимната си летаргия“ – съобщи за Радио Благоевград Димитър Иванов, управител на Парка за танцуващи мечки край Белица. Той уточни, че захранването на мечките вече приключва, тези, които си..

публикувано на 29.10.20 в 11:54

Европа ще подпомага тютюнопроизводителите до 2027г.

Дни преди Световния ден на тютюнопроизводителите, 28 октомври, дойде положителната новина, че Европейският парламент одобри предложението на България Преходната национална помощ да бъде удължена до 2027 г., като новата референтна година ще бъде 2018. Досега, Референтният период, за който тютюнопроизводителите получаваха тази помощ бе за 2007, 2008..

публикувано на 29.10.20 в 11:48

Високата цел за ФК „Кюстендил“ си остава

Отборът на ФК „Кюстендил“, който след 12 кръга е втори в Югозападната лига на 3 точки зад водача „Марек“, но със сериозна организация и селекция,неизменно продължава да гони целта си-влизане във Втора лига,в професионалния футбол. В подкрепа на това е и привличането на класен вратар като родения в гр. Сапарева баня Марио Кирев-играч със..

публикувано на 28.10.20 в 22:30

Нидал Алгафари: Исках да говоря за тема "табу"

Тази вечер, по покана на Община Благоевград, в зала „22 септември“ Нидал Алгафари гостува с романа си в два тома „Рано или късно“. Преди него Алгафари има издадени четири книги („Боже, защо господ лъже“, „Алах, милост нямаш ли“, „Любиш ли, ти Бог си“, „Орисани да избираме), но и тях той представя като един роман. Присъстващите имаха възможност да..

публикувано на 28.10.20 в 19:36