Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

Слушайте на 21 февруари 2024 г., 13.00-16.00 часа

„Потребителска кошница“

Кърналовската борса ще продължи да съществува, но търговията намалява. Какво е бъдещето на тържището и на държавата? Разговор със Здравка Груева, дългогодишен търговец на борсата край Кърналово.

Оживи ли се търговията на Кооперативния пазар в Благоевград? Репортаж.

„Земеделска рубрика“

Приключи изкупуването на тютюна от миналогодишната реколта. Доволни ли са тютюнопроизводителите? Разговор с Цветан Филев, председател на НАТ, 2010 и президент на европейските браншови организации UNITAB и ELTI, за резултатите от срещата COP 10 в Панама и за получения специален приз от наградите AGRI AWARDS 2024, за принос в защита на българските интереси на българско и международно ниво в Сектор „Тютюн“.

Все повече българи осъзнават потребността да консумират качествена и чиста храна. Има ли кой да я произведе? Разговор с Румяна Джибова, секретар на читалището в гоцеделчевското село Баничан, за интереса към отглеждането на традиционни в миналото местни земеделски култури и запазените кулинарни традиции.

„Ние и животните“

Над 80% от българите искат забрана на клетките за животни в индустриални ферми в България – сочи социологическо проучване. Как продължават усилията за пълна забрана на клетъчното отглеждане на животните у нас и в Европа? Стефан Димитров от Сдружение „Невидими животни“.

Как ще изглежда петричкото село Ключ след 4 години? Разговор с новоизбрания кмет Македонка Иванова, за приоритетите в работата й.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Защо дигиталната реклама е задължителен елемент за всеки бизнес? Разговор Данилина Станчева, маркетинг експерт. Седем основни улици в община Гърмен ще бъдат обновени по проект, финансиран от МРРБ. Разговор с Феим Иса, кмет. От 3 до 10 август  Банско отново ще бъде джаз.  За програмата на фестивала ще научим от разговора на Кети..

публикувано на 23.04.24 в 05:00

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви представим част от участниците в концерта на ТВ „ Родина“ и Радио Благоевград под надслов „Споделено с приятели“. Очаквайте разговор с Петрана Недкова, една от основателките на клуб „По първи петли“. Ще ви срещнем със секретаря на НЧ “Братя Миладинови“ в град Петрич, Вангелия Тренева...

публикувано на 23.04.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Великден във всеки дом” е новата кампания на сдружение  „Близо до теб“ за даряване на пакетирани козунаци на самотно живеещи пенсионери в селата от община Дупница. За благотворителната инициативиа е разговорът с Асен Кирилов. Агресията в училище и насилието сред децата – търсене на решения. По темата ще чуем Яна Алексиева, изпълнителен..

публикувано на 22.04.24 в 10:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Благоевград бе домакин на второто издание на форума за бизнес иновации Digital 4. Ще разберем какви перспективи се очертават пред представителите на отделни стопански сектори в региона. Пет мащабни проекта от Благоевградска област ще се борят за финансиране чрез новия подход „Интегрирани териториални инвестиции“/ИТИ/, към Програмата „Развитие..

публикувано на 22.04.24 в 07:00

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Нощно четене организират младите червенокръстци от Благоевград в навечерието на Световния ден на книгата и авторското право. Гост в студиото ще бъде Ния Гогушева, областен координатор на БМЧК – Благоевград, която ще анонсира и великденските инициативи. „Живей на чисто“ В Световния ден на Земята  - младежи от цялата..

публикувано на 22.04.24 в 05:00
Милена Статева

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Петата неделя на Великия пост: Преподобна  Мария Египетска – отец Светослав Кючуков Минути за децата: приказката  „Пумпалът и топката“ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Ролята на киното в осъзнаване значимостта на промените в климата - Милена Статева, социален психолог..

публикувано на 21.04.24 в 04:00

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Райка Иванова – главен уредник в Регионалния исторически музей в Благоевград  разказва за  пътуващата изложба  „Царски венец”, посветена на последния руски император Николай Втори, подготвена от творчески колектив „Утринна цвезда” в Бургас. Елена Тамакярска - за 18-тия международен конкурс за изпълнители на класически музикални..

публикувано на 20.04.24 в 11:00