Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Събуди деня“ с Мария Благоева

Слушайте на 22 февруари от 07.00 до 10.00 ч.

„Хераклея Синтика – град на македонските царе“ – защо  указателна табела с такъв надпис предизвика полярни емоции. Разговор с проф. Людмил Вагалински, който проучва античния град. 

Какви инвестиции ще позволи бюджетът за 2024 година в община Разлог? Разговор с Иван Димитров, председател на Общинския съвет.

Какви са надеждите за развитие на село Раждавица? Разговор с кмета Стоян Ръждавички.

Областният управител на Кюстендил с изнесени приемни. Кореспонденция.  
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Четвъртата неделя на Великия пост: Преподобни Йоан Лествичник – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: приказката  „Лявото око на царя“. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Калцият в почвата: ново средство за борба с климатичните промени - Роман Рачков - агроном,..

публикувано на 14.04.24 в 04:00

„Арт сезони“ с Юлия Караджова

Женската  фолклорна певческа група „Седмошарица” към читалище „Нови хоризонти 2009” в Перник  отпразнува 10 години от създаването си. „4 месеца и 22 часа в Китай” – нова  книга, която авторката Таня Глухчева представи в Регионалната библиотека на Благоевград. „Златен кукерикон” за актьора Калин Врачански – за принос в развитието на..

публикувано на 13.04.24 в 08:05

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

18 дисциплини на 19-то издание на студентската олимпиада, организирана от Американския университет в България (АУБ) – подробности от клуб „АУБ Олимпикс“. „Българските олимпийци“: Разговор с Йорданка Благоева, носител на сребърен и бронзов олимпийски медал – за подготовката, времето и мотивацията.   „Време за шампиони“: На финала на..

публикувано на 13.04.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Финансовото състояние на България за пореден път е повод за включване на темата в предизборната борба. Разговор с икономиста проф. Боян Дуранкев. Проблемите на демографската криза у нас отново е извън коментарите на представителите на основните партии – Калоян Паргов – председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи...

публикувано на 12.04.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Скандалите в Министерството на вътрешните работи – генезис и развитие. Разговор с Румен Петков, бивш вътрешен министър и лидер на АБВ. Ще разберем и как обединението Левицата ще се яви на предстоящите избори 2в1. Възможно ли е широко дясно-консервативно обединение? Разговор с Борис Ячев, лидер на Консервативна България. Формацията ще се яви..

публикувано на 12.04.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Как капачките обединиха хиляди доборволци в подкрепа на родилните и детски отеделения в страната? За новите каузи - среща с Лазар Радков, двигателят на кампанията „Капачки за бъдеще“. Ден на отворените врати в Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Благоевградските Грифони възобновяват традиционния турнир по..

публикувано на 11.04.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Продължава съвместната инициатива „Подари време“, организирана от Неврокопската митрополия и Радио Благоевград. В навечерието на Великден, отново ще стоплим сърцата на хора в неравностойно положение. Всеки може да се включи и да стане посланик на доброто. Разговор с Неврокопския митрополит Серафим, с Емилия Дафкова, ръководител на Православния..

публикувано на 11.04.24 в 08:15