Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Слушайте на 3 април от 07.00 до 11.00 ч.

Конституционни неволи и спешно законодателство: депутатите гласуваха промени в Закона за БНБ във връзка с назначаването на служебен премиер. Темата ще коментираме с бившия депутат адвокат Петър Славов. Ще коментираме и предстоящите поредни парламентарни избори.

Частичен Шенген: 95% процента от стокообмена у нас е по суша. Какви загуби коства на транспортния бизнес продължаващото чакане по границите? Разговор с Александър Стамболийски, председател на Съюза на българските транспортни работници.

Стартира 13-ото издание на националната инициатива “Походът на книгите”. Какви ще бъдат активностите и инициативите, които ще се проведат през целия месец април? Разговор с Десислава Алексиева, председател на Асоциация “Българска книга”.

Възможностите, които дава програмата “Еразъм +” на младежите от Перник и региона - разговор с Радост Раданова, директор на Международния младежки център в Перник.

“Европа: Ново поколение” - интервю с евродепутата Цветелина Пенкова.

Евранет Плюс
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Преподавател в ЮЗУ с награда за бизнес и туризъм Bright Awards 2024 в категория „Право – млад адвокат“. Какви са предизвикателствата на професията днес? Гост в студиото Вероника Стоилова. 110 години Народно читалище „Братя Миладинови“ в Петрич. Разговор с Вангелия Тренева, секретар. Ще се стигне ли до ескалация на напрежението в..

публикувано на 17.04.24 в 09:00

„Събуди деня“ с Ваня Бахчиванова

Репортаж от срещата на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев с жителите на квартал „Струмско“. НевидимиТЕ – децата с аутизъм, които все още не получават необходимата подкрепа и разбиране от обществото ни. Как един треньор по борба посвети живота си на тези деца и техните родители? Разговор с Емил Нешев, основател на училище за родители..

публикувано на 17.04.24 в 07:05

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

105 години знание и успехи в Профилираната гимназия „Пейо Яворов“ в  гр. Петрич. Радио Благоевград гостува в училището с над един век история. В изнесеното студио ще разговаряме за миналото, настоящето и бъдещето на гимназията, за заслужените отличия, поводи за гордост и всичко за училищния живот в Профилираната гимназия...

публикувано на 17.04.24 в 07:00

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Световен ден за борба с хемофилията - проф. Тошко Лисичков, ръководител на Експертен център за вродени куаголопатии и редки анемии. Национална скринингова кампания за рак на дебелото черво за мъже и жени от 50 до 74 г. – Елена Джамбазова от Фондация „Лъчезар Цоцорков“, организатор на кампанията.

публикувано на 16.04.24 в 11:08

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Започна регистрацията на партиите и коалициите за участието в изборите на 9-ти юни. Все по- оспорвани стават и споровете по основни въпроси, свързани с управлението на страната – политологът доц. д-р Милен Любенов. Светът беше пред нова война в Близкия изток – коментар на полк. о.з. Диман Георгиев, експерт по международна и национална..

публикувано на 16.04.24 в 09:00

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Да се хванем за зелено“ в Подгорието“! С какво ще бъдат изненадани гостите на тридневния празник, организиран от Сдружение "Биоматера" и Slow Food в България, разказва София Илкова, един от организаторите.  Как един селски център може да придобие европейски вид? Разговор с Радостина Сусанина, кмет на село Овчарци, община..

публикувано на 16.04.24 в 06:00

"По първи петли“ с Агнес Манова

Минералната вода от местността „Лесков дол“ е известна от векове в Брезник като „светената вода“. Историята на минералния извор Желязна вода разказва Станислава Георгиева,  директор на Държавен архив–Перник. „Да запалим и съхраним огъня български“ – каузата на хореографа и председател на Български арт и фолклорен център „Нестия“  Христо..

публикувано на 16.04.24 в 02:00