Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Слушайте на 12 април, 13.00-16.00 ч.

Финансовото състояние на България за пореден път е повод за включване на темата в предизборната борба. Разговор с икономиста проф. Боян Дуранкев.

Проблемите на демографската криза у нас отново е извън коментарите на представителите на основните партии – Калоян Паргов – председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи.

Базата на общинското ВиК дружество в Дупница стана повод за извънредна сесия на Общинския съвет – Костадин Костадинов – председател на съвета.

Репортаж от Природо-математическата гимназия „Акад. Сергей Корольов“ в Благоевград от патронния празник на училището.

В неделя ще се открие поредният мотосезон в Благоевград – разговор с Николай Янчев от Мотоклуб „Кралете на пътя“.

12-ти април е Международен ден на авиацията и космонавтиката. Отбелязахме и 45-тата годишнина от полета на първия български космонавт Георги Иванов. Светослав Александров от сайта „Космос.БГ“.

„Автомобилен свят“:

Трафик информация за пътуващите.

Как да пътуваме безопасно в началото на пролетния сезон - проф. Станимир Карапетков.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Третата неделя след Пасха: неделята на светите мироносици – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: приказката „Кристалното кълбо“. ПРЕМИИН НА ЗЕЛЕНО: Иновативни и креативни - екологичното образование отблизо - Анелия  Попова,  преподавател в Професионалната..

публикувано на 19.05.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Разговор с  Димитър Малев – бронзов медалист по сумо от европейското първенство в Нови Сад. Рубриката „Децата и спорта“: Разговор с Велко Георгиев – треньор в ДЮШ „Пирин“  за силното представяне на отбора в А група на Зонално първенство София. Рубриката „Спорт за всеки“: Разговор с Мария Валеюва –..

публикувано на 18.05.24 в 08:20

"Арт сезони" с Юлия Караджова

За нощта на музеите разказва Здравка Димитрова – уредник в отдел „Връзки с обществеността” в РИМ Благовград В Перник наградиха участниците в националния литературен конкурс на името на Мария Смилова  – кореспонденция. Петя Хантова от Петрич представи в Народно читалище „Никола Вапцаров 1866” в Благоевград последната си книга..

публикувано на 18.05.24 в 08:15

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За предизборната обстановка в Югозападна България?  Разговор  с политолога Борислав Ангелов. Съответстват ли доходите с данните на НСИ за средната работна заплата за издръжката на едно семейство? Коментар на икономиста доц. д-р Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН. Анкета с жители на Благоевград. Община..

публикувано на 17.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Покушението над премиера на Словакия - мотиви, последици и международен отзвук - Милен Керемедчиев, дипломат. Според прогноза на управителя на БНБ, България няма да успее да изпълни всички критерии за влизане в еврозоната до юни, когато излиза докладът за конвергенция. Коментар на икономиста Румен Гълъбинов. Ще представим новата книга..

публикувано на 17.05.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

От 17 май влиза в сила забраната на реклами за хазарт във всички медии, както и наличието на билбордове в близост до учебни заведения. Какви са реакциите? Питаме в анкета жителите на Благоевград. По темата за последиците от хазартната зависимост е разговорът с д-р Десислава Безинска - Шеинкова, доктор по психология от Югозападния..

публикувано на 16.05.24 в 08:30

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Как един учител от Рибново със своите ученици популяризира района, създавайки и облагородявайки туристически маршрути. Разговор с Ибрахим Кадриев. Историческият музей в град Гоце Делчев отбелязва „Нощ на музеите“. Разказва Петър Радев, уредник. Писателят Георги Връбчев с трогателно посвещение на Майка България . Разговор с..

публикувано на 16.05.24 в 04:00