Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Слушайте на 23 май от 07.00 до 10.00 ч.

Има ли опасност от наводнения в Югозападна България? Отговаря Ралица Кукова, експерт в Басейнова дирекция Западнобеломорски район.

Ще протестират ли жителите на село Изгрев заради сметище за строителни отпадъци? Репортаж.

Национална мрежа за децата търси следващите политици, готови да се присъединят към неформалната “Парламентарна група за децата“. Интервю с Георги Еленков, директор „Политика за децата“ в НМД.

100 години читалищна дейност в село Огняново. Разговор с Вихра Илчева, секретар на НЧ „Асен Златаров“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „ Децата и спорта“: II летен турнир по художествена гимнастика "MAGIC SUMMER CUP-2024“ – Симитли, разговор с организаторите. Среща с най-малкия шампион по таекуондо Преслав Стоянов от Петрич. Сандански е  домакин на волейболен турнир "Sandanski Cup". Разговор с организира от волейболен клуб „Медиус“ – Сандански Стоян..

публикувано на 15.06.24 в 08:20

"Арт сезони" с Юлия Караджова

В Благоевград започва 13-тия  Национален преглед „Нашите деца свирят Бах” – разговор с Илиян Юручки – секретар на Народно читалище „Никола Вапцаров 1886” Благоевград. ХХV Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията” – разговор в ефир с Катя Ерменкова и Иван Топалски. "От Трън по-убаво нема" – 11 национален фестивал на..

публикувано на 15.06.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Поглед към международните кризи в района и доколко те оказват влияние върху политическата криза в България – о.з. полковник Диман Георгиев – експерт по международна сигурност. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година. Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката - коментар на доц. д-р Григор Сарийски..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Водещата тема в седмичното обзорно предаване за политика “Събития и личности” ще бъдат резултатите от предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент. “Възраждане” ще бъде четвъртата по големина партия в 50-то НС, изпраща и трима евродепутати - коментар на Цвета Рангелова, депутат от 1 МИР Благоевград...

публикувано на 14.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Спасовден в благоевградското село Горно Хърсово. То е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж Център за специална образователна подкрепа  „Св.Паисий Хилeндарски" в Благоевград смодерен СТЕМ център, производствен център, а дворът от 4 дка ще бъде изцяло с трева за..

публикувано на 13.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

В предаването „Приемна в ефир“ ще разговаряме с директора на БЧК – Благоевград, Йорданка Стойчева, относно Програмата „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. В момента тече подготовката за втория транш по програмата. В навечерието на Световния ден на кръводарителя 14 юни, гост..

публикувано на 13.06.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

Спасовден е празник на хлебарите, сладкарите, шофьорите и цветарите.  Какъв е интересът към професията на хлебопроизводителя в днешно време и какви са предизвикателствата пред бранша? Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България. За цветарството като професия, бизнес и..

публикувано на 13.06.24 в 04:00