Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Слушайте на 31 май от 07.00 до 10.00 ч.

На фона на множество страни членки на НАТО, които изразиха мнение, че Украйна трябва да използва предоставените оръжия, за да атакува руски военни цели, САЩ се обявиха против. Какво е бъдещето на военния конфликт? Разговор с Боян Чуков, международен анализатор и експерт по сигурността.

“Между редовете: усещането да си европеец" - дискусия, която се проведе по инициатива на Бюрото на ЕП в България - разговор с Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото.

Изборите и младите: Ще разкажем за четвъртото издание на кампанията “Лигата на младите гласоподаватели” - Атанас Радев, председател на Националния младежки форум. Ще чуем и мнения на младежи от Благоевград.

31 май - Световен ден без тютюнопушене - разговор с д-р Гергана Гешанова, председател на Коалиция за живот без тютюнев дим.

Близо 2000 учители са се включили в първото по рода си изследване на педагогическите умения на XXI век. Инициативата е на образователната платформа Преподаваме.БГ, а изводите ще коментираме с Петко Иванов от екипа на платформата.

Разговор с Екатерина Христова, директор на програма SOS Детско селища София-Перник-Дрен.

Сесия на ОбС – Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Екстремни спортове“: Велопреход по билото на планина Беласица – коментира Стойчо Станоев от клуб „Бела екстрийм“. Рубриката „Време за шампиони“: Момичетата от ФК “Спортика“ на гости на гръцкия гранд ПАОК – репортаж. Рубриката „Футбол от региона“: Обзор на Трета лига. Рубриката „Ветераните в спорта“: Мач на бившите..

публикувано на 31.08.24 в 08:10

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

В деня, когато празнува най-малкият град в България – Мелник, ще се разходим до средновековния манастир „Света Богородица Спилеотиса“, обявен за паметник на културата с национално значение. Той е познат още под името „Света Зона“, заради Поясът на Богородица, който се е пазил в храма половин век. Повече за това свято място ще ни разкаже отец Николай...

публикувано на 31.08.24 в 05:44

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Разговор за обстановката в Благоевградска област с главен инспектор Юлиян Петров – началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в дирекцията. Пожарът в Рила високо над Самораново..

публикувано на 30.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Водещите политически теми на седмицата ще обобщим и коментираме с политолога Георги Киряков. Разривът в ДПС: Ахмед Доган изключи Пеевски и други влиятелни фигури – легитимно ли е решението и какво следва за партията? Коментар на Илхан Кючюк, евродепутат и зам.-председател на ДПС. Изтича срокът за номиниране на кандидати за..

публикувано на 30.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Каква е макроикономическата картина в страната и предизвикателствата пред местните власти – ще разговаряме с макроикономиста, проф. Ганчо Ганчев от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Културният туризъм като възможност за подпомагане на местната бизнес среда: Ще чуем заместник-председателя на Сдружение „Дестинация Сандански“, Георги Кунчев...

публикувано на 29.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Планински спасители настояват автомобилите им да бъдат със специален режим на движение и за промени в Закона за бедствията и авариите. Коментар на Георги Ботев от отряда в Благоевград. Ще успеят ли общините да въведат реформата на системата за управление на отпадъци? Разговор с Наталия Попова, началник отдел „Екология“ в Община..

публикувано на 29.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ ЗНП измества БДС за млечните продукти в детското и ученическо хранене. Влизат ли в противоречие двата стандарта, какви ще бъдат ползите за децата и последствията за млекопроизводителите? Владислав Михайлов, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите в България. Ще има ли достатъчно..

публикувано на 28.08.24 в 08:30