Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

Слушайте на 11 юни 2024 г., 13.00-16.00 часа

Защо един млад човек реши да стане кмет и кои са приоритетите в работата му? Разговор със Славка Филчева, новоизбраният кмет на най-голямото петричко село Първомай.

Традиционен панаир организират в санданското село Склаве. За предстоящия празник и за живота в селото, разказва кмета Павел Пъхнев.

Танцът и песента отново събират в Трън любители на българския фолклор. За предстоящото 11-то издание на Фолклорния празник "От Трън по-убаво нема", разказва Йордан Станимиров, главен организатор на фестивала.

За мисията да съхраняваш българския фолклор и да го предаваш на младите хора – разговор с Йордан Николов, основател на ансамбъл „Гайтан“ и на фолклорната формация „Пиринско тройче“.

Второ основно училище в Благоевград отбелязва своя празник. Репортаж.

Пенсионерският клуб в благоевградския квартал „Еленово“ с нови инициативи. Разговор с председателя Павлина Теова.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

„Защотковците“: За лятото, ваканцията, музиката, танците и мечтите ще говорим с бъдещата третокласничка Дея Деянова. Тя ще ни представи и своята първа записана песн – „Червейче“. Гости в студито на Радио Благоевград ще бъдат Елена Цушко, Йорданка Терзиева и Десислава Тасева. Ще говорим за това с какви чувства се разделят с училището и новите..

публикувано на 16.06.24 в 10:59

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „ Децата и спорта“: II летен турнир по художествена гимнастика "MAGIC SUMMER CUP-2024“ – Симитли, разговор с организаторите. Среща с най-малкия шампион по таекуондо Преслав Стоянов от Петрич. Сандански е  домакин на волейболен турнир "Sandanski Cup". Разговор с организира от волейболен клуб „Медиус“ – Сандански Стоян..

публикувано на 15.06.24 в 08:20

"Арт сезони" с Юлия Караджова

В Благоевград започва 13-тия  Национален преглед „Нашите деца свирят Бах” – разговор с Илиян Юручки – секретар на Народно читалище „Никола Вапцаров 1886” Благоевград. ХХV Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията” – разговор в ефир с Катя Ерменкова и Иван Топалски. "От Трън по-убаво нема" – 11 национален фестивал на..

публикувано на 15.06.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Поглед към международните кризи в района и доколко те оказват влияние върху политическата криза в България – о.з. полковник Диман Георгиев – експерт по международна сигурност. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година. Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката - коментар на доц. д-р Григор Сарийски..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Водещата тема в седмичното обзорно предаване за политика “Събития и личности” ще бъдат резултатите от предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент. “Възраждане” ще бъде четвъртата по големина партия в 50-то НС, изпраща и трима евродепутати - коментар на Цвета Рангелова, депутат от 1 МИР Благоевград...

публикувано на 14.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Спасовден в благоевградското село Горно Хърсово. То е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж Център за специална образователна подкрепа  „Св.Паисий Хилeндарски" в Благоевград смодерен СТЕМ център, производствен център, а дворът от 4 дка ще бъде изцяло с трева за..

публикувано на 13.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

В предаването „Приемна в ефир“ ще разговаряме с директора на БЧК – Благоевград, Йорданка Стойчева, относно Програмата „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. В момента тече подготовката за втория транш по програмата. В навечерието на Световния ден на кръводарителя 14 юни, гост..

публикувано на 13.06.24 в 08:15