Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

Слушайте на 8 юли от 7.00 до 11.00 часа

„Актуално“

От 1 юли ваучерите за храна станаха електронни. Можем ли да ги използваме за плащане на други сметки и услуги? Ще чуем разясненията на Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема.

 „Живей на чисто“

Децата от  петричкото село Коларово ще се забавляват в "Еко кът - обитателите на кестеновите гори". Кметът Евгени Мицков, за  реализацията на най-новата придобивка в селото.

Расте интересът към „осиновяване“ на пчелни кошери. Как можем да „осиновим“ кошер и защо това е полезно? Разговор със Сергей Петров, основател на Платформата „Осинови кошер“.

„Полезно е да знаем“

Фондация „Нана Гладуиш - Една от 8“ ще посети гр. Гоце Делчев със своята програма „Сърдечни приятелки“. За кампаниите в подкрепа на дамите с диагноза рак на гърдата, разказва Гергана Богданова от фондацията.

Около 36 % от българите страдат от затлъстяване – сочи проучване. Нужна е национална стратегия срещу затлъстяването в България. Репортаж на Мила Младенова от БНР.

Лятна детска академия в община Струмяни се радва на голям интерес от страна на децата. Какви занимания се организират това лято? Фиданка Котева, заместник - кмет по хуманитарните дейности в Община Струмяни.

Какви знания и умения придобиват малчуганите по време на Лятната академия в Струмяни? Репортаж.

Какъв е интересът към заниманията в с. Микрево, разказва читалищният секретар Мирослава Костадинова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

За проблемите на местните общности ще разговаряме с омбудсмана на Община Благоевград Злата Ризова. И за първите три месеца от нейното встъпване в длъжност. Застрашени ли са демократичните процеси, къде се губи лидерството и до какво води несигурността в обществените нагласи – това ще попитаме проф. Ана Лулева от Института по етнология и..

публикувано на 31.07.24 в 08:00

"Събуди деня" с Биляна Славчева

При пътуване в чужбина е добре да се ваксинираме. Кои са препоръчителните ваксини? Д -р Кремена Пармакова, началник на отдел "Надзор на заразните болести" в здравното министерство. Планина Беласица и подгорските села са най-новата туристическа дестинация на Югозападна България. Как може да се развива качествен и модерен туризъм? Ще чуем..

публикувано на 31.07.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Президентът Румен Радев връчи третия мандат. Има ли надежда за съставянето на правителство? – политологът Борислав Ангелов. Представителите на Европейския съюз непрекъснато настояват за промяна на позицията на Северна Македония по отношение на преговорите за членство в съюза – доц. Спас Ташев от Института за изследване на населението и..

публикувано на 30.07.24 в 08:00

"Събуди деня" с Агнес Манова

Експерти разясняват проекта за подмяна на отоплителните уреди в Благоевград. Репортаж. Как да се предпазим от фалшивите имейли и да защитим мобилните устройства и личните компютри ? Съвети по киберсигурност. Развитието на нестандартните форми на туризма -  шанс за местната икономика на малките общини, Антоанета Милчева,..

публикувано на 30.07.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Лалка Радкова

Много села от община Кюстендил са на воден режим – инж. Огнян Атанасов, кмет. Предстои ремонт на една от най-проблемните улици в Перник. Обявена е обществена поръчка за изпълнител. Репортаж на  Елена Тамакярска.   Мащабно проучване променя парадигмата за подход към лечението на множествен рак на гърдата – д-р Славяна Ушева от Центъра..

публикувано на 29.07.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

Какво означава сертификатът ЗНП и защо замени БДС върху млечните продукти? Димитър Зоров, председател на Сдружението за традиционни млечни продукти, за значението на европейския сертификат „Защитено наименование за произход“, който от половин година вече присъства на етикетите на българското кисело мляко и саламурено сирене, но е малко познат на..

публикувано на 29.07.24 в 05:00

"Студио спорт" с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“.  Разговор с Никола Цолов, първи в Гранд при на Формула 3. Рубриката „ Българските олимпийци“.  Кои са благоевградските спортисти участвали в Олимпийски игри ? Разговор с един от участниците Йордан Янев – треньор и президент на ЛК „Джордан“ .  Рубриката „Децата и спорта“ :  Отборът на „Хлапетата“ от Благоевград за..

публикувано на 27.07.24 в 09:00