Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Биляна Славчева

При пътуване в чужбина е добре да се ваксинираме. Кои са препоръчителните ваксини? Д-р Кремена Пармакова, началник на отдел "Надзор на заразните болести" в здравното министерство.

Планина Беласица и подгорските села са най-новата туристическа дестинация на Югозападна България. Как може да се развива качествен и модерен туризъм? Ще чуем мнението на Кирил Стоянов, кмет на село Самуилово.

Как живеят хората в малките населени места и какво искат да се промени? Разговор с жители на петричкото село Беласица.

Древни светилища и исторически обекти разкриват богатата и красива история на Белица. Йордана Георгиева от Туристическия информационен център в Белица, за най-интересните забележителности.

Над 11 хиляди са книгите в библиотеката в Струмяни. За книжното богатство и интересът към четенето, разказва библиотекарят Кирилка Стоилова.

Кожухарството е занаят, който се учи цял живот. Какъв и интересът към този поминък и доколко търсени са кожухарските изделия в днешно време? Репортаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

6-ти септември – Ден на Съединението на  Княжество България и Източна Румелия – репортаж от честванията в Благоевград. Поглед към събитията в страната преди 139 години - Съединението на България – разговори с историците проф. д-р Петко Петков и доц. д-р Ангел Джонев от Института за исторически изследвания към БАН и член на Македонския..

публикувано на 06.09.24 в 08:25

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Състави от България, Сърбия и Македония си дават среща във Втория Международен фолклорен фестивал „Изгрев от Айдара“ в благоевградското село Изгрев. Нова детска градина ще строят в Сатовча. Готова ли е образователната инфраструктура за новата учебна година? Разговор с кмета Арбен Мименов. Капсула с послание към бъдещото поколение,..

публикувано на 05.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Храсти и треви превземат пътищата в Благоевградска област. Кой ще обезопаси най-натоварените участъци? Коментар на Кирил Стоянов. Разклатената държава: Разговор с Иван Сабахлъков, земеделец. Какво ще се промени с новите избори? Коментар на Станислав Богдански, народен представител. Две гледни точки: БСП накъде след..

публикувано на 05.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

  „Потребителска рубрика“ Поевтиняха ли цените на храните в края на лятото и колко ще ни излезе тази година зимнината? Владимир Иванов, председател на ДКСБТ. Кои бяха най-сериозните нарушения на потребителските ни права през летния туристически сезон? Габриела Руменова, създател на Платформата „Ние, потребителите“. „Земеделска..

публикувано на 04.09.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Променя ли се политическата картина у нас преди поредните предсрочни избори? Разговор с политолога Атанас Радев. Изявленията на управляващите в Северна Македония по отношение на България отново предизвикаха намесата на Европейския съюз. Разговор с доц.  д-р Спас Ташев от Института за изследване на населението и преподавателя в..

публикувано на 03.09.24 в 08:00

"Събуди деня" с Мария Благоева

Започват археологическите разкопки на църквата „Света Богородица Животворен извор“ в Мелник. Разказва д-р Методи Златков от Националния археологически институт към БАН. Как да проверим здравното си досие електронно? Отговаря Даниела Петкова от РЗОК-Благоевград. В началото на септември Здравната каса ще уведомява със СМС и по..

публикувано на 03.09.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Какво значи дистанционно обучение и как се отразява на качеството на висшето образование – темата ще коментираме с благоевградския преподавател във Висшето училище по телекомуникации и пощи, Кирил Илиев. За малките населени места и възможностите за културни и образователни дейности ще продължим с абсолвента от Катедрата по изкуствата в..

публикувано на 02.09.24 в 08:20