Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Слушайте на 6 август от 7.00 до 11.00 часа

Ранен сутрешен урок как да управляваме финансите си ще ни даде финансовият мениджър, Снежанка Шалганова.

Успяват ли Летните олимпийски игри да изпълнят мисията си, че спортът обединява и е за „един мирен свят“ – ще включим от лекоатлетическата писта в Благоевград, олимпиеца от 1980—та, Йордан Янев.

Местните власти – единствената стабилна институционалност в страната. По темата ще разговаряме с изпълнителния директор на СЮЗО, Любица Томова.

Ще продължим разговора за гражданското участие в местното самоуправление и с благоевградския общински съветник, Кирил Ваклинов.

Културата и изкуствата като политика за обединение на местните общности – коментар на заместник – кмета по културата на Община Благоевград, Станислав Кимчев.

И за икономика ще акцентираме в сутрешния блок на Радио Благоевград – с председателя на УС на ТПК в България, доц. Владислав Лазаров ще говорим за съвременните условия на труд и предизвикателствата в бранша.

 Какви са трудностите пред хотелиерите и ресторантьорите в този период на годината в Благоевград – ще чуем заместник-председателя на браншовата организация, Васил Димитров.

Ще отидем до благоевградския катедрален храм „Въведение Богородично“. На 6-ти август православните християни отбелязват Преображение Господне.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Предстоят седмите избори за Народно събрание за последните три години. Коментари на политолога проф. д-р Тодор Галунов и на юридическия експерт д-р Иван Брегов. Събитията в Близкия Изток през погледа на арабиста проф. д-р Владимир Чуков. Пресконференция на кмета на Благоевград Методи Байкушев. За предстоящата извънредна..

публикувано на 06.08.24 в 08:25
Белица

"По първи петли“ с Елизабет Александрова

Древни светилища и исторически обекти разкриват богатата история на Белица. Йордана Георгиева от Туристическия информационен център в Белица, за най-интересните забележителности в района. Разказът „Майка“ на Ивелина Радионова спечели Националната литературна награда „Владимир Караджов“. Интервю. 130 години отбелязва НЧ „Никола..

публикувано на 06.08.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

В рубриката „Трудова борса“ ще представим свободните работни места на територията на община Благоевград, както и актуалните програми за безработни и неактивни лица. Спасяването на хижите и заслоните в България мисия на кампанията на Българския туристически съюз „Хижа на годината“, с която се насочва  общественото внимание в подкрепа на..

публикувано на 05.08.24 в 08:00

"Събуди деня" с Мария Благоева

Проектите по Националната инвестиционна програма,  законопроектът за ВиК услугите и работата на местната власт в условия на нестабилна политическа среда. Коментар на Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев. МБАЛ „Иван Скендеров“ с обновено педиатрично отделение. Разговор с д-р Петър Филибев, управител на болницата в Гоце Делчев...

публикувано на 05.08.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград с Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Разговор с комисар Валентин Василев. За пожара в планината Славянка – Стоян Съботанов, кметски наместник на село Голешево. Пожарът в община Струмяни – Емил Илиев, кмет на общината...

публикувано на 02.08.24 в 08:00

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Ще събудим деня на 2-ри август с изтъкнатата народна певица Димана Боянова. Тя ще ни разкаже за подготовката на новия си албум и за работата си с талантите от ДЮФА „Пиринска китка“ към ЦЛТРД в Благоевград. Настоящата социална обстановка през погледа на творците – ще включим поетесата Катя Кирянова. Темата ще продължим и с актуалния..

публикувано на 02.08.24 в 05:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Безводие в радомирските села – аварии заради остаряла ВиК мрежа. Работим по сигнал на слушател в село Негованци. За търсените решения говори кметът на общината Кирил Стоев. Наш екип следи ситуацията с пожара в планина Малешевска. Клетва на новоназначени военнослужещи в Трето бригадно командване  в Благоевград. Активно тече..

публикувано на 01.08.24 в 08:00