Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Мария Благоева

Слушайте на 8 август от 7.00 до 11.00 часа

Продължава проучването на древната арменска църква в Мелник. За работата на археолозите разказва доктор Методи Златков от Националния археологически институт с музей към БАН.

Съхраняване на диалекта на Банско, или за мисията на един поет. Разговор на Милена Воденичарова от БНР с Александър Думанов.

След хиляди доброволчески акции за околна среда без отпадъци: Стана ли по-чиста община Гоце Делчев? Разговор с Георги Златинов от движението „Cleаen and green“. 

Община Благоевград разработва нова концепция за организацията на „Синя зона“. Коментар на кмета Методи Байкушев.

Учени от БАН разработват алгоритъм за установяване на пандемии в начален етап в Благоевградска област. Припомняме разговора с проф. Огнян Кунчев от Института по математика и информатика към БАН.

Фотоизложба на народни носии подреди в Добринище Христина Клечерова. За фотографията като страст и хоби разговаряме с автора на изложбата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“: Съвместна рубрика на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ . В деня, в който се отбелязва професионалния празник на хората, които правят всичко възможно за преодоляване на кризата разговор с директора на Регионалната дирекция в Благоевград комисар Валентин Василев...

публикувано на 13.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Регистрацията на партиите и коалициите в ЦИК приключи, на фона на политически разделения и противопоставяне. Актуалната вътрешнополитическа картина дни преди старта на кампанията ще коментираме с Петко Петков, политолог от “Галъп”. Политици заговориха за реформа в изборната система, чрез промени в Изборния кодекс - коментар на професор..

публикувано на 13.09.24 в 04:05

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Археолози откриха лик на Исус Христос в храм от 13 век край  Мелник. Разговор с Ренета Караманова, реставратор. Интервю с Мария Пашова от РИМ-Благоевград. Как ще се развива Благоевград през следващите години. Гост в студиото общинския съветник Кирил Ваклинов преди общественото обсъждане на програмата на Община Благоевград...

публикувано на 12.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Лалка Радкова

С благотворителен концерт в Брезник ще набират средства в подкрепа на деца, загубили родител. Концертът е под мотото „Брезник – с доброта в сърцата“ – Бистра Кръстева, един от инициаторите на събитието. 60 години град Якоруда – разговор с кмета на общината Мехмед Вакльов. Как да преодолеем стреса на работното място след лятната..

публикувано на 12.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Производството на облекло е вторият по големина индустриален замърсител в света. С какви потребителски решения може да бъде регулирана тази индустрия? Маргарита Асадурова от „Климатека“. “Дрехите втора употреба са шанс за природата и за планетата, на която живеем” - Сирма Желева, секретар на Българската..

публикувано на 11.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Елизабет Александрова

„Евранет +“  „За да има достатъчно питейна вода, трябва да се отнасяме с отговорност към нейното използване“. Разговор с Александър Пандурски, областен управител на област Кюстендил. Седмица на пожарната безопасност в Перник. Кореспонденция на Елена Тамакярска. За седми път в гр. Гоце Делчев ще се състои турнир по стрийтбол...

публикувано на 11.09.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Как ще започне поредната предизборна битка за депутатските места в Народното събрание? – Разговор с политолога проф. д-р Тодор Галунов. За новия сайт на Държавната агенция „Архиви“ за съветската окупация на България – доц.д-р Михаил Груев – председател на агенцията. В община Кюстендил най- малките ученици ще имат нов учебен..

публикувано на 10.09.24 в 08:30