Кметът Тихомир Янакиев (вляво) и председателят на общинския съвет Станимир Андонов.

Увеличават цената на детската млечна кухня в Созопол

По-висока цена на детската млечна кухня в Созопол гласува общинският съвет на днешното си заседание. Тя се увеличава с 2,50 лева и за местните жители, и за останалите, които ползват услугата предимно през летните месеци. След повишението..

публикувано на 27.03.24 в 16:31

ПП-ДБ върнаха мандата, поискаха от президента и избори 2 в 1

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, а те от своя страна върнаха веднага папката празна, поискаха избори 2:1 и обявиха, че няма да участват в разгворите за третия мандат. "Връщам мандата неизпълнен", каза..

публикувано на 27.03.24 в 15:50

Сдружение "За чиста природа - село Дюлево": Отменете решението за соларен парк

От сдружение „За чиста природа - село Дюлево“ за пореден път се обявиха срещу проекта за изграждане на фотоволтаичен парк край селището. На заседание на местния парламент днес неговият председател Валентин Киров поиска съветниците да отменят..

публикувано на 27.03.24 в 15:29

91 нови камери следят в община Несебър

Надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на община Несебър бе представена днес от  кмета Николай Димитров, директора на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на..

публикувано на 27.03.24 в 14:52

Бургас ще бъде домакин на най-голямото географско събитие в страната

Бургас ще бъде домакин на деветото издание на Българския географски фестивал – най-голямото събитие, популяризиращо науките за Земята в България.  Събитието ще се проведе на 27 и 28 април в Конгресния център. Организацията на събитието, което ще събере..

публикувано на 27.03.24 в 14:34

Евгени Недев представя изложбата си "Време и пространства" в Бургас

Евгени Недев гостува с изложба „Време и пространства“ в Бургас. Той представя 25 картини пейзажна живопис. Сюжетите са планински и морски. Творбите са рисувани през последните 6 години. Сред местата, които са го вдъхновили са връх Кончето,..

публикувано на 27.03.24 в 14:15

ЮИДП ще раздаде 3500 фиданки за залесяване в Бургас и Айтос

 „Югоизточно държавно предприятие“ ДП град Сливен стартира кампания за раздаване на безплатни фиданки  в петте областни градове в обхвата на предприятието – Сливен, Ямбол, Бургас, Стара Загора и Хасково. Акции са организирани и в общините Бургас и Айтос,..

публикувано на 27.03.24 в 14:12

Община Бургас подготвя Летен Никулден

Първото издание на Летен Никулден ще бъде на 9 май. На този ден православната църква отбелязва пренасянето на мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец в италианския град Бари. Народът нарича този празник Летен Никулден или Летни св. Николай...

публикувано на 27.03.24 в 13:49

"Икар" в 23 категории тази вечер в Народния театър

 В Народния театър "Иван Вазов" тази вечер ще бъдат връчени за 50-и юбилеен път наградите ИКАР. Актрисата Мария Каварджикова ще получи ИКАР за изключителен принос към българския театър, а за чест и достойнство ще бъде отличен сценографа Вечеслав..

публикувано на 27.03.24 в 13:17

Борисов: Не ГЕРБ са отговорни за провала на преговорите за правителство

Не ГЕРБ са отговорни за провала на преговорите за съставяне на правителство. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на обвиненията на лидерите на обединението. "В единия случай казват Бойко помогни ни, после -..

обновено на 27.03.24 в 13:12