Бургаски автори могат да кандидатстват за финансиране на издаването на творбите им

Община Бургас съобщава, че от 1 февруари стартира приемът на ръкописи, които впоследствие могат да се превърнат в печатни книги с нейната финансова подкрепа. Авторите имат време да кандидатстват до 31 март 2020 година. Работата на експертната..

публикувано на 20.01.20 в 14:23

Мобилно приложение за мигриращи птици представят по повод Деня на влажните зони в Бургас

”Биоразнообразието е от значение” е мотото на тазгодишната инициатива, с която Бургас ще отбележи Световния ден на влажните зони, информират от пресцентъра на Общината. На 29 януари в Експозиционен център “Флора” - Бургас от 14:00 ще се проведе..

публикувано на 20.01.20 в 14:09

Прокуратурата: Няма опасни отпадъци в италианския боклук на пристанище „БМФ Порт Бургас“ (снимки)

Категорично е установено, че в откритите 20 контейнера с боклуци на пристанище „БМФ Порт Бургас“ няма радиоактивни и токсични отпадъци. Това заяви ръководителят на Окръжната прокуратура в морския град Георги Чинев. По думите му изпращачът и получателят на..

обновено на 20.01.20 в 12:37
Снимката е илюстративна.

Общински съветници искат промяна на Наредбата за спорт в Бургас

Промяна на Наредбата, чрез която се разпределят средствата за спортните клубове и събития в Бургас искат общински съветници от ресорната Комисия към местния парламент.  Чрез промяната на Наредбата искаме да засилим проверката от страна на общинските..

публикувано на 20.01.20 в 12:26
ДКЦ 1 ще бъде ремонтирано

Община Бургас предлага дивидентът на лечебните й заведения да бъде инвестиран в апаратура

Предстои гласуването на бюджет 2020. В него Община Бургас е задължена да включи дивидента от миналата година, постъпил от търговските дружества, на чийто капитал тя е собственик. За пореден път кметът предлага на..

публикувано на 20.01.20 в 12:04

Общият устройствен план на Царево е пред последна фаза

След като от българската Фондация „Биоразнообразие“ обявиха,че са прекратили изготвянето на Плана за управления на ПП“Странджа“ решихме да проверим какво става с един друг дълго чакан, оспорван и няколко пъти преработван нормативен акт- Общия..

публикувано на 20.01.20 в 12:00

ИАРА започна засилени проверки на водоемите (ОБНОВЕНА)

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) започна засилени проверки на водоемите срещу бракониери. Проверени са десетки любители риболовци. На част от тях са съставени актове за риболов без билет, за използване на забранените..

обновено на 20.01.20 в 11:37

Четири медала за бургаски ученици от международна олимпиада в Казахстан

Учениците от ППМГ "Акад. Никола Обрешков" започнаха новата година със сериозни успехи след участие XVI Международна Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика в гр. Алмати, Казахстан. Надпреварата е една от най-силните и оспорвани в..

публикувано на 20.01.20 в 11:11

Започна изграждането на Промишлена зона "Юг"

Процедурите за обособяването на нова Промишлена зона "Юг" започнаха. Тя  ще бъде в близост до пътния възел Бургас-Средец-Созопол. Новата зона за промишлени дейности ще е с площ от 600 декара. Тя ще е разделена на парцели с големина от 20 до 160 декара,..

публикувано на 20.01.20 в 10:45

Експонати от разкопките в Ямболско ще бъдат представени в Национална археологическа изложба

Експонати от две надгробни могили, проучени през миналото лято в ямболско, ще бъдат представени в годишната Национална археологическа изложба. Предметите са открити по време на съвместна българо - полска експедиция. Глинени съдове и оръжия,..

публикувано на 20.01.20 в 10:41