Обявяват тази вечер победителите от BIFF 2024

Кино  седмицата на деветото издание на Международен филмов фестивал Бургас е на финалната права. Тази вечер, от 19.00 часа, в Културен дом НХК ще бъдат отличени най-добрите заглавия от конкурсната програма. За голямата награда и подкрепата на..

публикувано на 25.07.24 в 13:06

НС прие промени за размера на обезщетенията за безработица

Депутатите приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване. Те предвиждат при определяне размера на обезщетенията за безработица на осигурявалите се в България и в страни от ЕС, да не се вземат предвид само доходите от..

публикувано на 25.07.24 в 13:00

И днес продължава делото за смъртта на двамата полицаи до "Трапезица"

С разпит на свидетели в Бургаския окръжен съд и днес продължава делото за смъртта на полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев. Те загинаха след като автобус с мигранти блъсна на кръгово кръстовище патрулната полицейска кола. Обвиняем за престъплението..

публикувано на 25.07.24 в 12:52

"Ние, потребителите": Заведенията с две и повече звезди са длъжни да осигуряват безкасово плащане

Липсата на цени на стоките е най-често срещаното по морето нарушение на правата на клиентите при продажбите в постоянните и временните търговски обекти. Това съобщи основателят на онлайн платформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова пред БНТ,..

публикувано на 25.07.24 в 12:25

МРРБ: До 1 август работна група трябва да предложи правила за къмпингуването

До 1 август 2024 г. трябва да бъдат разгледани условията и редът за определяне на местата за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани, които могат да бъдат обособявани в зона "А" и в зона "Б" извън територията на морските..

публикувано на 25.07.24 в 12:18

НСОРБ със становище по законопроекта за консолидиране на ВиК дружествата

Националното сдружение на общините в България излезе със становище относно законопроекта за водоснабдяването и канализацията. Той предвижда консолидиране на останалите общински ВиК дружества в страната към държавните, както и промени, свързани с..

публикувано на 25.07.24 в 12:08

7-годишно момченце е блъснато от автобус в Слънчев бряг

7-годишно момченце е блъснато от автобус в Слънчев бряг. Инцидентът е станал снощи около 19.30 ч. в района на спирка «Континентал». По неустановени до момента причини автобус "МАН", със софийска регистрация, управляван от 65- годишен несебърлия..

публикувано на 25.07.24 в 08:32

Вътрешната комисия в НС пита МВР защо BG-ALERT не е проработила при пожарите

МВР ще обяснява на депутатите от вътрешната комисия защо системата BG-ALERT не е проработила в районите на последните пожари. Ще бъдат обсъдени и мерките за придобиване на нова техника за пожарникарите. Първоначално посочената причина бе..

публикувано на 25.07.24 в 08:14

Апелативният съд в Бургас остави в ареста задържаните мъже на яхта с наркотици край Царево

Бургаският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" на румънския гражданин Еуджан Мурешан и Вангел Паксимов от Поморие.  Българин и румънец са арестувани с дрога за 1,2 млн. лева на яхта в Царево Срещу двамата има повдигнати..

публикувано на 24.07.24 в 17:16

Държавата даде имот на община Созопол, свързан с ВиК проект

С решение на правителството Община Созопол получава собствеността върху имот - частна държавна собственост, намиращ се в. м. „Синетудис“, гр. Созопол.  Той е с площ 9565 кв. м и ще бъде използван за изграждане на нова водна камера към съществуващ напорен..

публикувано на 24.07.24 в 16:39