В Бургас очакват противогрипните ваксини до сряда

Аптеките в Бургас ще бъдат заредени с противогрипни ваксини до средата на седмицата. Това съобщиха от Регионалната фармацевтична колегия. Доставката е пристигнала у нас и се очаква нейното разпределение. Все още не е ясно какви ще са количествата за..

публикувано на 19.10.20 в 13:54

Отлагат фестивала "Странджа - храна и музика" в село Индже Войвода

Първият Фестивал "Странджа - храна и музика" в село Индже Войвода ще бъде отложен. Това информира Община Созопол на официалната си страница във фейсбук.  Това се налага заради увеличаващия се брой заболели. Така организаторите на..

публикувано на 19.10.20 в 13:39

Премахват ограда в имот, свързван с Иво Прокопиев в Созопол

Нарушения при строеж на „открит басейн“ в частен имот в местността „Буджака“, Созопол. Това е установила п роверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) за незаконни строежи и достъп до плажна ивица по Черноморието, извършена от РДНСК -..

публикувано на 19.10.20 в 13:01

Ясни са звездите, които ще се качат на сцената на Spice music festival 2021

Музиката на 90-те отново ще звучи по време на SPICE Music Festival през 2021 година.  Датите са вече ясни -  6, 7 и 8 август 2021. " Вярваме, че ограниченията през следващото лято ще бъдат сведени до минимум и този път фестивалната зона ще бъде..

публикувано на 19.10.20 в 12:46

Спорните текстове в Закона за лова ще бъдат „прецизирани“

Текстовете в Закона за лова, които дават възможност за употреба на отрови и взривове при лов, ще бъдат прецизирани. Предлагаме единствено използването на уреди за нощно виждане, коментираха пред БНР-Бургас от Агенцията по горите. С..

публикувано на 19.10.20 в 12:24

Двама пострадаха при катастрофа в Средец

Двама пострадаха при катастрофа в Средец. Пътният инцидент е станал тази сутрин  на кръстовището на улиците „Преображенска” и „Александър Стамболийски”. Пострадали са водачите на двете коли - това са двама мъже от Средец на 2 6 години и на 70 години...

публикувано на 19.10.20 в 12:19

Отлагат премиера в театъра, актриса е под карантина

Премиерата на спектакъла "Животът е вкусен" в драматичния театър "Адриана Будевска", която трябваше да се състои утре вечер,  се отлага. Това съобщи директорът на театъра Борислав Чакринов.  Причината е, че една от актрисите в главните роли е под..

публикувано на 19.10.20 в 11:32

Нови 83-ма са положителни за коронавирус в дома в „Качулка“

Нови 83 домуващи в специализираното социално заведение за мъже и жени с умствена изостаналост в „Качулка“ са с положителни проби за COVID-19.  Това обяви за БНР директорът на РЗИ Сливен д-р Петя Балулова. Днес се очакват последните резултати на..

публикувано на 19.10.20 в 10:56

Заради катастрофа се затруднява движението по пътя Средец - Елхово

Временно движението по второкласния път Средец - Елхово се осъществява в една лента.  Причината е катастрофа в района на Средец. Трафикът се регулира от "Пътна полиция". От Агенция пътна инфраструктура призовават шофьорите да се движат с повишено..

публикувано на 19.10.20 в 10:44

Община Бургас: Няма замърсяване на въздуха през изминалата седмица

Няма нарушение на качеството на атмосферния въздух, информира пресцентърът на Община Бургас. От там съобщават, че няма и отклонения в измерваните концентрации на контролираните замърсители, показват събраните данни от измервателните станции. На..

публикувано на 19.10.20 в 10:38