Честват актрисата Цветана Манева със спектакъл на бургаска сцена

Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Петър Дочев, Силвия Петкова, Дарин Ангелов, Тодор Дърлянов,са звездите, които ще излязат на бургаска сцена в Дома на нефтохимика. Театрално-музикалния спектакъл "За Любовта..." е посветен на..

публикувано на 05.10.24 в 09:52

836 българи чакат трансплантация на орган

836 българи чакат трансплантация на орган, съобщават от министерството на здравеопазването в днешния Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи.  770 са нуждаещите се от трансплантация на бъбрек, 22-ма очакват сърдечна..

обновено на 05.10.24 в 09:33

Сдружението за модерна търговия: Големите вериги са готови за еврото

В значителна степен големите търговски вериги са готови за въвеждане на еврото, отчетоха от Сдружението за модерна търговия, което обединява 750 обекта за продажба на хранителни и битови стоки в цялата страна. Пред журналисти във Враца от сдружението..

публикувано на 05.10.24 в 08:17

Есенни събития в Етно кафене и музей

Етно кафене и музей е подготвило програма с различни събития през октомври. Поредното издание на „Есенна Етно Палитра“ се завръща след броени дни с вълнуващи концерти и арт работилници, съобщи Общината. Първото събитие в двора на Етнографския музей е..

публикувано на 04.10.24 в 17:35

Две досъдебни производства за купуване на гласове в Ямболско

В ямболска област при специализирана полицейска операция, свързана с политическите права на гражданите, са образувани две досъдебни производства за купуване а гласове, проверена е информация за опити за влияние върху вота чрез опрощаване на дългове...

публикувано на 04.10.24 в 15:47

Възстановено е движението в района на Миролюбово

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че вече е възстановено движението на превозни средства по пътя Айтос- Бургас.  Както БНР Бургас съобщи по-рано, временно беше ограничено движението на МПС след катастрофа между лек и тежкотоварен автомобил,..

обновено на 04.10.24 в 15:42
Морска гара Бургас

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ е до 14 октомври

За поредна година един от най-мащабните конкурси в страната - "Морето не е за една ваканция",  събира таланти от страната в две направления - изобразително изкуство и фотография. Крайният срок за участие е 14 октомври, напомнят от Община Бургас.  Всички..

публикувано на 04.10.24 в 15:27

Признаха плуването на Цанко Цанков по Дунав за рекордно

Две седмици след историческото плуване на Цанко Цанков от 120 километра без спиране в река Дунав, днес сутринта постижението беше официално ратифицирано от авторитетната Асоциация за световни рекорди (OWR). От организацията изпратиха на Цанков..

публикувано на 04.10.24 в 14:59

Обсъдиха проблемите с водата в Крушаре

Проблемите с водоподаването в село Крушаре бяха обсъдени днес по време на среща при кмета Стефан Радев в Община Сливен с директора на ВиК Пламен Трифонов, кмета на Крушаре Димо Станков и жители на селото. Заради честите аварии по старата водопреносна..

публикувано на 04.10.24 в 14:56

Радев: Към момента няма пряка заплаха за страната

Към момента няма пряка заплаха за страната. Това заяви президентът Румен Радев след края на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).  "Консултативният съвет обсъди рязкото влошаване на средата за сигурност в региона на Близкия..

публикувано на 04.10.24 в 14:34