Модерно звучене с песни на български и английски в "Бургас и морето" за млади изпълнители

Десет млади изпълнители ще влязат в надпреварата на най-новия формат за българска авторска музика "Бургас и морето". Те ще бъдат оценявани от международно жури, което включва някои от най-големите имена на Италия в музикалната индустрия. Целта ни е да..

обновено на 26.07.24 в 13:37

Тридневен културен фестивал „Пальо Баня фест“ започва днес в село Баня

Тридневен летен културен фестивал „Пальо Баня фест“ започва днес в несебърското село Баня. В програмата са включени кинопрожекции на български филми, концерти, лекции, йога, творчески ателиета, арт базар. Фестивалът е организиран по инициатива на..

публикувано на 26.07.24 в 13:29

Дадоха старт на реконструкцията на водопроводната мрежа в село Мамарчево

В боляроското село Мамарчево започна изграждането на нов водопровод, съобщават от общината. Строителната площадка за мащабната реконструкция бе открита вчера. Тя ще обхване 20 километра от старата ВиК мрежа в селището.  Заделени са средства за ремонт..

публикувано на 26.07.24 в 13:14

Прави се опит да се върне стар вариант на проекта на наредбата за къмпингуването

Прави се опит да се върне стар вариант на проекта на наредбата за къмпингуването. Това заяви председателят на Българското кемпер общество Йордан Ибришимов. Той алармира, че представители на общността не са поканени на работната среща на..

обновено на 26.07.24 в 11:59

Археолози разкриват нови парчета от историческия пъзел на Созопол

Археологическите открития ни свързват с изгубените светове на нашите предци. За вълненията на един археолог в търсене на неизвестното, както и за находките и ценните артефакти при спасителните археологически разкопки на обект "Автогара", местност..

публикувано на 26.07.24 в 11:31

"Трепетлика“ с награда за най-автентичен народен хор от конкурс във Франция

Бургаският народен хор „Трепетлика“ се завърна от 3-ия Международен хоров конкурс и от 27-ото издание на Международния хоров фестивал в Прованс, Франция с високо отличие - специална награда на журито за най-автентично звучащ народен хор и награда за..

публикувано на 26.07.24 в 11:19
Централният бургаски пазар

Строежът на един от трите многоетажни паркинга във "Възраждане" е под въпрос

Под въпрос е строежът на единия от трите планирани от община Бургас многоетажни паркинга в жилищен комплекс „Възраждане“. Причината е възражение на повече от 50 собственици и наематели на жилищни имоти и търговски обекти в района, който се намира близо..

публикувано на 26.07.24 в 11:02

Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ ще подпише договор с МБАЛ - Ямбол за стаж на студенти

Предстои да бъдат подписани меморандуми за сътрудничество между Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ и общините Ямбол и Тунджа. Ще бъде подписан и договор с МБАЛ - Ямбол "Свети Панталеймон" за стаж на студенти, съобщават от университета. През есента..

публикувано на 26.07.24 в 10:57

Общинските съветници в Болярово ще дарят възнагражденията си на пострадалите от пожара

Съветниците от община Болярово ще дарят своите месечни възнаграждения на пострадалите от пожара в селата Воден и Крайново, съобщават от Общината.  Пред съветниците Христо Христов - кмет на общината съобщи ,че също дарява своята месечна заплата. Съветниците..

публикувано на 26.07.24 в 10:39
Снимката е илюстративна.

Два инцидента за ден с електрически тротинетки в Бургас и Слънчев бряг

Десетгодишно дете от Пловдив е блъснато от електрическа тротинетка в Слънчев бряг, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал в района  на крайбрежната пешеходна алея. Мъж на 43 години от Несебър е управлявал тротинетката с несъобразена скорост,..

публикувано на 26.07.24 в 08:51