42-ма от Сливенска област са положителни за COVID-19

В началото на седмицата 42 жители на Сливенска област са положителни на COVID-19, съобщават от Областния кризисен щаб. Най-много те са в община Сливен – 26, община Котел - 12 и община Нова Загора- 5. През изминалата седмица в Сливенска област те са..

публикувано на 21.09.20 в 14:24
Паметната плоча е поставена на сградата на детска градина

Ветеран от боевете на Драва: По-лошо от войната няма!

130-сет години от създаването на 24-ти пехотен черноморски полк бяха отбелязани днес в Бургас с тържествена церемония по откриването на паметна плоча на мястото, където е бил щабът на военното формирование. Тя е поставена на сградата на..

публикувано на 21.09.20 в 14:02

Втори фалстарт на делото за „Алепу“ (обновена)

За втори път Административният съд в Бургас не даде ход на делото за строежа на хотел в местността „Алепу“ край Созопол. Причината, поради която днес беше отложено заседанието, е болничен лист и ангажименти в чужбина на една от страните –..

обновено на 21.09.20 в 13:56

Община Болярово раздава еднократни помощи на хора в нужда

Тринадесет души – пенсионери и безработни, предимно с тежки заболявания, ще получат еднократни помощи от община Болярово още този месец. Подадените молби от юни до септември в общината са общо 20, но част от тях не са уважени, тъй като подателите им..

публикувано на 21.09.20 в 12:52

Доживотен затвор без право на замяна по делото „Сарафово“

Петчленен състав на Специализираният наказателен съд произнесе присъдите по делото за атентата на летище „Бургас“ преди 8 години. Ливанците Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан са осъдени на доживотен затвор без право на замяна при специален..

публикувано на 21.09.20 в 12:41

С велошествие Бургас отбелязва Световния ден без автомобили

Бургас се присъединява към международната кампания за отбелязването на Световния ден без автомобили, който ще се поведе на 22 септември. В този ден по улиците на града ще се проведе шествие с велосипеди и други алтернативни на автомобилите средства за..

публикувано на 22.09.20 в 10:20

Латино пулс с оркестъра и балета на Бургаската опера

За първи път в Бургас "Латино пулс", в който ни посвещава диригентът Свилен Симеонов. Адаптация за Симфоничен оркестър, фламенко балет и солистката Ралица Петкова -с електрическа и акустична цигулка. В програма са включени: боса нова, самба,..

публикувано на 21.09.20 в 09:30
Кадър от филма „Разстоянието между мен и мен“, Румъния

Филмите „Разстоянието между мен и мен“ и „Процесът“ в днешния ден на фестивала DOCK

Филмите „Разстоянието между мен и мен“ и „Процесът“ са включени  днешната програма на Международния фестивал на документалния и исторически филм  DOCK. Те ще бъдат  представени в  експозиционен център "Флора " в 18.00 часа и 19.30 часа. В..

публикувано на 21.09.20 в 10:00

"В полите на Витоша" с премиера в Сливен

"В полите на Витоша" премиерно в Сливен на 21 и на 26 септември със сценичната версия и режисура на Стайко Мурджев.   С участието на Христо Мутафчиев, Бойка Велкова, Иван Николов, Мария Панайотова, Ивайло Гандев, Димитър Марков, Августин Демерджиев и..

публикувано на 21.09.20 в 09:10

Веселина Гинева, която уби мъжа си с бездействие и тегли пенсията му, обжалва 17 - годишната си присъда

Веселина Гинева, обжалва днес пред Апелативния съд присъдата си от 17 години затвор за убийството на бившия си съпруг Димитър Миразчиев.  Бившата учителка бе осъдена през ноември миналата година за това, че незаконно го е лишила от свобода, за..

публикувано на 21.09.20 в 08:54