Откриват възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово

Изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс) Ханс Лейтенс днес е на работно посещение в България. Заедно с вътрешния министър Калин Стоянов  те ще посетят Граничен пункт „Капитан Андреево“, където ще направят..

публикувано на 29.02.24 в 08:17

Кметове и хотелиери: Държавата да се намеси да спаси туризма на юг

"Искаме да накараме концесионера на летище Бургас да работи. Ако не работи държавата чрез концесионния договор да го преразгледа, да вкара нови клаузи, за да може този концесионер да разработи летище Бургас, а не да го срине от 3,6 млн пътника на 1,8..

публикувано на 28.02.24 в 17:58

"Червеният пират" вероятно е от Сливен, заплашвал е кметове и съветници

В Районната прокуратура в Сливен е образувано дело за заплахи за живота към кметовете на Сливен и Котел, директори на големи предприятия и фирми в Сливен и региона, които са изпратени по електронна поща.  Предполага се, че това е т.нар. "Червен..

публикувано на 28.02.24 в 16:45

С благотворителен концерт събират средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас

Фондация "Гордите Българи" организира в Културен дом НХК благотворителен концерт за събиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас. Той ще се проведе на 4 март, понеделник от 18 часа.  В концерта ще се включат музикални и..

публикувано на 28.02.24 в 16:20

Жители на с. Твърдица не искат възрастните с деменция на "Грижовник"

Жители на с. Твърдица не искат възрастните с деменция на "Грижовник", информира кметът на Бургас Димитър Николов в социалните мрежи.  Бургас откри първата в страната Социална градина за възрастни хора с деменция В старата детска градина на..

публикувано на 28.02.24 в 14:51

Свещеници от Бургаската духовна околия: Не сме разколници

Да се ​​утвърди изборът на Епархийския съвет за нов сливенски митрополит, настояват свещеници от Бургаската духовна околия. Те не се съгласни с касирането и с промяната на наредбата, според която миряни няма да могат да участват в избора на..

обновено на 28.02.24 в 14:19

Фестивалът за училищен театър на испански език започва днес в Бургас

В Бургас ще се проведе XXIV-ият Национален фестивал за училищен театър на испански език. Той се организира от 28 февруари до 1 март от отдел „Образование“ към Посолството на Испания в България. В него ще вземат участие ученически групи от 25 училища от..

обновено на 28.02.24 в 13:54

4 златни медала за брейк виртуозите от “Бляк Стайл Скуад”

Призови места в първото състезание от календара на Българска Брейк Федерация за 2024 г. и квоти за World Breaking Kidz спечелиха състезателите на  спортен клуб „Бляк Стайл Скуад“ с треньор Христо Андонов. Брейк-виртуозите трябваше да премерят сили с..

публикувано на 28.02.24 в 13:47

Продължава възстановяването на язовирите в с. Лозенец

Продължава работата по възстановяването на язовирите в с. Лозенец, информират от  община Царево. Кметът Марин Киров, заедно с неговите заместници направиха проверка на дейностите по възстановяване на язовирните стени на яз. Хаджи Яне и яз. Потурнашки...

публикувано на 28.02.24 в 13:35

Общински съветници от ГЕРБ в Бургас с декларация срещу перките в морето

Общинските съветници от ГЕРБ в Бургас също се обявиха против законопроекта, предвиждащ изграждане на ветрогенератори в Черно море. Според тях той крие неоценени рискове за околната среда и биологичното разнообразие, а това неминуемо ще засегне сектори..

обновено на 28.02.24 в 13:29