Златка Димитрова готви пред ценители в Бургас

Златка Димитрова, която в момента е водеща на лайф стайл предаване за здравословен живот по българския моден канал, приготви топ 3 от своя кулинарен репертоар пред ценители в Бургас. По покана на кулинарен клуб "Амко" "Мис Плеймейт" направи пълнени тиквички..

публикувано на 26.01.20 в 18:58

Има незаконосъобразно поведение на членове на Комисията по хазарта

Проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е доказала, че има незаконосъобразно поведение на членове на Комисията по хазарт, заяви пред БНР Християн Митев, депутат от НФСБ. “Тепърва предстои да бъдат извършени проверки от страна на..

публикувано на 26.01.20 в 17:49

И учениците от I до IV клас със спортен календар

Спортен календар за бургаските учениците от 1 до 4 клас предлага общинският общинският съветник Манол Тодоров. Една от причините е статистиката, свързана със затлъстяване на децата, обясни той: „ В студените месеци физкултурните часове са..

публикувано на 26.01.20 в 16:04

Общините с право да дофинансират селските автобуси

Общините ще имат законовото право да дофинансират превози до селата. Това е заложено в промените на Закона за автомобилните превози, които бяха приети на първо четене в парламента. Компенсациите вече ще обхванат освен планинските, и слабонаселените..

публикувано на 26.01.20 в 15:36

Булчински рокли 2020: дълъг ръкав, дълбоки цепки и цвят нюд

Новата колекция булчински рокли продължава тенденцията за все повече модели с дълъг ръкав, който е тюлен с ефектни апликации на дантела, разказа за предаването "Ева в неделя" на БНР-Бургас Силвия Танева от сватбена агенция „Брилянтин“:..

публикувано на 26.01.20 в 11:11

Посегнаха на фонтана в Сливен

Поредна вандалска проява в Сливен. Нарушена е инфраструктурата на фонтана до сградата на общината. Извършителите са открити с помощта на системата за видеонаблюдение в района, съобщават от община Сливен. Потърсено е съдействие от полицията за..

публикувано на 26.01.20 в 09:40

Ямбол с проект за компостираща инсталация

Инсталация компостиране  на биоразградими отпадъци ще бъде изградена в близост до площадката на Регионалното депо край Ямбол. Съоръжението ще струва над 3,7 милиона лева, като по-голямата част от средствата са осигурени  по  Оперативна програма „Околна..

публикувано на 26.01.20 в 09:26

Сарафово няма да има ларго засега

Улица „Брацигово“ в бургаския квартал „Сарафово“ няма да бъде изцяло пешеходна зона. Причината е, че в района има гаражи и трябва да се осигури достъпът до тях. Общински съветници внесоха докладна записка с искане улицата да се превърне изцяло в..

публикувано на 26.01.20 в 09:08

Глобиха издателството, пренаписало "Под игото" на съвременен български

Министерството на културата глоби издателството, което пренаписа на съвременен български език "Под игото" от Иван Вазов.  След преглед на съдържанието и сравняването на текста в него с този в изданието на „Под игото“ (издателство „Български писател“, 1980..

публикувано на 26.01.20 в 08:28

Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Пореден случай на Африканска чума по свинете е регистриран при отстрел на диво животно в ямболско. Междувременно започна преброяване на прасетата в личните стопанства. Положителната проба този път е от прасе отстреляно в землището на град Стралджа,..

публикувано на 25.01.20 в 18:43