Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три блока в "Меден рудник" поискаха изграждане на инфраструктура пред домовете им

За изграждането на улична инфраструктура се обявиха живущите в три кооперации в „Меден рудник“. Пред блокове 199, 332 и 333 се простира почти 800м. поляна, която сега се използва за паркинг. При всеки дъжд обаче калта прави истинско изпитание прибирането в домовете им. 
Хората споделят, че трябва да излизат с Ботуши от домовете си, за да преодолеят калта. "Трябва да се направи елементарна инфраструктура за района. В XXI век не е нормално в тези калища да сме всеки ден. Сутрин и вечер няма абсолютно никакво осветление. Това е претекст за безбройните кражби в района. Ден през ден има разбити апартаменти и мази", споделят те.
Живущите в трите блока в „Меден рудник“ се обръщат към община Бургас, за да разберат дали има проект за улица с осветление и паркинг, или в пространството пред блоковете им ще бъде построена страга, каквито слухове има. 

Подробностите в звуковия файл:



Отговорът на община Бургас можете да прочетете ТУК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Вместо улица и паркинг - три нови сгради в "Меден рудник"

Строителството на жилищни сгради в компелкс „Меден рудник“ значително е изпреварило изграждането на инфраструктурата. Това призна Магдалена Манолова, директор на Център за административни услужи „Възраждане“ във връзка с настояването на няколко..

публикувано на 29.11.17 в 13:12
архив 2017 година

Нова улица в "Меден рудник" заменя калните алеи

Нова улица ще бъде изградена в "Меден рудник". Тя е пресечна на  булевард "А.Г. Коджакафалията" в посока бл. 333. Проектът включва още изграждане на тротоари и монтиране на ново осветление.  Още през 2017 година с БНР Бургас се свързаха..

публикувано на 18.03.21 в 13:36
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва Богородичният пост

За православните християни започва Богородичният пост. Той предшества най-големия празник в чест на Божията Майка - Успение на пресвета Богородица, който се отбелязва на 15 август.  Богородичният пост е установен в прослава на Божията Майка. Според..

публикувано на 31.07.24 в 08:35

Общинският съвет в Бургас даде зелена светлина на ниското строителство в „Крайморие“

Община Бургас и Центърът за подводна археология ще си сътрудничат за развитието на културно-историческия туризъм. До момента и двете страни имат общи дейности, които са културни събития и проучвания на подводното културно..

обновено на 30.07.24 в 16:30

В Камено представиха проекта за Общ устройствен план на общината

В Камено се проведе информационна среща за разработването на нов устройствен план и за разширяване на територията на града и съставните селища.  Към момента общината не разполага с устройствен план.  В новия стратегически документ са заложени в..

публикувано на 30.07.24 в 16:20

Село Кости ще отбележи празника си на 3 август

Село Кости ще отбележи празника си на 3 август. Това е денят на Св. Илия по старому. Той се почита от местните хора, които очакват свои близки и приятели от цялата страна. За първи път от няколко години насам за празника ще има народни борби, каза за..

публикувано на 30.07.24 в 14:53

Неопренов руски костюм от патрулен кораб бе открит на плаж "Листи" в Синеморец

Неопренов костюм, собственост на  руски патрулен кораб и турски варел с моторно масло откриха на плаж "Листи" в Синеморец граждани, които са участвали в акция по почистване на ивицата.  Тя  е традиционна и се провежда два пъти в годината, през..

обновено на 30.07.24 в 13:13

Бургас ще има интелигентна трансформация

Община Бургас ще кандидатства с проектно предложение по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма "Околна среда", за “Зелени мерки в градска среда”, по приоритет “Въздух”. Това решиха общинските съветници. Те приеха и стратегия..

публикувано на 30.07.24 в 11:15

От четвъртък синята зона в Бургас става 1,30 лв на час

От четвъртък Синята зона в Бургас на час ще се таксува по 1 лев и 30 стотинки. Зелената зона остава на 1 лев/час.  Новата цена бе гласувана от общинския съвет в края на годината, но влиза в сила сега, заради обжалване от областния управител..

публикувано на 30.07.24 в 09:53